Zalažemo se za bolji svijet


Svi mi želimo živjeti na netaknutom planetu. Zato se veliki broj naših zaposlenika angažira na različitim područjima – za okoliš, zdravu prehranu, klimu ili zajednicu. Naš zajednički cilj: učiniti svijet boljim mjestom za život. Ovdje ćete saznati više o angažmanu naših zaposlenika za održivost.

Domaći proizvođači

DOMAĆI PROIZVOĐAČI U FOKUSU

U Kauflandu cijenimo i čuvamo domaće: oslanjamo se na regionalnu poljoprivredu te zahvaljujući kraćim transportnim putevima smanjujemo emisije CO2.

ČINIMO VIŠE ZA DOMAĆE PROIZVOĐAČE I ZA OKOLIŠ. Andreja F., voditeljica odjela Voće i povrće u Nabavi
Smanjenje otpada od hrane

RECI NEĆU HRANI U SMEĆU

Već godinama surađujemo s posrednicima u lancu doniranja hrane, naručujemo onoliko robe koliko je potrebno i redovito školujemo zaposlenike kako bismo smanjili otpad od hrane. Redovno provodimo kampanje kojima i kupce osvještavamo o potrebi pravodobnog planiranja i iskorištavanja namirnica do kraja. 

„SPRJEČAVAMO BACANJE HRANE.“  Lovro A., voditelj odjela Prehrana u poslovnici Karlovac

Što još radimo kako bismo spriječili bacanje hrane?


Zaštita klime

ZA DOBRU KLIMU

U Kauflandu koristimo energetski učinkovite tehnologije, klimatski prihvatljivu logistiku, obnovljive izvore energije i fokusirani smo na stvaranje zatvorenog kružnog procesa recikliranja plastike kako bismo postigli klimatsku neutralnost do 2025. godine.

„ČUVAMO KLIMU I SMANJUJEMO KOLIČINU PLASTIKE.“ Krešimir O., domar u poslovnici Vinkovci

Što još radimo kako bismo očuvali klimu i smanjili količinu plastike u opticaju?


Društveni angažman

POMAŽEMO ZAJEDNICI

Želimo biti dio zajednice u kojoj se svi osjećaju sigurno i zbrinuto. Zato surađujemo s brojnim humanitarnim organizacijama te različitim donacijama i volonterskim akcijama pomažemo djeci i potrebitima.

„ČINITI DOBRO VIŠE JE NEGO DOBRO.“ Andrija K., specijalist u službi Procesni menadžment u Nabavi