Grüner Rasen mit blauen Himmel und weißen Wolken

Djela, ne riječi

I mi želimo svijet učiniti malo boljim. Zbog toga smo već dugo predani zaštiti okoliša, klime te životinjskih i biljnih vrsta kao i održivom uzgoju hrane. Saznaj više o našim raznolikim projektima. Činiti dobro, često može biti vrlo jednostavno. Sudjeluj i ti!

Pregled
Okoliš
Klimaschutz

Ne razgovaramo samo o zaštiti klime, već djelujemo i činimo sve da naš ekološki otisak korak po korak umanjimo. Saznajte više o našim mjerama i onome što smo već postigli.

Ostale aktivno-
sti

S kojim humanitarnim udrugama surađujemo? Zašto su djeca u fokusu naše brige? Kako naši kupci pridonose humanitarnom radu? - Sve to i još više, možete pročitati u našoj sekciji zanimljivosti.

Raznoli
kost

Jednake mogućnosti za sve i raznolikost su za nas kao poslodavca jako bitne. Samo ako svakodnevno živimo tu raznolikost i stvaramo jednake uvjete za sve naše zaposlenike možemo s veseljem gledati ka uspješnoj budućnosti. 

Smanjenje
Otpada
Teller mit Kartoffeln, Tomate, Paprika, Fenchel, Gurken, Kohlrabi und Birne

Aktivno poduzimamo širok spektar mjera kako bismo osigurali da vrijedna hrana ne postane otpad - od pružanja informacija do doniranja. Čak i mala djela mogu dati svoj doprinos.

Lanac
opskrbe
Frau erntet Kaffee

Napredujemo u uspostavljanju ambicioznih standarda u cijelom opskrbnom lancu proizvoda vlastite marke. Činimo svoje lance vrijednosti što transparentnijima.

Klima Ne-
utralno*

Svatko može učiniti nešto kako bi zaštitio našu klimu. Odgovorna potrošnja već daje pozitivan doprinos. Saznaj što sve činimo za zaštitu naše klime.

Održivi
tekstil

Kod nas se odgovorno postupanje s ljudima i prirodom podrazumijeva i u području proizvodnje tekstila. Zbog toga u ovom području sve više koristimo ekološki prihvatljive procese i socijalne standarde.

Ušteda
Energije

Primarni ekološki cilj za naše poslovnice je smanjenje potrošnje energije i emisije CO₂. Zbog toga u svojim novim poslovnicama koristimo energetski učinkovitu tehniku: Konkretno, svoje poslovnice grijemo preko tzv. rashladnih sustava industrijskog hlađenja.

Zaposle
nici

Sposobnost i motiviranost naših zaposlenika naša su najveća vrijednost. Zato promičemo zdrav stil života, osobnu dobrobit naših zaposlenika i  posvećeni smo stvaranju jednakih mogućnosti za sve.  Kao poslodavac odgovorni smo prema našim zaposlenicima. 

Volonti-
ranje
Auszeichnungen

Naše nagrade, poput "Održivog maloprodajnog poduzeća", "Lean i Green Star" za smanjenje emisije CO2 ili "Fairtrade Award" za našu predanost poštenoj trgovini, pokazuju da smo na dobrom putu. Nastavit ćemo tim putem za bolji svijet.

Detox

U svrhu promicanja održivosti i zaštite okoliša, stalno proširujemo svoj certificirani asortiman - između ostaloga asortimanom koji nosi certifikate GOTS ili "Grüner Knopf" (Zeleni gumb).

Mikropla-
stika

Ovdje upoznaj naše proizvode bez mikroplastike.