Nagrade i priznanja

Kvaliteta proizvoda i zadovoljstvo kupaca su nam na prvom mjestu, stoga želimo osigurati najbolje proizvode po pristupačnim cijenama. Svakodnevno dajemo sve od sebe kako bismo vam omogućili što bolji doživljaj kupnje. To potvrđuju i brojne nagrade i priznanja koje dobivamo od naših zadovoljnih potrošača.

Green prix Kaufland školi voća i povrća

Od 24. do 25. svibnja 2023. održan je najveći regionalni festival održivosti „Greencajt festival“ koji je okupio domaće i strane govornike i ključne osobe iz različitih područja, a koji su razgovarali o održivim rješenjima i konkretnim primjerima kako stvoriti okruženje za održivu budućnost.

 U sklopu festivala, dodijeljene su i Green prix nagrade za održivost. Ponosni smo dobitnici nagrade u kategoriji Utjecaj na zajednicu koju smo osvojili za projekt Kaufland škola voća i povrća.

Nagrada HRIO u kategoriji Upravljanje okolišem!

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), petnaestu godinu za redom ocjenjivali su dobrovoljne održive prakse hrvatskih poduzeća – Hrvatski indeks održivosti (HRIO).

Sudjelovanjem u Hrvatskom indeksu održivosti, poduzeća imaju mogućnost dobiti objektivnu procjenu održivosti vlastitih poslovnih praksi, osvrt na usklađenost s najnovijim odredbama Europske unije te usporedbu s praksama drugih hrvatskih poduzeća u šest područja djelovanja: korporativno upravljanje, upravljanje okolišem, radna okolina, ljudska prava, dječja prava, odnosi sa zajednicom.

Kaufland je dobitnik nagrade u području Upravljanje okolišem - uslužno poduzeće. Nagradu je tijekom prvog dana 14. konferencije o održivom razvoju preuzeo predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska, Patrick Rudat, koji je tom prilikom izjavio:

„Briga o okolišu jedna je od ključnih tema kojoj u sklopu naše strategije za održivost i društveno odgovorno poslovanje posvećujemo posebnu pažnju. Iz toga smo razloga prošle godine, primjerice, prešli u potpunosti na električnu energiju iz obnovljivih izvora te, između ostalog, provodimo projekte kojima utječemo na smanjenje CO2 emisija. Ova je nagrada još jedna potvrda da idemo u pravom smjeru i da smo uspjeli ostvariti jasne rezultate, a tako ćemo i u budućnosti nastaviti.“

Zlatna košarica za društveno-odgovornu kompaniju godine! 

Kaufland je osvojio Zlatnu košaricu u kategoriji društveno-odgovorna kompanija godine za 2021. godinu.

Zlatna košarica prestižna je nagrada koju sedmu godinu zaredom u šest različitih kategorija dodjeljuje specijalizirani magazin za maloprodaju i FMCG industriju Ja TRGOVAC.
Ovo priznanje slavi osobita ostvarenja tvrtki u 2021. godini te ukazuje na najbolje primjere poslovanja i tržišnog uspjeha predstavnika industrije.

Žiri je u kategoriji društveno odgovorna kompanija godine tražio trgovca, distributera ili proizvođača koji se osobito istaknuo brigom za zajednicu u kojoj posluje. Promatrali su pozitivne aspekte odnosa prema djelatnicima, odgovornosti prema potrošačima i građanima, društveno odgovorne akcije, donacije i druge oblike humanitarnih aktivnosti, zatim ekološki odgovorne projekte odnosno sve akcije koje imaju za cilj boljitak života društvene zajednice.

Žiri je prepoznao angažman u ovom području te projekte koje Kaufland provodi već dugi niz godina - Kaufland škola voća i povrća, donacije hrane, Food Waste, Mliječna staza, Zeleni dan, božićne donacije, humanitarni štandovi, dobrovoljno darivanje krvi.

Kaufland dobitnik prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer

Top Employer nagrada u Kauflandu

Top Employer certifikat potvrdio je Kaufland kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i Europi

U protekle tri godine Kaufland Hrvatska k.d. se kroz konkretne pozitivne pomake u obliku povećanja primanja, uvođenja niza benefita te razvojnih mogućnosti, pokazao kao poslodavac koji cijeni i potiče angažman svojih zaposlenika.

 „Izuzetno smo ponosni na ovo međunarodno priznanje i drago nam je da iz godine u godinu možemo istaknuti napredak u ponudi prilika i pogodnosti za naše zaposlenike. Smatramo da su oni ključna karika našeg uspjeha jer bez njihovog angažmana rezultati koje ostvarujemo ne bi bili mogući. Naši ljudi su naša snaga i stoga veliku pažnju pridajemo stvaranju radnog okruženja koje pruža mogućnosti za učenje i razvoj“, izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Kaufland kontinuirano radi na razvoju benefita i pogodnosti. Već treću godinu zaredom povećana su primanja naših zaposlenika. Nakon povećanja bruto plaće u 2018. godini koje je u prosjeku iznosilo 11,3 % za sve zaposlenike Kauflanda u Hrvatskoj te dodatnog povećanja primanja kroz neto nagradu za radne rezultate u 2019. od prosječnih 7,65 % za nerukovodeća radna mjesta, u 2020. godini fokus je ponovno na zaposlenicima na nerukovodećim pozicijama kojima su dodatno povećana neto primanja za više od 9 % u prosjeku. Konkretna povećanja primanja na svojim kućnim budžetima osjetit će oko 2.700 zaposlenika na nerukovodećim radnim mjestima koji rade u 39 poslovnica, logističko distributivnom centru u Jastrebarskom te u centrali.

„U proteklom periodu implementirali smo niz rješenja u upravljanju ljudskim potencijalima poput elektroničkog praćenja radnog vremena, zahvaljujući kojemu je zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima svaka minuta plaćena. Organiziramo aktivnosti za druženje i povezivanje zaposlenika te nudimo niz dodatnih benefita – od pogodnosti kojima potičemo zdraviji način života do fleksibilnih radnih aranžmana za roditelje. Osim toga, uveli smo digitalni interaktivni sustav za uhodavanje zaposlenika, online sustav za upravljanje natječajima za posao, sustav upravljanja talentima i interne razvojne programe. Sve su to redom mjere kojima unapređujemo zadovoljstvo naših zaposlenika i Kaufland činimo boljim mjestom za rad. Certifikat Top Employer, koji nas stavlja uz bok europskih kompanija s najboljim praksama u upravljanju ljudskim potencijalima, najbolja je potvrda da smo na dobrom putu. I dalje ćemo predano raditi kako bismo dodatno povećali mogućnosti i perspektive za naše zaposlenike“, dodala  je Dunja Firšt, direktorica sektora Ljudski resursi.

 

Kaufland ponovno potvrdio da su im zadovoljstvo i razvoj zaposlenika na prvom mjestu

Certifikat Kaufland

Kaufland Hrvatska i ove je godine potvrdio standarde certifikata Poslodavac Partner. Certifikat Poslodavac Partner nagrada je koju od 2005. godine dodjeljuje konzultantska kuća SELECTIO tvrtkama koje u svojem poslovanju demonstriraju izvrsne prakse upravljanja zaposlenicima. Kaufland je dio projekta Certifikat Poslodavac Partner već četiri godine, te su visoki standardi Certifikata potvrđeni već u prvoj godini certificiranja, a svake sljedeće godine otad ostvareni su još bolji rezultati, što svjedoči o kontinuiranom radu i predanosti Kauflanda kada je u pitanju osiguravanje zadovoljstva zaposlenika.

U godinu dana, koliko je proteklo od zadnje certifikacije, Kaufland je dodatno unaprijedio svoje procese selekcije kandidata za otvorena radna mjesta, uloženi su značajni napori u digitalizaciju procesa uhodavanja novih zaposlenika u posao, a posebni napori uloženi su i u osiguravanje mogućnosti za razvoj svih zaposlenika. Konkretno, u protekloj godini, Kaufland je na razini cijele organizacije implementirao unaprijeđeni sustav upravljanja učinkom zaposlenika, koji omogućava prepoznavanje individualnog doprinosa zaposlenika i potiče njihov daljnji razvoj.

U Kauflandu je veliki naglasak stavljen na osiguravanje raznovrsnih prilika za edukaciju svih zaposlenika, pa su tako u zadnjih godinu dana zaposlenicima na raspolaganje stavljeni i neki novi razvojni programi, poput mentorskog programa i edukacija iz prodajnih vještina, te su svi zaposlenici u protekloj godini prošli barem jedan oblik usavršavanja. Kaufland redovito ispituje zadovoljstvo svojih zaposlenika, a ulažu se i značajni resursi u poticanje njihovog zdravlja. Primjerice, svi zaposlenici dva puta godišnje dobivaju tzv. zdrave poklone (paketići za jačanje imuniteta, boce za vodu, termo torbe s kutijom za ručak i brošurom sa zdravim receptima, itd.), sufinanciraju se sportske aktivnosti zaposlenika i organiziraju se razne edukacije i radionice s ciljem osvještavanja važnosti zdravog načina života.

„Drago nam što svake godine uvodimo nove pogodnosti za naše zaposlenike. Ponosna sam na pomake koje smo postigli, a sve to ne bi bilo moguće bez predanog rada cijelog tima Ljudskih resursa te podrške ostalih odjela. Vidljivo je da puno ulažemo, ali svjesni smo da je pred nama još posla. Idemo korak po korak prema što višem mjestu na listi poželjnih poslodavaca u Hrvatskoj“, istaknula je Dunja Firšt, direktorica sektora Ljudski resursi.

One-stop shop: Kaufland je broj 1 za kupnju na jednom mjestu!

Kaufland one-stop shop

Neovisna agencija Hendal provela je istraživanje u travnju 2019. Na uzorku od 1000 ispitanika, istraživanje je pokazalo: Kaufland je prvi izbor za kupnju svih kućanskih potrepština na jednom mjestu!

Mi imamo sve - od proizvoda za najbolji doručak, ručak ili večeru do vrtnog alata. Spremaš li se na putovanje, na našim ćeš policama pronaći sve što ti treba za nezaboravnu avanturu. U tvoju obitelj stiže prinova? Bez brige, uz našu će ponudu tvoja će beba biti sretna i zadovoljna.

Za najbolju brigu o tvojim kućnim ljubimcima, posjeti Kaufland - mi imamo sve: od krevetića za psa ili mačku do hrane za ribice. Odjeća, obuća, kozmetika, domaći proizvodi, svježe voće i povrće, kvalitetno i povoljno - sve se nalazi pod jednim krovom. 

Dokazano je: kada želiš kupiti sve za kućanstvo na jednom mjestu, Kaufland je tvoj prvi izbor.

Hvala ti na tome!

Kaufland Hrvatska k.d. prvi je trgovački lanac u Hrvatskoj kojem je dodijeljeno priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“! 

Prijatelj zdravlja - Kaufland

Tvrtka Kaufland Hrvatska k.d. prepoznala je značaj promicanja zdravlja i ulaganja u zdravlje svojih zaposlenika te se uključila se u projekt  „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i uspješno zadovoljila sve potrebne kriterije za dobivanje oznake „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Ovo priznanje dodjeljuje se tvrtkama koje svojim zaposlenicima omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i kroz različite inicijative i programe  pokazuju da brinu o zdravlju svojih zaposlenika.

Kaufland Hrvatska kontinuirano i strateški radi na osvještavanju važnosti brige o zdravlju i zdravom načinu života, a kroz inicijativu pod nazivom „Zdravi život“ provode brojne aktivnosti usmjerene na promicanje zdravlja u organizaciji. Zdravi pokloni za sve zaposlenike, edukacije i radionice na različite teme iz područja tjelesnog i mentalnog zdravlja, program Mentalni trening, Multisport kartica, dio su ove inicijative koja je u fokusu brige za zaposlenike u Kauflandu.

Posebno nam je drago naći se u društvu tvrtki koje zdravlje zaposlenika prepoznaju kao važnu temu. Ovaj certifikat veliko je priznanje za našu tvrtku. Promicanje zdravlja i  zdravog načina života dio je naše strategije upravljanja ljudskim resursima, a ovo priznanje pokazatelj je da se krećemo u pravom smjeru. 

Osvojili smo nagradu na Danima komunikacija

Kaufland dani komunikacije u Rovinju

Na Danima komunikacija koji su se prošlog vikenda održavali u Rovinju, Kaufland je dobio veliko priznanje za svoj rad u području Marketinga.

U suradnji s Telegram media grupom osvojili smo nagradu u kategoriji Best Publisher Long-form Native s kampanjom Naše mi najbolje paše.

O čemu se zapravo radi?

Prijavili smo se na MIXX natjecanje koje je izrađeno po međunarodnoj licenci IAB-a, a u sklopu kojeg se dodjeljuju nagrade najboljim digitalnim kampanjama i digitalnim alatima/platformama u području tržišnih komunikacija. Kriteriji ocjenjivanja uključuju kreativnost, strategiju, izvedbu i korištenje medija te postignute rezultate. Svi kriteriji su podjednako važni za donošenje konačne ocjene i izbor pobjednika.

Drago nam je što su kampanju Naše mi najbolje paše prepoznali profesionalaci iz svih segmenata digitalne industrije – strategije, kreative, produkcije i zakupa medija.

Čestitke cijelom timu Marketinga koji je prošlog vikenda imao razloga za slavlje! :)