Grüner Rasen mit blauen Himmel und weißen Wolken

Djela, ne riječi

I mi želimo svijet učiniti malo boljim. Zbog toga smo već dugo predani zaštiti okoliša, klime te životinjskih i biljnih vrsta kao i održivom uzgoju hrane. Saznaj više o našim raznolikim projektima. Činiti dobro, često može biti vrlo jednostavno. Sudjeluj i ti!

Pregled
Ušteda
Energije

Primarni ekološki cilj za naše poslovnice je smanjenje potrošnje energije i emisije CO₂. Zbog toga u svojim novim poslovnicama koristimo energetski učinkovitu tehniku: Konkretno, svoje poslovnice grijemo preko tzv. rashladnih sustava industrijskog hlađenja.

Savjesno
Pakirano

Kao dio strategije REset postavili smo si cilj da do 2025. godine smanjimo vlastitu potrošnju plastike za najmanje 20 posto i osiguramo da se 100 posto naše ambalaže što bolje reciklira.

Izvještaj Održi-
vosti
Ressourcen schonen

Naš cilj: održivi proizvodi za sva područja svakodnevnog života. Bilo da su to proizvodi s nježnim drvnim certifikatom, proizvodi s Blue Angel-om ili sredstva za pranje, čišćenje i čišćenje iz našeg asortimana K-Classic koji su nagrađeni pečatom "Održivo čišćenje". Kod nas kupujete mirne savjesti.

Edukacije

Kaufland već provodi brojne mjere održivosti. Jedan od njih je osnaživanje naših zaposlenika za održivo djelovanje. Zajedno postižemo više.

Detox

U svrhu promicanja održivosti i zaštite okoliša, stalno proširujemo svoj certificirani asortiman - između ostaloga asortimanom koji nosi certifikate GOTS ili "Grüner Knopf" (Zeleni gumb).

Mikropla-
stika

Ovdje upoznaj naše proizvode bez mikroplastike.

GOTS

GOTS pečat (Global Organic Textile Standard) jamči održivu i društveno odgovornu proizvodnju tekstila i tako stvara veliku transparentnost i vjerodostojno osiguranje kvalitete za naše kupce.

Smanjenje
Otpada
Teller mit Kartoffeln, Tomate, Paprika, Fenchel, Gurken, Kohlrabi und Birne

Aktivno poduzimamo širok spektar mjera kako bismo osigurali da vrijedna hrana ne postane otpad - od pružanja informacija do doniranja. Čak i mala djela mogu dati svoj doprinos.

Veggie
Različite vrste povrća u košaricama i kutijama

Postoji nekoliko dobrih razloga za svjesno bezmesni ili potpuno biljni način života. Pokazat ćemo ti zašto su vegetarijanski i veganski proizvodi zauzeli stalno mjesto na našim policama i kako možemo korak po korak učiniti nešto pozitivno za našu klimu i okoliš.

Kaufland
škola ViP

Još od 2017. godine kroz projekt „Kaufland škola voća i povrća“ Kaufland djeci u osnovnim školama svaki tjedan od početka do kraja školske godine donira svježe voće i povrće.

Zaposle
nici

Sposobnost i motiviranost naših zaposlenika naša su najveća vrijednost. Zato promičemo zdrav stil života, osobnu dobrobit naših zaposlenika i  posvećeni smo stvaranju jednakih mogućnosti za sve.  Kao poslodavac odgovorni smo prema našim zaposlenicima. 

Okoliš
Klimaschutz

Ne razgovaramo samo o zaštiti klime, već djelujemo i činimo sve da naš ekološki otisak korak po korak umanjimo. Saznajte više o našim mjerama i onome što smo već postigli.