Pravne napomene i zaštita osobnih podataka

Želimo da se osjećate dobro i sigurno prilikom posjeta našoj internetskoj stranici. Zaštita Vaše privatnosti za nas je izrazito važna. Zaštitu osobnih podataka smatramo odlikom kvalitete za naše kupce. U nastavku možete pronaći odredbe o zaštiti osobnih podataka kojima se vodimo prilikom prikupljanja, korištenja i prosljeđivanja osobnih podataka.

 

1. Podaci o korištenju vezani uz posjet našoj internetskoj stranici

Koristimo informacije koje prikupljamo prilikom Vašeg posjeta našoj internetskoj stranici i to isključivo u svrhu statističkog vrednovanja i kao zaštitu od nepropisnog ispitivanja naše internetske ponude. To nam pomaže da naše internetske stranice prilagodimo Vašim potrebama i iste poboljšamo. Na ovaj način ne izrađujemo osobne korisničke profile. U tom kontekstu koristimo sljedeće podatke o korištenju: stranicu s koje je zatražena datoteka, naziv datoteke, datum i vrijeme upita, količinu prenesenih podataka, status pristupa (datoteka je prenesena, datoteka nije pronađena itd.), opis tipa korištenog internetskog preglednika i anonimnu IP adresu (skraćenu za posljednja tri broja pomoću programa Adobe Analytics). Skraćenu IP adresu Vašeg računala evidentira tvrtka Adobe Systems GmbH, München, temeljem našeg naloga, i to u anonimnom obliku te istu vrednuje na način da je ne povezuje s osobom i nakon 24 sata automatski briše.

 

2. Osobni podaci

S osobnim podacima koje nam stavljate na raspolaganje prilikom ispunjavanja kontakt obrazaca ili putem e-maila postupamo povjerljivo. Vaši se podaci koriste kako bi se obradio Vaš upit. Prosljeđivanje podataka trećim stranama izvan Kaufland-grupe u pravilu je isključeno. U iznimnim slučajevima podatke temeljem našeg naloga obrađuju naši ugovorni partneri. Postoji mogućnost prosljeđivanja podataka ugovornim partnerima u svrhu obrade nama upućenih upita. U takvim slučajevima brinemo o tome da brižno izabrani ugovorni partneri ispunjavaju zakonske zahtjeve u vezi sa zaštitom osobnih podataka.

3. Korisnički račun na stranici kaufland.hr

Kako bi se mogla koristiti usluga popisa za kupovinu, odnosno kako biste artikle mogli dodati na virtualni popis za kupovinu, potrebno je prethodno izraditi korisnički račun. Pritom ćete obavezno morati ispuniti sljedeće podatke: ime i prezime, e-mail adresu i zaporku koju sami odabirete. Vaša e-mail adresa služi isključivo kao korisničko ime za korištenje stranice i za prijavu na stranicu filiale.kaufland.de. Na internetskoj stranici kaufland.de Vašim ćemo se imenom koristiti isključivo kako bismo Vas mogli osloviti imenom. Alternativno se možete prijaviti i putem društvenih mreža (npr. Facebook, Twitter ili Google+). Dodatne informacije o podacima koji se pritom prenose pronaći ćete u ovim načelima o zaštite osobnih podataka pod točkom „Prijava putem društvene mreže/proširena dozvola za oglašavanje“. Vaši podaci se ne prosljeđuju trećim stranama.

Ako želite u potpunosti obrisati svoj korisnički račun, putem naše službe za korisnike možete u svakom trenutku podnijeti zahtjev za brisanjem. Vaš račun će se odmah obrisati, odnosno anonimizirati. U svakom trenutku možete ponovo registrirati korisnički račun. Ako korisnički račun ne koristite tri godine, isti će se automatski obrisati, ukoliko ne uložite prigovor.

Molimo vodite računa o tome da se brisanjem Vašeg korisničkog računa ujedno brišu i Vaši korisnički računi u okviru Kauflandove usluge dostave te Kauflandove aplikacije.

4. Nagradne igre

Možete sudjelovati u nagradnim igrama na našim internetskim stranicama. Osobni podaci koje nam ustupate prilikom sudjelovanja u nagradnoj igri koriste se isključivo u svrhu provođenja nagradne igre (utvrđivanje pobjednika, obavještavanje pobjednika, slanje dobitka). Po završetku nagradne igre i nakon objave pobjednika podaci sudionika se brišu.

5. Prijava za newsletter

Ako ćete se prijaviti za besplatan Kauflandov newsletter obavezno trebamo sljedeće podatke: Vašu e-mail adresu, poštanski broj kao i državu u kojoj živite. Uz Vaš zapis podataka pohranjujemo Kauflandovu poslovnicu koja je najbliža Vašem mjestu stanovanja (dodatne informacije potražite u poglavlju „automatska tražilica poslovnice“ odredbe o zaštiti osobnih podataka).

Država u kojoj živite i poštanski broj Vašeg mjesta stanovanja pomažu nam da utvrdimo živite li na području na kojem se vrši usluga Kauflandove dostave. Samo ako je ta usluga dostupna za Vas, primat ćete informacije i ponude vezane uz Kauflandovu uslugu dostave. Vaš poštanski broj će nam nadalje pomoći da odredimo praznike, koji vrijede za Vas te će oblikovanje newslettera za putovanja sadržajno odgovarajuće prilagoditi Vama.

Uz Vašu e-mail adresu, poštanski broj, državu u kojoj živite i najbližu Kauflandovu poslovnicu pohranjuje se još samo internetska stranica na kojoj ste započeli postupak prijave za newsletter (npr. kontakt-obrazac, obrazac nagradne igre ili izravno putem stranice za prijavu za newsletter). Oni služe isključivo za poboljšavanje internetske stranice www.kaufland.hr. 

Ako prilikom prijave dobrovoljno ispunite dodatne osobne podatke (oslovljavanje, ime, prezime), iste ćemo koristiti isključivo kako bi newsletter naslovili osobno na Vas. Te podatke možete u svakom trenutku izmijeniti ili obrisati. Poveznicu ćete pronaći u donjem dijelu newslettera. Zatim možete obrisati ili izmijeniti dobrovoljne dodatne podatke.

Nakon slanja obrasca za prijavu, poslat ćemo Vam e-mail s aktivacijskom poveznicom. Za prijavu na newsletter poslanu poveznicu morate aktivirati u roku od 7 dana. Prijava je uspješno dovršena ako se otvori Kauflandova stranica za aktivaciju. Potvrđivanjem prijave suglasni ste s time da se Vaša e-mail adresa, Vaš poštanski broj, država, obližnja poslovnica, stranica prijave i dobrovoljno ustupljeni podaci obrade u ovdje navedene svrhe.

U svakom trenutku imate mogućnost u centru za postavke iz poveznice u newsletteru odrediti sadržaj budućih newslettera. Ovdje možete isključiti pojedinačne teme koje Vas više ne zanimaju. Također možete uključiti druge teme o kojima u budućnosti želite primati informacije.

U svakom trenutku možete otkazati uslugu primanja Kaufland newslettera ili newslettera za Kaufland putovanja na način da kliknete na poveznicu za otkazivanje usluge ili pošaljete e-mail na service@kaufland.hr . Nakon otkazivanja usluge primanja oba newslettera, Vaši podaci se automatski brišu.

6. Korisnički profil u svrhe oglašavanja

Ako ste suglasni s time, za Vas ćemo izraditi osobni korisnički profil. U njemu ćemo prvo pohraniti podatke iz Vašeg računa za dostavu i/ili pretplate za newsletter, ako postoje (obavezne podatke i dobrovoljne podatke). Zatim ćemo ovaj korisnički profil nadopuniti podacima skupljenima iz Vaših navika korištenja prilikom posjeta našim internetskim stranicama, Kauflandove usluge dostave te newslettera koje šaljemo. Ovisno o tome jeste li samo prijavljeni na newsletter i/ili ste i registrirani kupac Kauflandove usluge dostave, radi se o različitim izvorima podataka.

Pod pojmom „korisničko ponašanje“ smatraju se podaci o kretanju, transakcijama i ostale informacije.

Podaci o kretanju su informacije o tome koje rubrike, članke i sadržaje na ovoj internetskoj stranici, u okviru Kauflandove usluge dostave ili u jednom od naših newslettera posjećujete i/ili koje artikle stavljate u košaricu e-trgovine.

Podaci o transakcijama su informacije o tome koje ste artikle do sada kupili koristeći Kauflandovu uslugu dostave.

Ostale informacije su npr. informacije o tome u kojim Kauflandovim nagradim igrama sudjelujete te kakve ste komentare i ocjene vezane uz artikle ostavili na našim internetskim stranicama ili vezano uz uslugu dostave.

Vrednujemo korisnički profil kako bi na oglasnim površinama naših internetskih stranica, u Kauflandovom newsletteru, putem pošte, putem SMS poruka, putem Push obavijesti, tiskanih reklama i putem e-maila oglašavali ponude i sadržaje koji su Vama zanimljivi, odnosno kako bi Vam iste mogli poslati te kako bi poboljšali ponudu na našoj internetskoj stranici.

Podaci o transakcijama i Vaši kontakt podaci se također koriste za ankete putem e-maila i/ili telefona nakon obavljene kupovine, a vezano uz Vaše zadovoljstvo kupovinom.

Podaci nisu dostupni trećim stranama izvan Kauflanda.

U svakom trenutku možete otkazati svoju suglasnost i to putem e-maila na sljedeću adresu (service@kaufland.hr).

U slučaju otkazivanja suglasnosti za izradu korisničkog profila odmah će se obrisati Vaš račun za Kauflandovu uslugu dostave, ako postoji, sa svim podacima koji su pohranjeni na temelju iste suglasnosti. Ako ste samo ili dodatno pretplatnik newslettera, iz Vašeg pretplatničkog profila se brišu svi podaci koji su relevantni za oglašavanje te ćete ubuduće primati samo Kauflandov newsletter određene poslovnice.

U slučaju otkazivanja suglasnosti brišu se svi podaci koji su prikupljeni i pohranjeni na temelju izvorne suglasnosti za oglašavanje. U budućnosti više nećete primati reklame naslovljene na Vas osobno (npr. newsletter naslovljen na Vas, informativne e-mailove i sl.).

7. Obrada podataka o narudžbi

Slanje newslettera vrši izvršitelj po Kauflandovom nalogu. Isti se sukladno odredbama članka 10. Zakona o zaštiti osobnih podataka ugovorom obvezuje da će Vašu e-mail adresu koristiti isključivo za slanje Kauflandovog newslettera.

8. Upotreba kolačića

Voditelj obrade podataka i svrha / pravne osnove za obradu:

Mi, Kaufland Hrvatska k.d., smo voditelj obrade podataka u kontekstu uporabe kolačića i drugih sličnih tehnika za obradu podataka o upotrebi na svim (pod) domenama na www.kaufland.hr.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na Vaš uređaj (laptop, tablet, pametni telefon ili slično) kada posjetite naše web stranice. Kolačići ne uzrokuju nikakvu štetu na vašem uređaju, ne sadrže viruse, trojance ili druge vrste zlonamjernog softvera. U kolačiću se pohranjuju informacije koje se odnose na određeni uređaj koji koristite. To ne znači, da smo izravno informirani o Vašem identitetu.

Upotreba kolačića i drugih tehnika za obradu podataka o upotrebi služi za slijedeće svrhe, ovisno o kategoriji kolačića ili drugoj tehnici:

 • Tehnički su potrebni: to su kolačići i slične metode bez kojih ne možete koristiti naše usluge (npr. za prikazivanje naše web stranice / funkcija koje ste ispravno zatražili, upamćivanje Vaše registracije u području za prijavu, popunjavanje košarice prilikom online kupovine putem itd.).
 • Praktičnost: Ove tehnologije omogućuju nam da uzmemo u obzir Vaše stvarne ili pretpostavljene postavke za praktično korištenje naših web stranica. Na primjer, Vaše postavke omogućuju nam prikazivanje naših web stranica na jeziku koji Vam odgovara. Također nam pomažu da izbjegnemo prikazivanje proizvoda koji možda nisu dostupni na Vašem području.
 • Statistika: Ove nam tehnologije omogućuju da sastavimo anonimne statistike o korištenju naših usluga kako bismo ih prilagodili Vašim potrebama. To nam omogućuje, na primjer, da utvrdimo kako naše web stranice još bolje prilagoditi navikama korisnika.
 • Marketing: Omogućuje nam prikazivanje reklamnog sadržaja koji je za Vas prikladan, na temelju analize Vašeg obrasca korištenja. U tom kontekstu, Vaš obrazac upotrebe može se pratiti i putem različitih web stranica, preglednika ili terminalnih uređaja pomoću korisničkog ID-a (jedinstvenog identifikatora).

Ovdje možete pronaći pregled informacija o kolačićima i drugim korištenim tehnikama, uključujući odgovarajuću svrhu obrade, razdoblje skladištenja i sve pružatelje usluga trećih strana.

Unutar opsega upotrebe kolačića i sličnih tehnika za obradu podataka o korištenju, ovisno o namjeni, osobito se obrađuju sljedeće kategorije osobnih podataka:

Tehnički su potrebni:

 • Korisnički unosi pamte unos na nekoliko podstranica (npr. za prebacivanje odabrane robe u košaricu, za odabir željene trgovine u XXX Tražilici poslovnica);
 • Podaci za provjeru autentičnosti za prepoznavanje korisnika nakon registracije kako bi se dobio pristup autoriziranom sadržaju tijekom daljnjih posjeta (npr. pristup XXX korisničkom računu)
 • Sigurnosni incidenti (npr. otkrivanje višestrukih neuspjelih pokušaja prijave);
 • Podaci za reprodukciju multimedijskog sadržaja (npr. reprodukcija video zapisa (proizvoda) koje je odabrao korisnik).

 

Praktičnost:

 • Postavke prilagodbe korisničkog sučelja koje nisu povezane s trajnim identifikatorom (npr. aktivni odabir jezika ili specifični prikaz upita za pretraživanje ili mapa u Tražilici poslovnica)

 

Statistika:

 • Pseudonimizirani korisnički profili s podacima o korištenju naših web stranica. To uključuje osobito:
  • pretraživač-tip / -verzija,
  • korišteni operativni sustav,
  • URL upućivatelja (prethodno posjećena web stranica),
  • naziv računala pristupnog računala (IP adresa),
  • vrijeme zahtjeva servera,
  • pojedinačni korisnički ID i
  • pokrenuti događaji na web stranici (obrasci pregledavanja).
 • IP adresa se redovito anonimizira, tako da se općenito ne možete povezati s Vama.
 • Korisnički ID kombiniramo s drugim Vašim podacima (npr. ime, adresa e-maila itd.) samo uz Vaš izričiti pristanak (vidi npr. odjeljak 12. ovih odredbi o zaštiti podataka). Na temelju isključivo korisničkog ID-a, ne možemo iznijeti nikakve zaključke o Vašoj osobi.

 

Marketing:

 • Pseudonimizirani korisnički profili s podacima o korištenju naše web stranice. Uključuju osobito:
  • IP adresa,
  • pojedinačni korisnički ID,
  • potencijalni interes za proizvod,
  • pokrenuti događaji na web stranici (obrasci pregledavanja).
 • IP adresa se redovito anonimizira, tako da se općenito ne možete povezati s Vama.
 • Korisnički ID kombiniramo s drugim Vašim podacima (npr. ime, adresa e-maila itd.) samo uz Vaš izričiti pristanak (vidi npr. odjeljak 12. ovih odredbi o zaštiti podataka). Na temelju isključivo korisničkog ID-a, ne možemo iznijeti nikakve zaključke o Vašoj osobi. Prema potrebi, dijelimo korisnički ID i pridružene profile korištenja s trećim stranama putem pružatelja reklamnih mreža.

 

Pravni temelj za korištenje praktičnih, statističkih i marketinških kolačića (i sličnih tehnika) je Vaš pristanak u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom a) GDPR Uredbe. Pravni temelj za upotrebu tehnički potrebnih kolačića (i sličnih tehnika) je članak 6. stavak 1. točka b) GDPR Uredbe, tj. obrađujemo Vaše podatke kako bismo pružili naše usluge tijekom pokretanja ili izvršenja ugovora.

8.1 Webtracking pomoću Adobe Analytics

Svrha obrade podataka / pravna osnova: Podaci koji nastaju tijekom Vašeg korištenja naše web stranice (to su: stranica s koje je datoteka zatražena, ime datoteke, datum i vrijeme upita, količina prenesenih podataka, status pristupa kao što je "Datoteka prenesena", "Datoteka nije pronađena" itd., opis vrste korištenog web preglednika i anonimizirana IP adresa - skraćena za posljednje tri znamenke) koriste se za korisničke upute, za statističke procjene, za prilagodbu naše web stranice Vašim potrebama, za prikaz oglašavanja na web stranici (prikaz informacija o proizvodima na odgovarajućim ikonama na ovoj web stranici, koji odgovaraju Vašem klikovnom ponašanju na www.kaufland.hr) i za uklanjanje neregularnih upita na našoj web stranici. Za to koristimo kolačiće koji upravljaju Vašom vezom na našim web stranicama tijekom sesije. U tu svrhu, od Kauflanda ovlaštena tvrtka Adobe Systems GmbH postavlja stalni kolačić u Vaš internetski preglednik radi kreiranja pseudonimiziranog korisničkog profila. Ovaj trajni kolačić omogućuje prepoznavanje Vašeg preglednika kada ponovo posjetite ovu web stranicu. Navedeno služi za oglašavanje, istraživanje tržišta i prikaz naše web stranice baziran na korisničkim potrebama.

Podaci prikupljeni pomoću tehnologije Adobe Analytics ne koriste se za osobnu identifikaciju posjetitelja ove web stranice. Podaci o korištenju pohranjeni u kolačiću također se ne kombiniraju s osobnim podacima o nositelju pseudonima. Pravni temelj za pohranu i upotrebu podataka putem trajnog kolačića je članak 6. stavak 1. točka f) GDPR. Legitiman interes Kauflanda proizlazi iz interesa za optimiziranjem vlastite web stranice i poboljšanjem uspjeha mjera oglašavanja. Možete opozvati privolu ovom prikupljanju i pohrani podataka pomoću trajnih kolačića tvrtke Adobe Systems GmbH u bilo kojem trenutku s učinkom za ubuduće. Da biste to učinili, jednostavno je potrebno kliknuti na odgovarajuću poveznicu ovdje (ili niže ispod točke 9.12) i potvrditi svoj prigovor na stranici do koje ćete doći preko navedene poveznice. U tom se slučaju u vašem pregledniku postavlja trajni kolačić "Ne prati", tako da se Adobe tehnologija više ne koristi.

Primatelji / kategorije primatelja: Vaši će podaci biti otkriveni / proslijeđeni sljedećim primateljima unutar kompanije Kaufland Dinestleistung (Kaufland Marketing / odjel Business Intelligence) u sklopu obrade podataka. Ukoliko Adobe ili drugi pružatelji tehničkih usluga imaju pristup podacima za potrebe podrške, ugovori o davanju naloga za obradu podataka zaključuju se u skladu s člankom 28. GDPR Uredbe.

8.2 Google alat za konverziju

Svrha obrade podataka / pravna osnova: Ova web stranica također koristi Google alat za konverziju radi pseudonimiziranja interne analize učinkovitosti postavljenih oglasa. Ako na našu web lokaciju dođete s druge web stranice klikom na Kauflandov oglas (tekstualni oglasi, reklamni natpisi) koji je tamo postavljen, reklamni natpis pohranit će kolačić u program Vašeg preglednika. Ako je oglasni natpis trebao biti reklamna kampanja koju je naručio Google, tada Google postavlja odgovarajući kolačić u slučaju klika na reklamni natpis. Niti naš partner za konverziju, niti Kaufland ne mogu vidjeti kojim drugim web stranicama ste pristupili. Ne prikupljamo niti primamo bilo koje podatke koji se mogu koristiti za osobnu identifikaciju korisnika. Podaci prikupljeni pomoću alata za konverziju koriste se samo za prikupljanje statistika o korištenju i uspjehu naših kampanja. Ovi kolačići gube svoj učinak nakon 30 dana. Pravni temelj za korištenje tehnologije kolačića je članak 6. stavak 1. točka f) GDPR. Legitiman interes Kauflanda proizlazi iz interesa za optimiziranjem vlastite web stranice i poboljšanjem uspjeha mjera oglašavanja. Ako ne želite sudjelovati u ovoj analizi, možete isključiti postavke kolačića putem postavki Vašeg preglednika ili ovdje izraziti svoj prigovor na obradu (ili niže ispod 9.12).

Primatelji / kategorije primatelja: Podaci kojima Vi kao anonimni posjetitelj stranice pristupate na našim web stranicama putem reklamnih natpisa u Kauflandu uzimaju se s Vašeg kolačića i anonimno obrađuju od strane nas i našeg dotičnog partnera za konverziju (npr. Google). Vaši osobni podaci ne prenose se trećim osobama.

8.3 Facebook tehnologija za konverziju

Svrha obrade podataka / pravna osnova: Na našim web stranicama koristimo usluge Facebook Conversion Pixel i Facebook Remarketing. Na temelju konverzijskih piksela na Facebooku, mi i Facebook možemo prepoznati da je netko kliknuo na naš oglas na Facebooku i preusmjeren je na našu stranicu. Međutim, ne možemo vidjeti kojim je drugim web stranicama pristupio. Informacije prikupljene pomoću Facebook konverzijskog piksela koriste se za stvaranje statistike o korištenju i učinkovitosti naših Facebook oglasa. Međutim, ne prikupljamo i ne primamo nikakve podatke koji se mogu koristiti za osobnu identifikaciju korisnika. Tehnologija remarketinga na Facebooku znači da se korisnicima koji su posjetili našu web stranicu možemo ponovno obratiti ciljanim oglašavanjem na Facebook stranicama. Međutim, ne prikupljamo i ne dobivamo nikakve podatke o tome kojim korisnicima Facebooka je zapravo prikazano ciljano oglašavanje. Ovdje također ne možemo identificirati pojedinačne korisnike. Pravni temelj za ovu obradu podataka je članak 6. stavak 1. točka f) GDPR Uredbe. Legitiman interes Kauflanda proizlazi iz interesa za optimiziranjem vlastite web stranice i poboljšanjem uspjeha mjera oglašavanja. Protiv obrade podataka možete uložiti prigovor u bilo kojem trenutku. Da biste to učinili, jednostavno je potrebno kliknuti na odgovarajuću poveznicu ovdje (ili niže ispod točke 9.12) i potvrditi svoj prigovor na stranici do koje ćete doći preko navedene poveznice.

Više informacija o svrhama i opsegu prikupljanja i obrade Vaših osobnih podataka od strane Facebooka, kao i mogućnosti postavki zaštite Vaše privatnosti na Facebooku možete pronaći u Facebook smjernici o podacima. Možete se deaktivirati putem Saveza za digitalno oglašavanje u SAD-u, Saveza za digitalno oglašavanje u Kanadi ili Europskog interaktivnog saveza za digitalno oglašavanje u Europi, odnosno putem postavki Vašeg terminalnog uređaja kako Vam se ne bi prikazivali na interesima bazirani internetski oglasi od Facebooka i drugih sudjeljujućih tvrtki.

Primatelji / kategorije primatelja: Na temelju konverzijskih piksela na Facebooku, mi i Facebook možemo prepoznati da je netko kliknuo na naš oglas na Facebooku i preusmjeren je na našu stranicu. Podaci generirani kolačićem i/ili grafikom o Vašem korištenju ove web stranice prenose se na Facebook poslužitelj u SAD-u i tamo se pohranjuju. Facebook koristi primljene informacije na ovaj način radi ocjene Vašeg ponašanja u vezi s oglasima na Facebooku. Facebook može te podatke prenijeti i trećim osobama ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrađuju te podatke u ime Facebooka. Facebook neće povezati Vašu IP adresu s drugim podacima pohranjenima u Facebooku.

8.4 Retargeting i mjerenje učinkovitosti oglašavanja CM360

Svrha obrade podataka / pravna osnova: Na našoj web stranici također koristimo tehnologije ponovnog ciljanja („retargeting“) CM360. Svrha usluge CM360 je prepoznati bivše posjetitelje na web stranicama oglašivača CM360 (website, aplikacija i newsletter) za prikaz personaliziranih reklamnih natpisa. Za to, CM360 koristi kolačiće koji ne dopuštaju osobnu identifikaciju posjetitelja web stranice. Pravni temelj za pohranu i korištenje podataka putem trajnog kolačića je članak 6. stavak 1. točka f) GDPR Uredbe. Legitiman interes Kauflanda proizlazi iz interesa za optimiziranjem vlastite web stranice i poboljšati uspjeh mjera oglašavanja. Možete prigovoriti ovom prikupljanju i pohrani podataka koristeći kolačić Sizmek u bilo kojem trenutku s učinkom za ubuduće. Sve što trebate učiniti je kliknuti sljedeću poveznicu (ili niže ispod točke 9.12) i potvrditi svoj prigovor na stranici kojoj ćete pristupiti.

Primatelji / kategorije primatelja: Čim pomoću istog preglednika posjetite druge web stranice na internetu čiji su operatori također Sizmek oglašivači, operatori web stranica očitavaju podatke iz trajnog CM360 kolačića (to su one posjećene web stranice putem preglednika) radi prikazivanja reklamnih sadržaja prilagođenih korisničkom ponašanju putem reklamnog natpisa.

8.5 Tracking Pixel Midas Network

Svrha obrade podataka / pravna osnova: Na svojim internetskim stranicama upotrebljavamo i tehnologije remarketinga tvrtke Midas Network. Pritom upotrebljavamo kolačiće kako bismo na temelju evidentiranih podataka (posjet našoj internetskoj stranici uključujući datum i vrijeme posjeta, preferirani jezik, tip preglednika, operacijski sustav) ponovno prepoznali Vaše računalo na drugim internetskim stranicama koje sudjeluju u Midas globalnoj mreži i na njima Vam predstavili reklamne oglase koji su izrađeni u skladu s Vašim pretpostavljenim interesima.
Pravnu osnovu za navedenu upotrebu tehnologije kolačića čini čl. 6. st. 1. t. (f) Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). Detaljne informacije o pravilima privatnosti tvrtke Midas Network možete pronaći na stranici https://www.midas-network.com/privacyTermsWeb.htm.

Primatelji / kategorije primatelja: Čim na internetu istim programom preglednika posjetite ostale internetske stranice čiji su operateri na njih postavili reklamne površine Midas globalne mreže, ti će operateri internetskih stranica automatski očitati informacije iz kolačića te će se one upotrijebiti kako bi Vam se u reklamnim natpisima prikazao sadržaj koji bi Vam mogao biti zanimljiv.
Ostali operateri stranica ne pohranjuju ove informacije izvan ove privremene anonimne procjene.

8.6 Razdoblje pohrane / Kriteriji za utvrđenje razdoblja pohrane kolačića

Razdoblje pohrane kolačića može se naći u našim Odredbama o upotrebi kolačića. Ako se u stupcu "istek" upiše "trajno", kolačić se pohranjuje trajno, odnosno dok se ne povuče odgovarajuća privola.

8.7 Zusammenfassung aller Widerspruchsoptionen

Slijedeći tracking alati i analitički alati u smislu čl. 6. st. 1. toč. f) GDPR Uredbe su integrirani u ovu web stranicu. Možete izraziti prigovor na njihovu upotrebu putem odgovarajućih poveznica s učinkom za ubuduće:

 • Pružatelj usluge: Adobe Webtracking sistem; Poveznica za mogućnost izjave prigovora
 • Pružatelj usluge: Google Conversion alat; Poveznica za mogućnost izjave prigovora
 • Pružatelj usluge: Google-Display-reklamna mreža; Poveznica za mogućnost izjave prigovora
 • Pružatelj usluge: Facebook Conversion tehnologija; Poveznica za mogućnost izjave prigovora
 • Pružatelj usluge: Retargeting i mjerenje učinkovitosti oglašavanja Midas; Poveznica za mogućnost izjave prigovora
 • Pružatelj usluge: Retargeting i mjerenje učinkovitosti oglašavanja Double Click; Poveznica za mogućnost izjave prigovora
 • Pružatelj usluge: Midas globalna mreža; Poveznica a mogućnost izjave prigovora

 

IMATE LI DODATNA PITANJA?

Kontaktni podaci službenika za zaštitu podataka:

E-pošta: gdpr@kaufland.hr

Poštanska adresa:

Kaufland Hrvatska k.d.

Službenik za zaštitu podataka

Donje Svetice 14

10 000 Zagreb

9. Prijava putem društvene mreže/proširena dozvola za oglašavanje

Nudimo mogućnost registracije i prijave putem Vašeg Facebook računa, Google+ računa ili Twitter računa (prijava putem društvene mreže). U tom slučaju nije potrebna dodatna registracija za korisnički račun na našoj internetskoj stranici. Naime, korisnički račun Vaše društvene mreže (Google+, Facebook ili Twitter) povezuje se s korisničkim računom na način da se korisničkim računom Vaše društvene mreže možete prijaviti na Kauflandov korisnički račun. Prednost je što ne morate pamtiti dodatnu lozinku za Kauflandov korisnički račun.

Prilikom prijave bit ćete preusmjereni na strance Vaše društvene mreže (Twitter, Facebook ili Google+), gdje se možete prijaviti sa svojim korisničkim podacima. Na ovaj se način povezuju Vaš Facebook, Twitter, odn. Google+ profil i korisnički račun. Ovim povezivanjem Facebook Inc., Twitter Inc. odn. Google Inc. automatski nam šalju sljedeće informacije:

 • numerički identifikacijski broj društvene mreže,
 • ime i prezime
 • spol
 • korisničko ime za Twitter, Google +, odn. Facebook
 • je li račun verificiran (verified), npr. „da“
 • poveznica na Vaš javni profil kod odabrane usluge društvene mreže.

Osim toga se operater usluge društvene mreže obavještava o činjenici da je Vaš tamošnji račun povezan s našom internetskom stranicom.

Pohranjujemo i koristimo navedene podatke kako bi Vas mogli identificirati kao ovlaštenog korisnika te kako bi Vam se mogli ispravno obratiti na stranici www.kaufland.hr.

Ukoliko koristite uslugu prijave putem socijalne mreže trebate biti suglasni s prikupljanjem, obradom i korištenjem Vaših podataka prikazanim u nastavku:

Suglasan/suglasna sam s izradom osobnog korisničkog profila sukladno poglavlju o korisničkim profilima ovih odredbi o zaštiti osobnih podataka. Nadalje sam suglasan/suglasna da će operater moje društvene mreže (Twitter, Facebook ili Google+) u okviru postupka prijave putem društvene mreže Kauflandu proslijediti sljedeće podatke (ukoliko sam iste 1. ja pohranio/pohranila u svojem profilu na društvenoj mreži, 2. iste učinio/učinila javno dostupnima i 3. Kauflandu nisam ograničio/ograničila pristup korisničkom računu prilikom registracije):

 • e-mail adresa
 • datum rođenja
 • mjesto stanovanja
 • podaci o školskom obrazovanju/razvoju karijere
 • interes za sljedeća događanja
 • interes za sljedeće knjige
 • interes za sljedeću glazbu
 • interes za sljedeće filmove
 • interes za sportske momčadi ili individualne sportaše
 • status veze

Kaufland smije pohraniti navedene podatke u mojem osobnom korisničkom profilu. S iznimkom podataka o školskom obrazovanju/razvoju karijere, Kaufland prethodno navedene podatke smije koristiti u reklamne svrhe sukladno obrazloženjima u poglavlju o korisničkom profilu, kako bi sukladno mojim interesima, mom statusu i mom mjestu stanovanja mogao prikazivati prilagođene individualne ponude iz Kauflandovog asortimana robe. Podaci o školskom obrazovanju i razvoju moje karijere smiju se koristiti isključivo u anonimnom obliku u statističke svrhe. Podaci se ne smiju prosljeđivati trećim stranama izvan Kaufland grupe ili obrađivati na osobnoj razini u druge svrhe.

Napomena: U svakom trenutku možete otkazati svoju suglasnost i to putem e-maila na sljedeću adresu service@kaufland.hr. U tom slučaju više ne možete koristiti funkciju prijave putem društvene mreže, već se morate na uobičajen način registrirati za korisnički račun.

Ostale informacije o prijavi putem društvenih mreža Twitter, Facebook i / ili Google+ te postavkama privatnosti Vašeg računa na društvenoj mreži nalaze se u napomenama o zaštiti osobnih podataka i uvjetima korištenja za Facebook (https://www.facebook.com/legal/terms), Twitter (https://twitter.com/privacy?lang=hr), odn. Google+ (http://www.google.com/policies/privacy/?hl=hr).

 

10. Automatska tražilica poslovnice

Naš cilj je da se prilikom posjeta našoj internetskoj stranici automatski prikazuju aktualne ponude i informacije koje vrijede za Vašu regiju. Stoga ova internetska stranica prilikom prvog učitavanja stranice na krajnjem uređaju (računalo, prijenosno računalo, pametni telefon, tablet) koristi tzv. API funkciju geo-lokacije. U tu svrhu se prilikom prvog učitavanja ove internetske stranice od strane klijenta evidentiraju različite geo-informacije krajnjeg uređaja (GPS podaci/podaci o WLAN mreži, na koju je uređaj prijavljen / geo - informacije korištene IP adrese), kako bi se utvrdila lokacija uređaja. O kojim se podacima točno radi ovisi između ostalog o postavkama Vašeg krajnjeg uređaja. Određivanje položaja Vašeg uređaja pritom vrši sam preglednik, odnosno operativni sustav na Vašem krajnjem uređaju te ne predstavlja dio obrade podataka pri Kauflandu. Ne pohranjujemo podatke o lokaciji. Koriste se isključivo u stvarnom vremenu kako bi se odredila aktualna lokacija najbliže Kauflandove poslovnice koja se zatim predlaže kao najpogodnija poslovnica. U svakom trenutku imate mogućnost ručno promijeniti poslovnicu koju je predložila tražilica. Informacija o poslovnici odabranoj na ovaj način se zatim pohranjuje u trajnom kolačiću u pregledniku Vašeg krajnjeg uređaja, kako bi se i prilikom budućih posjeta našoj internetskoj stranici prikazivale relevantne lokalne ponude.

U svakom trenutku možete promijeniti odabir poslovnice ili obrisati kolačiće koje smo pohranili na Vašem uređaju (vidi točku „Kolačići“ u ovoj izjavi o zaštiti osobnih podataka).

11. Popis za kupovinu

Ujedno imate mogućnost izrade individualnih popisa za kupovinu koji sadrže proizvode iz aktualnog kataloga. Ovaj virtualni popis za kupovinu olakšava kupovinu jer Vam daje mogućnost željene proizvode unaprijed staviti na digitalni popis. Osim toga imate mogućnost pristupa receptima na našoj internetskoj stranici te jednim klikom miša sve potrebne sastojke za pripremu recepta staviti na popis za kupovinu.

Popis za kupovinu možete dijeliti s trećim osobama putem e-maila ili aplikacije WhatsApp, ukoliko ste izradili svoj korisnički račun. Pritom se izrađuje poveznica koju možete poslati putem e-maila ili WhatsApp računa. Vrednovanje popisa za kupovinu u reklamne svrhe nije moguće.

12. Kodiranje

Poduzeli smo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere radi što kvalitetnije zaštite Vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa. Dodatno uz osiguravanje operativne okoline koristimo postupke kodiranja. Informacije koje ste nam ustupili prenose se u kodiranom obliku putem SSL protokola (Secure Socket Layer) te se provjerava njihova autentičnost kako bi se spriječila zloupotreba osobnih podataka od trećih strana. Navedeno možete prepoznati po tome što je u statusnoj traci Vašeg preglednika simbol brave zatvoren, a adresa započinje s https.... .

IMATE LI DODATNA PITANJA?

Kontaktni podaci službenika za zaštitu podataka:

E-pošta: gdpr@kaufland.hr

Poštanska adresa:

Kaufland Hrvatska k.d.

Službenik za zaštitu podataka

Donje Svetice 14

10 000 Zagreb