Veće plaće od 1.1.2024.: Kaufland ponovno povećava plaće i primanja zaposlenika!

Zagreb, 15.12.2023

Veće plače od 1.1.2024.

Primanja zaposlenika

Poznati trgovački lanac, koji danas broji 48 trgovina diljem Hrvatske, donosi odlične vijesti svim svojim zaposlenicima!

Naime, od 1.1.2024. na snagu stupa odluka Uprave o povećanju plaća i primanja za sve zaposlenike. S početkom 2024. Kaufland povećava bruto plaće za sve zaposlenike u prosječnom iznosu od 12,5%. Najveće povećanje bruto plaća odnosi se na nerukovodeća radna mjesta u poslovnicama i logističko-distributivnom centru. Naime, plaća zaposlenika u poslovnicama povećava se za 16% u prosjeku, a plaća zaposlenika u logističko-distributivnom centru za čak 22% u prosjeku!

Osim toga, u 2024. godini Kaufland povećava i pakete pogodnosti za zaposlenike:  tako će dar djetetu, odnosno nagrada koja se isplaćuje za dijete do 15 godina starosti, iznositi 50 eura, uskrsnica 100 eura,  regres 100 eura, a božićnica čak 400 eura.

„Ponovnim povećanjem plaća i primanja naših zaposlenika želimo reći hvala i pokazati koliko cijenimo njihov svakodnevni trud. Ostvarili smo vrlo dobre rezultate i drago nam je što taj uspjeh direktno možemo prenijeti srcu našeg poduzeća - našim zaposlenicima“, izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska k.d.

Zaposlenici Kauflanda se i sada već mogu radovati zasluženim pogodnostima jer Kaufland i ove godine isplaćuje božićnicu za sve svoje zaposlenike u vrijednosti većoj od 330€. Povodom božićnih blagdana zaposlenicima se uručuje i prigodni poklon paket, a organiziraju se i zajednička druženja u obliku božićnih zabava. Osim toga se zaposlenicima dva puta godišnje isplaćuje neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 330€.

 

Prema istraživanju koje provodi portal MojPosao Kaufland Hrvatska k.d. se već drugu godinu za redom nalazi na 7. mjestu najpoželjnijih poslodavaca, nositelji je i prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer za Hrvatsku i Europu te nacionalnog certifikata  CEP - Poslodavac Partner. Uz to je i nositelji dodatnog certifikata Beyond & Above.