Pravne napomene i zaštita osobnih podataka

Želimo da se osjećate dobro i sigurno prilikom posjeta našoj internetskoj stranici. Zaštita Vaše privatnosti za nas je izrazito važna. Zaštitu osobnih podataka smatramo odlikom kvalitete za naše kupce. U nastavku možete pronaći odredbe o zaštiti osobnih podataka kojima se vodimo prilikom prikupljanja, korištenja i prosljeđivanja osobnih podataka.

 

Podaci o korištenju vezani uz posjet našoj internetskoj stranici

Koristimo informacije koje prikupljamo prilikom Vašeg posjeta našoj internetskoj stranici i to isključivo u svrhu statističkog vrednovanja i kao zaštitu od nepropisnog ispitivanja naše internetske ponude. To nam pomaže da naše internetske stranice prilagodimo Vašim potrebama i iste poboljšamo. Na ovaj način ne izrađujemo osobne korisničke profile. U tom kontekstu koristimo sljedeće podatke o korištenju: stranicu s koje je zatražena datoteka, naziv datoteke, datum i vrijeme upita, količinu prenesenih podataka, status pristupa (datoteka je prenesena, datoteka nije pronađena itd.), opis tipa korištenog internetskog preglednika i anonimnu IP adresu (skraćenu za posljednja tri broja pomoću programa Adobe Analytics). Skraćenu IP adresu Vašeg računala evidentira tvrtka Adobe Systems GmbH, München, temeljem našeg naloga, i to u anonimnom obliku te istu vrednuje na način da je ne povezuje s osobom i nakon 24 sata automatski briše.

Kolačići (cookies)

U svrhu poboljšanja korištenja naših internetskih stranica koristimo kolačiće (odnosno identifikatore koje internetski poslužitelj šalje Vašem računalu) koji upravljaju Vašom vezom s našim stranicama za vrijeme sesije. Na kraju sesije, privremeni kolačići automatski se brišu.

Kod korištenja tražilice za poslovnice dodajemo trajni kolačić. On između ostalog služi za to da Vas ubuduće usmjeri na regionalne ponude vaše odabrane Kauflandove poslovnice.

Na toj stranici ujedno i poduzeće Adobe Systems GmbH temeljem našeg naloga prikuplja i pohranjuje podatke u svrhu izrade korisničkog profila pod pseudonimom u smislu članka 104. Zakona o elektroničkim komunikacijama. U tu svrhu Adobe Systems GmbH omogućuje trajni kolačić u programu Vašeg preglednika koji omogućuje ponovno prepoznavanje Vašeg internetskog preglednika. Podaci koji su prikupljeni tehnologijom Adobe-Analytics ne koriste se za osobnu identifikaciju posjetitelja navedene stranice, te se ne povezuju s osobnim podacima o nositelju pseudonima. Predmetnom prikupljanju i pohranjivanju podataka putem trajnog kolačića od strane društva Adobe Systems GmbH može se u svakom trenutku prigovoriti, što vrijedi za buduće razdoblje. Vaš preglednik možete postaviti tako da Vas obavještava o pohranjivanju kolačića. Na taj način pohranjivanje kolačića postaje za Vas transparentno. Međutim u slučaju općeg neprihvaćanja kolačića funkcionalnost usluge može biti ograničena.

Ova internetska stranica nadalje upotrebljava konverzijske alate za anonimnu internu analizu učinkovitosti postavljenih oglasa. Pojedinosti o relevantnosti ovih alata po pitanju zaštite osobnih podataka pronaći ćete u ovim načelima zaštite osobnih podataka pod točkom "usluge oglašavanja na osnovi korištenja". Kada dođete na našu internetsku stranicu putem druge internetske stranice tako što kliknete na oglas Kauflanda (oglasna traka), tada se u Vašem pregledniku pohranjuje tzv. kolačić. Pomoću kolačića možemo samo ustanoviti da ste na našu stranicu dospjeli klikom na tu oglasnu traku. Kolačići gube svoju valjanost nakon 30 dana. Vaša identifikacija nije omogućena niti nama, niti pružatelju usluge konverzije ni u jednom trenutku. Ukoliko ne želite sudjelovati u ovoj anonimnoj analizi možete deaktivirati postavljanje kolačića putem postavki preglednika.

Kolačiće ujedno koristimo kako bi prepoznali Vaše računalo na drugim internetskim stranicama koje su dio Googleove mreže prikazivanja oglasa, i to na osnovi protokoliranih podataka (posjet našoj internetskoj stranici uključujući datum i vrijeme posjete, ako je moguće jezik koji se koristi, tip preglednika, operativni sustav) te kako bi Vam i tamo predstavili oglase sukladno Vašim interesima. Kategorije prema kojima se Vama prikazuju oglasi prilagođeni Vašim interesima u čitavoj Googleovoj oglasnoj mreži možete pogledati u Upravljanju postavkama Google oglasa te možete ukloniti ili dodati teme. Putem ovog alata možete se u potpunosti suprotstaviti korištenju kolačića za prilagođene oglase u okviru Googleove mreže oglasa na način da preuzmete i instalirate dodatak preglednika za deaktivaciju kolačića. Ostale informacije o uključivanju/isključivanju prilagođenih oglasa pronaći ćete ovdje.

Hoće li se kolačići uopće pohranjivati možete i sami odrediti putem sigurnosnih postavki Vašeg preglednika, na način da unaprijed ne prihvaćate kolačiće ili da ih prihvaćate tek na upit ili tako da odredite brisanje kolačića nakon svake sesije. Ako se kolačići ne prihvaćaju to može ograničiti funkcionalnost naših internetskih stranica.

Usluge oglašavanja na osnovi korištenja

Na našim internetskim stranicama koristimo usluge Google AdSense, Google Conversion Tracking i Google Remarketing. Google Conversion Tracking je analitička usluga koju pruža Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“), a čija je svrha mjerenje uspjeha naših reklamnih mjera koje su aktivirane u Googleu (AdWords). Google pritom na Vašem računalu pohranjuje kolačić ako ste na našu internetsku stranicu dospjeli putem Google oglasa. Takvi kolačići prestaju vrijediti nakon 30 dana i ne služe za osobnu identifikaciju.

S pomoću usluge Google Conversion Tracking mi i Google možemo prepoznati da je netko kliknuo na naš Google oglas te je na taj način dospio na našu stranicu, ali pritom ne možemo vidjeti koje ste druge internetske stranice posjećivali. Informacije prikupljene uslugom Google Conversion Tracking služe isključivo za izradu statistika o uspjehu i korištenju naših AdWords kampanji. Međutim, ne prikupljamo, niti primamo informacije s pomoću kojih bismo mogli identificirati korisnika.

Na našim internetskim stranicama dodatno koristimo i Google AdSense, Googleovu uslugu za internetsko oglašavanje kojom se postavljaju reklame (tekstualni oglasi, oglasne trake itd.). Pritom Vaš preglednik u određenim okolnostima pohranjuje kolačić koji je poslao Google ili treća strana. Google ili treće osobe mogu pohraniti, prikupljati i vrednovati informacije pohranjene u kolačiću. Nadalje Google Adsense za prikupljanje informacija koristi male nevidljive grafike, takozvane Web Beacons koji služe za pohranjivanje, prikupljanje i vrednovanje jednostavnih radnji poput prometa posjetitelja na internetskoj stranici. Informacije o Vašem korištenju internetske stranice dobivene s pomoću kolačića i/ili grafika šalju se Googleovom poslužitelju te se tamo pohranjuju. Google koristi takve informacije za vrednovanje ponašanja pri korištenju povezanom s AdSense oglasima. Google će navedene informacije proslijediti trećim stranama, ukoliko je to zakonski propisano ili ukoliko predmetna treća strana radi po nalogu Googlea. Google ne povezuje Vašu IP adresu s drugim podacima koje je pohranio.

Na našim internetskim stranicama također koristimo Google Remarketing tehnologije. Pomoću ovih tehnologija moguće je ciljanim reklamama na drugim stranicama Googleove partnerske mreže ponovno privući korisnike koji su ranije posjetili našu internetsku stranicu. Google Remarketing tehnologije također koriste kolačiće.

Ako ne želite primati prilagođene oglase, možete u Google postavkama isključiti korištenje kolačića u tu svrhu na način da učitate tu stranicu i zatim uključite funkciju „Isključi prilagođene oglase na Googleu “ i /ili „Isključi Google prilagođene oglase na webu“.

Ako ne želite koristiti usluge Google AdSense, Google Conversion Tracking ili Google Remarketing, možete odbiti pohranjivanje potrebnog kolačića tako da npr. prilikom odabira postavki preglednika u potpunosti isključite automatsko pohranjivanje kolačića. Kolačiće za Googleove usluge oglašavanja također možete isključiti na način da u pregledniku odaberete mogućnost blokiranja kolačića s domene „googleadservices.com“. Dodatne informacije kao i informacije o isključivanju Googleovih usluga oglašavanja za mobilne uređaje pronaći ćete  ovdje.

Na našim internetskim stranicama ujedno koristimo i usluge Facebook Conversion Pixel i Facebook Remarketing. Pomoću usluge Facebook Conversion Pixels mi i Facebook možemo prepoznati da je netko kliknuo na naš Facebook oglas te je na taj način dospio na našu stranicu, ali pritom ne možemo vidjeti koje ste druge internetske stranice posjećivali. Informacije prikupljene uslugom Facebook Conversion Pixel služe isključivo za izradu statistika o uspjehu i korištenju naših Facebook oglasa. Međutim, ne prikupljamo i ne primamo nikakve informacije s pomoću kojih bismo mogli identificirati korisnika. S pomoću Facebook Remarketing tehnologije moguće je ciljanim oglasima na Facebook internetskim stranicama ponovo privući korisnike koji su već ranije posjetili našu internetsku stranicu. Međutim, ne prikupljamo i ne primamo informacije o tome, kojim se Facebook korisnicima doista prikazuju ciljani oglasi. Ovdje također nismo u mogućnosti identificirati pojedinačne korisnike. Dodatne informacije o svrsi i obujmu prikupljanja i obrade Vaših osobnih podataka od strane Facebooka, kao i mogućnostima odabira postavki u svrhu zaštite Vaše privatnosti na Facebooku pronaći ćete u Facebook smjernici o podacima.

Osobni podaci

S osobnim podacima koje nam stavljate na raspolaganje prilikom ispunjavanja kontakt obrazaca ili putem e-maila postupamo povjerljivo. Vaši se podaci koriste kako bi se obradio Vaš upit. Prosljeđivanje podataka trećim stranama izvan Kaufland-grupe u pravilu je isključeno. U iznimnim slučajevima podatke temeljem našeg naloga obrađuju naši ugovorni partneri. Postoji mogućnost prosljeđivanja podataka ugovornim partnerima u svrhu obrade nama upućenih upita. U takvim slučajevima brinemo o tome da brižno izabrani ugovorni partneri ispunjavaju zakonske zahtjeve u vezi sa zaštitom osobnih podataka.

Korisnički račun na stranici kaufland.hr

Kako bi se mogla koristiti usluga popisa za kupovinu, odnosno kako biste artikle mogli dodati na virtualni popis za kupovinu, potrebno je prethodno izraditi korisnički račun. Pritom ćete obavezno morati ispuniti sljedeće podatke: ime i prezime, e-mail adresu i zaporku koju sami odabirete. Vaša e-mail adresa služi isključivo kao korisničko ime za korištenje stranice i za prijavu na stranicu www.kaufland.de. Na internetskoj stranici kaufland.de Vašim ćemo se imenom koristiti isključivo kako bismo Vas mogli osloviti imenom. Alternativno se možete prijaviti i putem društvenih mreža (npr. Facebook, Twitter ili Google+). Dodatne informacije o podacima koji se pritom prenose pronaći ćete u ovim načelima o zaštite osobnih podataka pod točkom „Prijava putem društvene mreže/proširena dozvola za oglašavanje“. Vaši podaci se ne prosljeđuju trećim stranama.

Ako želite u potpunosti obrisati svoj korisnički račun, putem naše službe za korisnike možete u svakom trenutku podnijeti zahtjev za brisanjem. Vaš račun će se odmah obrisati, odnosno anonimizirati. U svakom trenutku možete ponovo registrirati korisnički račun. Ako korisnički račun ne koristite tri godine, isti će se automatski obrisati, ukoliko ne uložite prigovor.

Molimo vodite računa o tome da se brisanjem Vašeg korisničkog računa ujedno brišu i Vaši korisnički računi u okviru Kauflandove usluge dostave te Kauflandove aplikacije.

Nagradne igre

Možete sudjelovati u nagradnim igrama na našim internetskim stranicama. Osobni podaci koje nam ustupate prilikom sudjelovanja u nagradnoj igri koriste se isključivo u svrhu provođenja nagradne igre (utvrđivanje pobjednika, obavještavanje pobjednika, slanje dobitka). Po završetku nagradne igre i nakon objave pobjednika podaci sudionika se brišu.

Prijava za newsletter

Ako ćete se prijaviti za besplatan Kauflandov newsletter obavezno trebamo sljedeće podatke: Vašu e-mail adresu, poštanski broj kao i državu u kojoj živite. Uz Vaš zapis podataka pohranjujemo Kauflandovu poslovnicu koja je najbliža Vašem mjestu stanovanja (dodatne informacije potražite u poglavlju „automatska tražilica poslovnice“ odredbe o zaštiti osobnih podataka).

Država u kojoj živite i poštanski broj Vašeg mjesta stanovanja pomažu nam da utvrdimo živite li na području na kojem se vrši usluga Kauflandove dostave. Samo ako je ta usluga dostupna za Vas, primat ćete informacije i ponude vezane uz Kauflandovu uslugu dostave. Vaš poštanski broj će nam nadalje pomoći da odredimo praznike, koji vrijede za Vas te će oblikovanje newslettera za putovanja sadržajno odgovarajuće prilagoditi Vama.

Uz Vašu e-mail adresu, poštanski broj, državu u kojoj živite i najbližu Kauflandovu poslovnicu pohranjuje se još samo internetska stranica na kojoj ste započeli postupak prijave za newsletter (npr. kontakt-obrazac, obrazac nagradne igre ili izravno putem stranice za prijavu za newsletter). Oni služe isključivo za poboljšavanje internetske stranice www.kaufland.hr. 

Ako prilikom prijave dobrovoljno ispunite dodatne osobne podatke (oslovljavanje, ime, prezime), iste ćemo koristiti isključivo kako bi newsletter naslovili osobno na Vas. Te podatke možete u svakom trenutku izmijeniti ili obrisati. Poveznicu ćete pronaći u donjem dijelu newslettera. Zatim možete obrisati ili izmijeniti dobrovoljne dodatne podatke.

Nakon slanja obrasca za prijavu, poslat ćemo Vam e-mail s aktivacijskom poveznicom. Za prijavu na newsletter poslanu poveznicu morate aktivirati u roku od 7 dana. Prijava je uspješno dovršena ako se otvori Kauflandova stranica za aktivaciju. Potvrđivanjem prijave suglasni ste s time da se Vaša e-mail adresa, Vaš poštanski broj, država, obližnja poslovnica, stranica prijave i dobrovoljno ustupljeni podaci obrade u ovdje navedene svrhe.

U svakom trenutku imate mogućnost u centru za postavke iz poveznice u newsletteru odrediti sadržaj budućih newslettera. Ovdje možete isključiti pojedinačne teme koje Vas više ne zanimaju. Također možete uključiti druge teme o kojima u budućnosti želite primati informacije.

U svakom trenutku možete otkazati uslugu primanja Kaufland newslettera ili newslettera za Kaufland putovanja na način da kliknete na poveznicu za otkazivanje usluge ili pošaljete e-mail na service@kaufland.hr . Nakon otkazivanja usluge primanja oba newslettera, Vaši podaci se automatski brišu.

Korisnički profil u svrhe oglašavanja

Ako ste suglasni s time, za Vas ćemo izraditi osobni korisnički profil. U njemu ćemo prvo pohraniti podatke iz Vašeg računa za dostavu i/ili pretplate za newsletter, ako postoje (obavezne podatke i dobrovoljne podatke). Zatim ćemo ovaj korisnički profil nadopuniti podacima skupljenima iz Vaših navika korištenja prilikom posjeta našim internetskim stranicama, Kauflandove usluge dostave te newslettera koje šaljemo. Ovisno o tome jeste li samo prijavljeni na newsletter i/ili ste i registrirani kupac Kauflandove usluge dostave, radi se o različitim izvorima podataka.

Pod pojmom „korisničko ponašanje“ smatraju se podaci o kretanju, transakcijama i ostale informacije.

Podaci o kretanju su informacije o tome koje rubrike, članke i sadržaje na ovoj internetskoj stranici, u okviru Kauflandove usluge dostave ili u jednom od naših newslettera posjećujete i/ili koje artikle stavljate u košaricu e-trgovine.

Podaci o transakcijama su informacije o tome koje ste artikle do sada kupili koristeći Kauflandovu uslugu dostave.

Ostale informacije su npr. informacije o tome u kojim Kauflandovim nagradim igrama sudjelujete te kakve ste komentare i ocjene vezane uz artikle ostavili na našim internetskim stranicama ili vezano uz uslugu dostave.

Vrednujemo korisnički profil kako bi na oglasnim površinama naših internetskih stranica, u Kauflandovom newsletteru, putem pošte, putem SMS poruka, putem Push obavijesti, tiskanih reklama i putem e-maila oglašavali ponude i sadržaje koji su Vama zanimljivi, odnosno kako bi Vam iste mogli poslati te kako bi poboljšali ponudu na našoj internetskoj stranici.

Podaci o transakcijama i Vaši kontakt podaci se također koriste za ankete putem e-maila i/ili telefona nakon obavljene kupovine, a vezano uz Vaše zadovoljstvo kupovinom.

Podaci nisu dostupni trećim stranama izvan Kauflanda.

U svakom trenutku možete otkazati svoju suglasnost i to putem e-maila na sljedeću adresu (service@kaufland.hr).

U slučaju otkazivanja suglasnosti za izradu korisničkog profila odmah će se obrisati Vaš račun za Kauflandovu uslugu dostave, ako postoji, sa svim podacima koji su pohranjeni na temelju iste suglasnosti. Ako ste samo ili dodatno pretplatnik newslettera, iz Vašeg pretplatničkog profila se brišu svi podaci koji su relevantni za oglašavanje te ćete ubuduće primati samo Kauflandov newsletter određene poslovnice.

U slučaju otkazivanja suglasnosti brišu se svi podaci koji su prikupljeni i pohranjeni na temelju izvorne suglasnosti za oglašavanje. U budućnosti više nećete primati reklame naslovljene na Vas osobno (npr. newsletter naslovljen na Vas, informativne e-mailove i sl.).

Obrada podataka o narudžbi

Slanje newslettera vrši izvršitelj po Kauflandovom nalogu. Isti se sukladno odredbama članka 10. Zakona o zaštiti osobnih podataka ugovorom obvezuje da će Vašu e-mail adresu koristiti isključivo za slanje Kauflandovog newslettera.

Prijava putem društvene mreže/proširena dozvola za oglašavanje

Nudimo mogućnost registracije i prijave putem Vašeg Facebook računa, Google+ računa ili Twitter računa (prijava putem društvene mreže). U tom slučaju nije potrebna dodatna registracija za korisnički račun na našoj internetskoj stranici. Naime, korisnički račun Vaše društvene mreže (Google+, Facebook ili Twitter) povezuje se s korisničkim računom na način da se korisničkim računom Vaše društvene mreže možete prijaviti na Kauflandov korisnički račun. Prednost je što ne morate pamtiti dodatnu lozinku za Kauflandov korisnički račun.

Prilikom prijave bit ćete preusmjereni na strance Vaše društvene mreže (Twitter, Facebook ili Google+), gdje se možete prijaviti sa svojim korisničkim podacima. Na ovaj se način povezuju Vaš Facebook, Twitter, odn. Google+ profil i korisnički račun. Ovim povezivanjem Facebook Inc., Twitter Inc. odn. Google Inc. automatski nam šalju sljedeće informacije:

 • numerički identifikacijski broj društvene mreže,
 • ime i prezime
 • spol
 • korisničko ime za Twitter, Google +, odn. Facebook
 • je li račun verificiran (verified), npr. „da“
 • poveznica na Vaš javni profil kod odabrane usluge društvene mreže.

Osim toga se operater usluge društvene mreže obavještava o činjenici da je Vaš tamošnji račun povezan s našom internetskom stranicom.

Pohranjujemo i koristimo navedene podatke kako bi Vas mogli identificirati kao ovlaštenog korisnika te kako bi Vam se mogli ispravno obratiti na stranici www.kaufland.hr.

Ukoliko koristite uslugu prijave putem socijalne mreže trebate biti suglasni s prikupljanjem, obradom i korištenjem Vaših podataka prikazanim u nastavku:

Suglasan/suglasna sam s izradom osobnog korisničkog profila sukladno poglavlju o korisničkim profilima ovih odredbi o zaštiti osobnih podataka. Nadalje sam suglasan/suglasna da će operater moje društvene mreže (Twitter, Facebook ili Google+) u okviru postupka prijave putem društvene mreže Kauflandu proslijediti sljedeće podatke (ukoliko sam iste 1. ja pohranio/pohranila u svojem profilu na društvenoj mreži, 2. iste učinio/učinila javno dostupnima i 3. Kauflandu nisam ograničio/ograničila pristup korisničkom računu prilikom registracije):

 • e-mail adresa
 • datum rođenja
 • mjesto stanovanja
 • podaci o školskom obrazovanju/razvoju karijere
 • interes za sljedeća događanja
 • interes za sljedeće knjige
 • interes za sljedeću glazbu
 • interes za sljedeće filmove
 • interes za sportske momčadi ili individualne sportaše
 • status veze

Kaufland smije pohraniti navedene podatke u mojem osobnom korisničkom profilu. S iznimkom podataka o školskom obrazovanju/razvoju karijere, Kaufland prethodno navedene podatke smije koristiti u reklamne svrhe sukladno obrazloženjima u poglavlju o korisničkom profilu, kako bi sukladno mojim interesima, mom statusu i mom mjestu stanovanja mogao prikazivati prilagođene individualne ponude iz Kauflandovog asortimana robe. Podaci o školskom obrazovanju i razvoju moje karijere smiju se koristiti isključivo u anonimnom obliku u statističke svrhe. Podaci se ne smiju prosljeđivati trećim stranama izvan Kaufland grupe ili obrađivati na osobnoj razini u druge svrhe.

Napomena: U svakom trenutku možete otkazati svoju suglasnost i to putem e-maila na sljedeću adresu service@kaufland.hr. U tom slučaju više ne možete koristiti funkciju prijave putem društvene mreže, već se morate na uobičajen način registrirati za korisnički račun.

Ostale informacije o prijavi putem društvenih mreža Twitter, Facebook i / ili Google+ te postavkama privatnosti Vašeg računa na društvenoj mreži nalaze se u napomenama o zaštiti osobnih podataka i uvjetima korištenja za Facebook (https://www.facebook.com/legal/terms), Twitter (https://twitter.com/privacy?lang=hr), odn. Google+ (http://www.google.com/policies/privacy/?hl=hr).

Automatska tražilica poslovnice

Naš cilj je da se prilikom posjeta našoj internetskoj stranici automatski prikazuju aktualne ponude i informacije koje vrijede za Vašu regiju. Stoga ova internetska stranica prilikom prvog učitavanja stranice na krajnjem uređaju (računalo, prijenosno računalo, pametni telefon, tablet) koristi tzv. API funkciju geo-lokacije. U tu svrhu se prilikom prvog učitavanja ove internetske stranice od strane klijenta evidentiraju različite geo-informacije krajnjeg uređaja (GPS podaci/podaci o WLAN mreži, na koju je uređaj prijavljen / geo - informacije korištene IP adrese), kako bi se utvrdila lokacija uređaja. O kojim se podacima točno radi ovisi između ostalog o postavkama Vašeg krajnjeg uređaja. Određivanje položaja Vašeg uređaja pritom vrši sam preglednik, odnosno operativni sustav na Vašem krajnjem uređaju te ne predstavlja dio obrade podataka pri Kauflandu. Ne pohranjujemo podatke o lokaciji. Koriste se isključivo u stvarnom vremenu kako bi se odredila aktualna lokacija najbliže Kauflandove poslovnice koja se zatim predlaže kao najpogodnija poslovnica. U svakom trenutku imate mogućnost ručno promijeniti poslovnicu koju je predložila tražilica. Informacija o poslovnici odabranoj na ovaj način se zatim pohranjuje u trajnom kolačiću u pregledniku Vašeg krajnjeg uređaja, kako bi se i prilikom budućih posjeta našoj internetskoj stranici prikazivale relevantne lokalne ponude.

U svakom trenutku možete promijeniti odabir poslovnice ili obrisati kolačiće koje smo pohranili na Vašem uređaju (vidi točku „Kolačići“ u ovoj izjavi o zaštiti osobnih podataka).

Popis za kupovinu

Ujedno imate mogućnost izrade individualnih popisa za kupovinu koji sadrže proizvode iz aktualnog kataloga. Ovaj virtualni popis za kupovinu olakšava kupovinu jer Vam daje mogućnost željene proizvode unaprijed staviti na digitalni popis. Osim toga imate mogućnost pristupa receptima na našoj internetskoj stranici te jednim klikom miša sve potrebne sastojke za pripremu recepta staviti na popis za kupovinu.

Popis za kupovinu možete dijeliti s trećim osobama putem e-maila ili aplikacije WhatsApp, ukoliko ste izradili svoj korisnički račun. Pritom se izrađuje poveznica koju možete poslati putem e-maila ili WhatsApp računa. Vrednovanje popisa za kupovinu u reklamne svrhe nije moguće.

Kodiranje

Poduzeli smo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere radi što kvalitetnije zaštite Vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa. Dodatno uz osiguravanje operativne okoline koristimo postupke kodiranja. Informacije koje ste nam ustupili prenose se u kodiranom obliku putem SSL protokola (Secure Socket Layer) te se provjerava njihova autentičnost kako bi se spriječila zloupotreba osobnih podataka od trećih strana. Navedeno možete prepoznati po tome što je u statusnoj traci Vašeg preglednika simbol brave zatvoren, a adresa započinje s https.... .