Zaposlenici

Kao poslodavac, preuzimamo odgovornost za svoje zaposlenike na mnogo različitih načina. Živimo kulturu uvažavanja. Promičemo ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Stvaramo jednake mogućnosti. I promičemo zdravlje, daljnji razvoj i osobnu dobrobit. Jer jedno nam je jasno: danas, ali i u budućnosti možemo biti uspješni samo ako su naši zaposlenici zadovoljni i motivirani. Međutim, ne preuzimamo odgovornost samo za svoje zaposlenike – važno nam je društvo u cjelini. Zato se dosljedno borimo za bolju zaštitu okoliša i uključeni smo u brojne društvene projekte diljem svijeta. Zašto? Jer želimo biti odgovorni – kako za naše zaposlenike tako i za ljude oko nas.

Jednake mogućnosti i raznolikost

Raznolikost je za nas ključni faktor uspjeha

Naši zadaci i izazovi su različiti kao i ljudi u našoj tvrtki. Imamo mjesta za svakoga - bez obzira na socijalnu pozadinu, vjeru, porijeklo, invaliditet, spol, seksualnu orijentaciju ili dob. Kao moderan poslodavac, zalažemo se za suradnju koja je prožeta poštovanjem - bez diskriminacije, s poštovanjem i razumijevanjem za druge. Posvećenost stvaranju jednakih mogućnosti i uvjeta za rast i razvoj naše je trajno opredjeljenje. Kao poslodavac, svaki dan živimo vrijednosti koje oblikuju i potiču ravnopravnost te stvaramo ugodno okruženje u kojemu svatko može ostvariti svoj puni potencijal. 

Nudimo ti sljedeće:

  • Pravedna primanja: U Kauflandu ne postoji tolerancija za bilo koji oblik diskriminacije pa ni spolnu diskriminaciju i struktura plaće je unaprijed definirana za svaku poziciju, neovisno o spolu. 
  • Ravnopravnost spolova: Transparentnim i pravednim postupanjem Kaufland osigurava provedbu visokih standarda tokom čitave karijere svih zaposlenika – već od samog selekcijskog postupka. Kroz strukturirani proces upravljanja talentima, Kaufland svojim zaposlenicima osigurava razvojne mogućnosti bez obzira na spol, a svaki zaposlenik jednom godišnje u suradnji sa svojim nadređenim izrađuje i individualni razvojni plan.
  • Ravnoteža između poslovnog i privatnog života: jednake mogućnosti temelje se na uravnoteženom poslovnom i obiteljskom životu. Samo oni koji ostvare osobnu ravnotežu mogu razviti svoj puni potencijal i fokusirati se na izazove koji su pred nama. Saznaj više o tome ovdje.

Zdravlje i zaštita na radu

Odgovornost za naše zaposlenike

Zdravlje je najveća vrijednost koju imamo – bilo fizičko ili psihičko. Stoga naše zaposlenike podupiremo brojnim programima i aktivnostima koje promiču zdravlje. Samo uz atraktivne uvjete u sigurnom radnom okruženju možemo osigurati zdravu klimu i učinkovitiji rad.

Zdravlje naših zaposlenika na prvom nam je mjestu. Suvremeni zdravstveni menadžment ne samo da reaktivno intervenira, već i proaktivno promiče zdravlje. Od toga dugoročno imaju korist i zaposlenici i tvrtka. A naši zaposlenici znaju cijeniti činjenicu da se brinemo za njihovu dobrobit. A to se također odnosi i na dobru ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Frank Schumann, predsjednik uprave Kauflanda

Inicijative za zdrav život - što nudimo

Vježbanje, prehrana i ravnoteža:

Kantina za zaposlenike

Bavljenje sportom i sportskim aktivnostima iz perspektive brige o zdravlju je nezaobilazno. Zato smo našim zaposlenicima omogućili sufinanciranje sportskih aktivnosti uz korištenje Multisport kartice. Članstvo našim zaposlenicima omogućava pristup više od 450 sportskih objekata te brojnim sportskim aktivnostima i programima diljem zemlje.

Događaji i akcije:

Grupna fotografija zaposlenika koji su sudjelovali u utrci.

Zajedno jaki, zajedno aktivni: podržavamo regionalne sportske događaje kao što su utrke ili organiziramo dane na temu zdravlja. 

Tako UNICEF-ovu utrku Mliječna staza podržavamo već pet godina, od samih početaka, kao glavni sponzor. Utrka Mliječna staza je humanitarnog karaktera, a zaposlenici Kauflanda svake godine se rado odazovu te se svake godine sve veći broj uključi i pokažu svoje veliko srce.

Prevencija:

Aktivno provodimo mnoštvo projekata za poticanje zdravlja zaposlenika jer našim zaposlenicima želimo omogućiti zdravo radno okruženje i osvijestiti važnost brige o zdravlju i zdravom načinu života. Zato nekoliko puta godišnje svi naši zaposlenici dobiju zdravi poklon, poput paketa s vitaminima, paketa s kremama za njegu kože, bočice za vodu bez BPA i slično.

Radno okruženje i uvjeti:

Novi uredski prostor s ergonomskim radnim mjestima

Moderna radna mjesta i prostorije daju važan doprinos zaštiti zdravlja na radnom mjestu. Bilo da se radi o ergonomskim stolicama i podesivim stolovima u našim uredima ili optimiziranim visinama polica i podesivim transportnim trakama u prodajnim i logističkim centrima, trudimo se maksimalno smanjiti fizičko opterećenje u svim poslovnim područjima.


Nagrade

Atraktivan poslodavac

Osim uzbudljivih projekata, raznolikih zadataka i modernih radnih mjesta, također smo sastavili atraktivan i sveobuhvatan paket za naše zaposlenike s nekim dodatnim uslugama i mogućnostima individualnog razvoja. Naš cilj je da svaki naš zaposlenik dobije mogućnost da dugoročno razvije svoj puni potencijal.

Najbolji poslodavac u Hrvatskoj i Europi 2022. godine

Treću godinu zaredom dobitnici smo međunarodnog certifikata Top Employer čime smo dokazali da smo ponovno jedan od najatraktivnijih poslodavaca u Hrvatskoj i Europi. Osim toga, nezavisni Top Employers Institute dodijelio nam je certifikat u svih osam zemalja u kojima poslujemo. 

„Naši su zaposlenici naša snaga te je ulaganje u njih ulaganje u budućnost tvrtke. Želimo da se svi na svojim radnim mjestima osjećaju cijenjeno i da znaju da su njihov rad i trud prepoznati. Naši zaposlenici uz kontinuirana povećanja plaće imaju na raspolaganju i čitavu paletu benefita poput petodnevnog radnog tjedna, činjenice da je kod nas svaka minuta rada plaćena, božićnice, uskrsnice te neto nagrade dva puta godišnje“. Dunja Firšt, direktorica sektora Ljudskih resursa

Održivo poslovanje

Korak po korak prema održivom kružnom gospodarstvu

Imamo samo jedan planet i trebamo ga zajedno zaštititi. Upravo zato je savjesno korištenje resursa središnja tema već prilikom uhodavanja zaposlenika u poslovnicama diljem svijeta. Također želimo omogućiti i potaknuti sve zaposlenike da do 2022. djeluju održivo u svojim područjima odgovornosti i da daju svoj doprinos u obliku idejnih rješenja.


Angažman zaposlenika

Zajedno podržavamo dobar cilj

U sklopu različitih događaja jačamo timski duh u okviru naše strategije korporativnog volontiranja, potičemo naše zaposlenike na volontiranje i zajedno podupiremo dobar cilj:

Darivanje krvi

Općenita fotografija za doniranje krvi. (mi u INT-biblioteci imamo ovu-->)

Za zaposlenike centrale redovno se organizira darivanje krvi kojemu mogu pristupiti svi zaposlenici koji žele, a koji na dan darivanja krvi imaju pravo na slobodan dan.

Božićne donacije

Božićno drvce s božićnom Kaufland kuglicom i željama

Božić volimo proslaviti zajedno pa stoga osim aktivacija za svoje zaposlenike i kupce običavamo organizirati i nešto posebno za lokalnu zajednicu. Naše božićne donacije uglavnom su usmjerene najranjivijim skupinama, a 2018. godine upravo su naši zaposlenici predložili udruge kojima smo u svakom gradu nakon glasova kupaca donirali 195.000 kuna. I sljedećih godina nastavili smo za Božić pomagati te smo 2019. godine u okviru akcije „Za bolje sutra uključi se danas“ UNICEF-u donirali 300.000 kuna za poboljšanje uvjeta u hrvatskim rodilištima. 2020. godine donirali smo proizvode u vrijednosti 250.000 kuna za radostan Božić malih štićenika svih domova za djecu u Hrvatskoj, a 2021. godine donirali smo 350.000 UNICEF-u i tom donacijom opremili 5 inkluzivnih kabineta na visokim učilištima u Hrvatskoj što će pozitivno utjecati na obrazovanje nastavnika i odgojitelja i stvoriti bolje sutra za djecu.