Društveni angažman

Društvena odgovornost važna je sastavnica naše poslovne politike i naše trajno opredjeljenje. Iz tog razloga uvijek smo spremni na angažman kako bismo bili od pomoći zajednici u kojoj djelujemo. U nastavku saznajte više o našim projektima.

15 milijuna kuna za stradale u potresu na području Petrinje, Siska  Gline

Lidl i Kaufland zajednički donirali značajna novčana sredstva na račun Državnog proračuna RH za donacije u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“

Uslijed razornog potresa koji je jučer pogodio građane s petrinjskog, sisačkog, glinskog, ali i šireg zagrebačkog područja, trgovački lanci Lidl Hrvatska i Kaufland Hrvatska zajednički su donirali ukupno 15 milijuna kuna. Sredstva su uplaćena račun Državnog proračuna RH za donacije u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“ - HR1210010051863000160, Državni proračun Republike Hrvatske, s pozivom na broj odobrenja HR68  5444 - OIB uplatitelja.  Donacija je ovo za koju se nadaju da će olakšati zbrinjavanje ljudi pogođenih potresom, ali i saniranje razrušenih građevina.

2020. godinu Hrvatska će nažalost završiti ranjena velikim potresom koji je unesrećio brojne sugrađane na području Petrinje, Siska, Gline te u drugim dijelovima Sisačko-moslavačke županije. Potres je ovo koji je istinski pogodio i zabrinuo cijelu Hrvatsku, koja je u mislima i djelima neprestano uz svoje sugrađane. Uvjereni da se ovakve situacije mogu prebroditi samo u zajedništvu i solidarnosti, Lidl i Kaufland zajednički su donirali 15 milijuna kuna za pomoć stradalima, još jednom pokazujući da su uvijek spremni brzo reagirati i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

 

Ukupno 250.000 kuna svim domovima za djecu u Hrvatskoj

Zadovoljstvo kupaca je uvijek na prvom mjestu, no u svakoj prilici Kaufland pomaže lokalnu zajednicu i posebnu pažnju posvećuje upravo najmlađima.

Stoga je Kaufland ususret Božiću pokrenuo donaciju u proizvodima u vrijednosti 250.000 kuna za radostan Božić malih štićenika svih domova za djecu u Hrvatskoj. Za svu djecu u domovima Kaufland je odredio iznos u vrijednosti kojeg dječji domovi mogu preuzeti proizvode kako bi djeci uljepšali božićne blagdane. Ideja ove donacije je da svako dijete ima osiguran božićni ručak i poklon koji će ga razveseliti.

U božićnu donaciju uključeni su svi domovi s popisa Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku:

Centar za pružanje usluga u zajednici "Izvor"

Centar za pružanje usluga u zajednici "Kuća sretnih ciglica"

Centar za pružanje usluga u zajednici "Svitanje"

Centar za pružanje usluga u zajednici "Klasje" i Podružnica Zagrebačka, Organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku i Organizirano stanovanje uz povremenu podršku

Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik

Centar za pružanje usluga  u zajednici "Vladimir Nazor"

Dječji dom "Vrbina"

Dom za djecu "Sv. Ana"

Dom za djecu "I. Brlić Mažuranić" i Podružnica Rijeka

Dom za djecu "Maestral" i Podružnica "Miljenko i Dobrila"

Dječji dom "Ruža Petrović"

Dom za djecu "Zagreb" i Podružnica A. G. Matoš, Podružnica I. G. Kovačić, Podružnica Josipovac, Podružnica Laduč i Stambena zajednica mladih

Dječji dom „Tić“ Rijeka

SOS Dječje selo Lekenik, SOS Zajednica mladih Velika Gorica  i SOS Zajednica mladih Vidovčica, Zagreb

SOS Dječje selo Ladimirevci i SOS Zajednica mladih Osijek i Osijek 1

Caritas Zagrebačke nadbiskupije - Kuća Emaus, Kuća Sv. Franje, Kuća ljubavi

Caritas biskupije Poreč-Pula - Kuća za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi - Kuća milosrđa

Udruga Nova budućnost

Samostan časnih sestara reda Sv. Bazilija Sv. Marko Križevčanin

Hrvatska provincija Karmelićanki Božanskog Srca Isusova - Kuća Sv. Josipa za nezbrinutu djecu i Kuća  Sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu

Obiteljski dom za nezbrinutu djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, predstavnik Andreas Medved

Obiteljski dom za djecu, predstavnik Dragutin Bognar

Obiteljski dom, predstavnica Silvana Požega

Još jedna svježa školska godina s Kauflandom!

Još od 2017. godine kroz projekt „Kaufland škola voća i povrća“ Kaufland djeci u osnovnim školama svaki tjedan od početka do kraja školske godine donira svježe voće i povrće.

Već četvrtu godinu zaredom s ponosom provodimo projekt „Kaufland škola ViP“ s kojim djeci u osnovnim školama želimo pomoći da steknu zdrave navike, i to ne samo govoreći o voću i povrću, već stavljajući im zdrave proizvode direktno na stol, i to svakog tjedna, kroz cijelu godinu.

Kroz prošlu školsku godinu Kaufland je ostvario suradnju s čak 39 javnih osnovnih škola u Hrvatskoj – po jedna partnerska škola ViP za svaku poslovnicu Kauflanda. Ove godine Kaufland nastavlja donirati prošlogodišnje škole ViP i tako će učenicima osigurati dodatni zdrav obrok u školama.

Kaufland će tijekom školske godine 2020./2021. kroz ovaj projekt donirati oko 140 tona svježeg voća i povrća, a do kraja školske godine 2020./2021., svježa donacija školarcima će doseći gotovo 500 tona!

Drago nam je što smo tako u samo jednoj godini uspjeli preko 19.000 osnovnoškolaca potaknuti na zdravije navike i veselimo se nastavku ove lijepe priče.

Lista ovogodišnjih Kaufland škola voća i povrća:

 1. Karlovac - OŠ BANIJA
 2. Čakovec - OŠ STRAHONINEC
 3. Koprivnica - OŠ BRAĆA RADIĆ KOPRIVNICA
 4. Đakovo - OŠ JOSIPA ANTUNA ĆOLNIĆA
 5. Vinkovci - OŠ ANTUN GUSTAV MATOŠ VINKOVCI
 6. Sisak - OŠ BRAĆA RIBAR SISAK
 7. Split - OSNOVNA ŠKOLA BOL SPLIT
 8. Rijeka - KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA JOSIP PAVLIŠIĆ
 9. Zagreb – Sloboština - OŠ ODRA
 10. Zagreb – Maksimir - OŠ DR. IVAN MERZ
 11. Zadar – Višnjik - OŠ ŠIME BUDINIĆA ZADAR
 12. Nova Gradiška - OŠ VLADIMIR NAZOR ADŽAMOVCI
 13. Velika Gorica - OŠ VELIKA MLAKA
 14. Varaždin - V. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN
 15. Šibenik - OŠ METERIZE
 16. Pula - OŠ FAŽANA
 17. Požega - KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI
 18. Slavonski Brod - OŠ ĐURO PILAR
 19. Virovitica - OŠ I. B. MAŽURANIĆ VIROVITICA, PODRUČNA ŠKOLA TABORIŠTE
 20. Bjelovar - III. OSNOVNA ŠKOLA BJELOVAR
 21. Osijek - OŠ V. NAZOR ČEPIN, PODRUČNA ŠKOLA BRIJEŠĆE
 22. Kutina - OŠ BANOVA JARUGA
 23. Zaprešić - OŠ PAVAO BELAS BRDOVEC
 24. Sesvete - OŠ VUGROVEC-KAŠINA
 25. Samobor - OŠ SAMOBOR
 26. Zagreb - Studentski Grad - CENTAR ZA AUTIZAM
 27. Makarska - OŠ OCA PETRA PERICE MAKARSKA
 28. Trogir - OŠ MAJSTORA RADOVANA
 29. Sinj - OŠ FRA PAVLA VUČKOVIĆA
 30. Zagreb – Središće - OŠ IVE ANDRIĆA
 31. Vukovar - OŠ NIKOLE ANDRIĆA
 32. Dugo Selo - OŠ JOSIPA ZORIĆA
 33. Poreč - OŠ JOŽE ŠURANA VIŠNJAN
 34. Zagreb – Blato - OŠ KAJZERICA
 35. Zagreb – Jankomir - OŠ ANTE KOVAČIĆA ZAGREB
 36. Zagreb – Zagrebačka - OSNOVNA ŠKOLA ŠESTINE
 37. Zagreb – Jablanska - OŠ VOLTINO
 38. Umag - OŠ MARIJE I LINE UMAG
 39. Zadar – Sinjoretovo - OŠ ZEMUNIK  
 40. Zagreb - Barutanski jarak - OŠ JORDANOVAC                           

                              

                              

                              

                              

Domaće jagode u Kauflandu:

Kaufland nudi prve jagode iz doline Neretve i Vrgorca

Proljeće je vrijeme prvih domaćih jagoda koje svi s nestrpljenjem očekuju, zato iz Kauflanda ponosno najavljuju kako upravo oni u svojoj ponudi nude isključivo domaće jagode iz doline Neretve i Vrgorca!

U Hrvatskoj, s obzirom na klimu, jagode prvo dozrijevaju na samom jugu, odnosno u dolini Neretve i vrgoračkom kraju, a za njih se kaže da su zbog sunca i podneblja, „najslađe i najaromatičnije jagode u Europi“. Upravo te jagode bit će dostupne u Kauflandu preko partnerskog dobavljača Agroneretva iz Metkovića. Njihova proizvodnja zadovoljava oko 75% potreba Kauflanda, dok će ostale jagode u Kauflandovoj ponudi biti one malih proizvođača iz Vrgorca. Domaće jagode u ponudi bit će sve do početka lipnja.

Osim domaćih jagoda, Kaufland brojne proizvode poput mesa i drugog voća i povrća nabavlja lokalno te se velika pažnja polaže upravo na suradnje s domaćim proizvođačima kroz projekt Naše mi najbolje paše. Također, Kaufland je prije 2 tjedna pozvao male proizvođače i OPG-ove da dostave svoje ponude te potencijalno ostvare suradnju s ovim trgovačkim lancem, a do sada je preko 80 dobavljača zadovoljilo uvjete. Prijaviti se moglo do 15. travnja.

Više o suradnji s domaćim proizvođačima na https://www.kaufland.hr/asortiman/nase-najbolje-pase.html.

Kaufland donira svježe voće i povrće Hrvatskom Crvenom križu

Kaufland je odlučio preusmjeriti redovite donacije voća i povrća u sklopu projekta „Kaufland škola voća i povrća“ Hrvatskom Crvenom križu

Već treću godinu zaredom Kaufland provodi projekt Kaufland škola voća i povrća tijekom kojega, cijele školske godine, partnerskim osnovnim školama diljem Hrvatske svakog tjedna donira svježe voće i povrće. Iako su nažalost uslijed pandemije koronavirusa škole zatvorene, Kaufland je odlučio nastaviti donacijski program te će u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem nastaviti s doniranjem voća i povrća. Na taj način, svježe voće i povrće doći će do potrebitih u cijeloj Hrvatskoj, između ostalog, i do onih koji su u razornom potresu u Zagrebu ostali bez svojih domova, a trenutačno su zbrinuti preko mreže Hrvatskog Crvenog križa.

„Uvjereni smo da je ovo najbolji mogući način da nastavimo donacijski program te vjerujemo da ćemo ovom zdravom donacijom usrećiti one kojima je naša pomoć najpotrebnija u ovim teškim vremenima. Hrvatski Crveni križ naš je dugogodišnji partner te se veselimo nastavku suradnje“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija.

„Hrvatski Crveni križ iznimno je zahvalan Kauflandu koji već godinama prepoznaje naše humanitarne aktivnosti, a samim time i potrebe građana u teškim životnim okolnostima. I ova donacija dolazi u pravom trenutku kada se mnogi nose s posljedicama epidemije koronavirusa, a na zagrebačkom području i posljedicama potresa“, izjavila je Katarina Zorić, glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa.

Podsjetimo, tijekom školske godine 2019./2020. partnerskim školama trebalo je biti donirano preko 130 tona svježeg voća i povrća, a sada će dio te donacije biti usmjeren socijalno ugroženima.

Više o društvenom angažmanu i donacijskim programima Kauflanda možete saznati na

https://tvrtka.kaufland.hr/ljudi-okolis/drustveni-angazman.html.

Milijun kuna hrvatskim bolnicama za borbu s koronavirusom

Trgovački lanci Kaufland Hrvatska i Lidl Hrvatska  zajednički su donirali ukupno milijun kuna hrvatskim bolnicama uslijed dvije velike katastrofe koje su našu zemlju pogodile istovremeno – opasan koronavirus te prodoran potres u Zagrebu prije svega nekoliko dana. KB Dubravi i Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević svakoj je isplaćeno po 250 tisuća kuna dok je KBC Split, KBC Osijek, KBC Rijeka, OB Varaždin, OB Pula svakoj isplaćeno po 100 tisuća kuna, a sve kako bi ovim ustanovama olakšali nabavu materijala i opreme potrebnih za svakodnevnu borbu protiv koronavirusa, ali i zbrinjavanje najtežih bolesnika na intenzivnoj njezi.

„Pomno pratimo situaciju s koronavirusom, globalno i lokalno, te činimo sve što možemo kako bismo zaštitili naše kupce i zaposlenike. No, naši se napori ne mogu mjeriti sa svakodnevnim iscrpljujućim radom medicinskog osoblja diljem cijele Hrvatske i na tome im svima od srca zahvaljujemo. Samo zajedničkim snagama možemo postići zadane ciljeve u borbi protiv ovog opasnog virusa te smo tako i mi odlučili zajednički donirati ova sredstva, nadajući se da će naša donacija olakšati nabavu potrebnih materijala i opreme. Ovim putem cijelom medicinskom osoblju diljem Hrvatske želimo poručiti da smo uz njih u ovoj teškoj situaciji!“ – poručili su iz Lidla Hrvatska i Kauflanda Hrvatska.

U našoj smo zemlji, ali i svijetu, trenutno svjedoci velike pandemije koronavirusa, a prije svega nekoliko dana naš je glavni grad pogodio i prodoran potres, koji je dodatno otežao provođenje posebnih mjera za suzbijanje ovog opasnog virusa. U ovakvim situacijama, upravo trgovački lanci građanima postaju od presudne važnosti jer upravo im oni omogućuju opskrbu osnovnim namirnicama.

Kaufland i Lidl brzo su se i učinkovito prilagodili novim mjerama, uvodeći brojne mjere zaštite svojih zaposlenika i kupaca . No to nije sve: ovi trgovački lanci također su prepoznali napore hrvatskog zdravstvenog sustava i njihove povećane potrebe uoči ove krize te su ovom humanom gestom još pokazali da su uvijek spremni pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Kaufland protiv gladi u Hrvatskoj: u 2019. donirano više od 130 000 prehrambenih proizvoda i 40 tona voća i povrća

Kaufland u Hrvatskoj već dugi niz godina provodi donacijske programe zahvaljujući kojima prehrambeni proizvodi dolaze do potrebitih

Kaufland i Caritas Zagrebačke nadbiskupije zajedničkim snagama godinama provode različite projekte doniranja prehrambenih proizvoda pred istekom roka trajanja, a iz Kauflanda ponosno ističu kako je samo prošle godine donirano preko 70 000 takvih proizvoda.

Osim toga, Kaufland je sredinom 2019. godine pomoću mreže nadbiskupijskih i biskupijskih Caritasa pokrenuo proces doniranja pekarskih proizvoda te voća i povrća, a od lipnja prošle godine do siječnja 2020. tako je donirano preko 60 000 komada kruha i raznih peciva te gotovo 42 tone voća i povrća.

„Kao trgovački lanac imamo priliku činiti razliku i zato smo ponosni što već godinama dopiremo do potrebitih diljem naše zemlje, borimo se protiv gladi te smanjujemo količinu bačene hrane. I dalje ćemo nastaviti provoditi ove aktivnosti svakog tjedna kako bismo pomogli ljudima koji nemaju dovoljno hrane“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

U procese doniranja namirnica uključene su gotovo sve Kauflandove trgovine diljem Hrvatske, kao i logističko-distributivni centar u Jastrebarskom, a takvom raspodjelom proizvodi redovito dolaze do brojnih potrebitih u lokalnim zajednicama.   

 

 Kaufland donirao UNICEF-u 300.000 kuna

Donirani iznos UNICEF će koristiti za programe podrške najmlađoj djeci i majkama kroz nabavku dijela potrebne opreme za sva rodilišta u Hrvatskoj

Kaufland se već dugi niz godina zalaže za dobrobit djece te uspješno surađuje s UNICEF-om, a u sklopu aktualne humanitarne akcije „Za bolje sutra uključi se danas“ ovaj trgovački lanac donirao je UNICEF-u čak 300.000 kuna.

Cilj akcije je pomoći novorođenim bebama i roditeljima u lokalnim zajednicama u kojima Kaufland posluje. Stoga će UNICEF navedeni iznos iskoristiti za programe podrške najmlađoj djeci i majkama kroz nabavku dijela potrebne opreme za sva rodilišta u Hrvatskoj. Time će se najmlađima osigurati najbolji mogući početak života, a za njihove majke još bolji uvjeti u rodilištima.

„Kaufland Hrvatska već godinama prepoznaje važnost podrške djevojčicama i dječacima u Hrvatskoj te  kroz svoju kontinuiranu podršku UNICEF-u pokazuje da istinski brine o dobrobiti djece. Zahvaljujemo Kauflandu Hrvatska što je prepoznao UNICEF-ovu namjeru da najranjivijoj novorođenčadi i njihovim majkama pružimo najbolji mogući početak života i bolje uvjete u hrvatskim rodilištima“, izjavila je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

„Drago nam je što smo ovom humanitarnom akcijom na poseban način obilježili početak ove 2020. godine. Dugogodišnje pozitivno iskustvo nam je pokazalo da s UNICEF-om imamo jakog partnera koji brine o dobrobiti našeg najvećeg blaga – naše djece. Zahvaljujemo kupcima koji su kupnjom naših Kuniboo i Hip&Hopps proizvoda podržali akciju, a svim majkama i novorođenim bebama želimo od srca sve najbolje“, rekla je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

Hrvatski Crveni križ zahvaljuje kupcima Kauflanda na donaciji proizvoda u vrijednosti od preko 330.000 kuna

U 2019. godini Kaufland i Hrvatski Crveni križ uz pomoć kupaca ponovno su pomogli ljudima u potrebi donacijom prehrambenih proizvoda

Već nekoliko godina zaredom u trgovinama Kauflanda postavljaju se košare za prikupljanje namirnica koje Hrvatski Crveni križ potom dijeli korisnicima i pučkim kuhinjama. Kupci tako redovito imaju mogućnost pomoći ljudima koji nemaju dovoljno za jesti, i to postavljanjem proizvoda kao što su brašno, ulje, riža, tjestenina, konzerve i sl. u košaru nakon prolaska kroz blagajnu.

Pomoću akcije „Vaš dar za pravu stvar“ u 2019. godini tako su prikupljene namirnice u vrijednosti od preko 330.000 kuna, a akcija se provodi po tjedan dana, tri puta godišnje. Kupci su u poslovnicama Kauflanda diljem zemlje pokazali veliko srce i doniranim proizvodima pomogli ljudima u svojoj neposrednoj blizini.

 „Kao društveno odgovorno poduzeće aktivno se borimo protiv gladi. Jedan primjer za to je činjenica da redovito doniramo prehrambene proizvode pred istekom roka trajanja. Ova akcija je samo još jedan dokaz za to da su i naši kupci itekako svjesni da postoje ljudi kojima je potrebna pomoć. Zahvaljujemo svim kupcima koji svaki put iznova dokazuju da imaju veliko srce“, izjavila je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

„Hrvatski Crveni križ od srca zahvaljuje Kauflandu i svima onima koji su svojim donacijama prehrambenih proizvoda pružili pomoć osobama koje žive u siromaštvu. Nakon još jedne godine sjajne suradnje, pomogli smo brojnim ljudima koji i u današnje vrijeme mogućnosti i napretka, žive na rubu gladi. I u novoj godini nastavit ćemo ulagati napore da svim našim sugrađanima omogućimo dostojanstven život te pokažemo snagu humanosti“, poručio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Iz Kauflanda su potvrdili da će se projekt nastaviti i u 2020. godini.

 

 

 

 U Kauflandu u prodaji više nema plastičnih vrećica

 

Kaufland Hrvatska prvi trgovački lanac koji je odlučio ukloniti lagane plastične vrećice iz prodaje od 1.1.2020.

S novom godinom, trgovački lanac Kaufland u svim svojim trgovinama ukinuo je prodaju laganih plastičnih vrećica. Podsjetimo, prema Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu lagane plastične vrećice su plastične vrećice za nošenje s debljinom stjenke manjom od 50 mikrona, a u Kauflandu su se takve vrećice mogle kupiti na blagajnama.

S ciljem smanjenja plastike u okolišu, Kaufland je kao prvi trgovački lanac ovu odluku donio još u studenom prošle godine te se ona i provodi od 1.1.2020., a kupci će na blagajnama moći birati između alternativnih varijanti poput papirnatih ili platnenih vrećica.

Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland Hrvatska također će s 1.1.2020. iz prodaje povući jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te ih zamijeniti alternativnim održivim rješenjima poput proizvoda od papira, drva, šećerne trske i dr.

„Kaufland je već dugi niz godina aktivno uključen u brigu za okoliš, a u fokusu nam je upravo redukcija plastike te uvođenje održivih rješenja, a sve kako bismo doprinijeli čišćem i zdravijem planetu. Jako nam je drago što je trud koji ulažemo prepoznalo i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike čija nam je podrška jako bitna“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

 

 

 

Kaufland u cijeloj Hrvatskoj proveo volontiranje u sklopu „Zelenog tjedna“

Preko 150 zaposlenika trgovačkog lanca Kaufland u volonterskoj akciji uređivalo je nacionalne parkove i parkove prirode diljem zemlje

Poznat po društveno odgovornom poslovanju – trgovački lanac Kaufland i ove je godine za svoje zaposlenike organizirao dane volontiranja, a ponovno je u fokusu bilo očuvanje okoliša pa je tako više od 150 zaposlenika Kauflanda tijekom Zelenog tjedna čistilo i uređivalo površine nacionalnih parkova i parkova prirode po cijeloj Hrvatskoj.

Akcija čišćenja okoliša trajala je od 24. rujna do 4. listopada, a u tom periodu zaposlenici su volontirali na čak 11 lokacija diljem Hrvatske, pa su tako Kauflandovi zaposlenici zasukali rukave u PP Papuk, NP Risnjak, NP Brijuni, PP Lonjsko polje, JU Priroda Varaždinske županije, PP Kopački rit, PP Medvednica, PP Žumberak, NP Krka i Paklenica, te PP Biokovo, čijim je čišćenjem završena akcija.

„Drago nam je što na ovaj način možemo među našim kolegicama i kolegama podizati svijest o volonterskom radu, a kako su nam očuvanje prirode te briga za okoliš izuzetno biti – iznimna nam je čast što volontiramo na predivnim lokacijama nacionalnih parkova i parkova prirode kojima ovim putem zahvaljujemo na izvrsnoj suradnji“, izjavila je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

Svi zaposlenici Kauflanda koji su se prijavili dobili su plaćeni radni dan i zahvalnicu za svoj posebni angažman, a sav alat i materijale korištene tijekom Zelenog tjedna Kaufland je donirao parkovima.

Više o društvenoj odgovornosti ovog trgovačkog lanca pročitajte na:

https://tvrtka.kaufland.hr/ljudi-okolis/drustveni-angazman.html

Kaufland povodom rođendana donirao 60 000 kuna bolnicama

Tijekom listopada, u 6 gradova, 6 bolnica dobilo je donaciju u iznosu 10.000 kuna za pedijatrijske odjele

Listopad je za Kaufland slavljenički mjesec jer čak 6 poslovnica slavi rođendane!

Tom prigodom, Kaufland je htio učiniti nešto dobro za lokalne zajednice u kojima uspješno djeluje dugi niz godina te je donirao po 10.000 kuna pedijatrijskim odjelima bolnica i domova zdravlja u gradovima u kojima poslovnice slave 10, odnosno 15 godina rada. Radi se o trgovinama Kauflanda u Dugom Selu, Novoj Gradišci, Kutini, Osijeku, Vinkovcima i Požegi.

„Drago nam je što smo donacijama bolnicama i domovima zdravlja doprinijeli boljim uvjetima za najmlađe i nadamo se sličnim projektima u budućnosti“, rekla je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

Kaufland Hrvatska k.d. je tako tijekom listopada iznos od 10.000 kuna donirao Kliničkom bolničkom centru Osijek – Klinici za pedijatriju, Općoj županijskoj bolnici Vinkovci - odjelu za pedijatriju, Odjelu zdravstvene zaštite dojenčadi i predškolske djece Doma zdravlja Kutina, Općoj županijskoj bolnici Požega - Odjelu za pedijatriju, Općoj bolnici Nova Gradiška - odjelu za pedijatriju te Domu zdravlja Dugo Selo za uređenje pedijatrijske ordinacije.

Osim donacija bolnicama i domovima zdravlja, Kaufland će rođendan proslaviti posebnim akcijama za kupce u slavljeničkim trgovinama.

 

Kaufland ponovno donira - školarcima 130 tona voća i povrća!

Treću godinu zaredom Kaufland uspješno nastavlja s projektom „Kaufland škola ViP“ koji je ponovno podržala i Marijana Batinić, a ove godine projekt obuhvaća više od 19 000 učenika diljem Hrvatske

„Kaufland škola voća i povrća“ društveno je odgovoran projekt kojim će se djeci u osnovnim školama do kraja ove školske godine donirati preko 130 tona svježeg voća i povrća te tako osigurati dodatni zdrav obrok u školama.

Javne osnovne škole mogle su se prijaviti domišljatim crtežima voća i povrća, a učenici su imali priliku osmisliti lik superjunaka Kauflanda koji brine o zdravoj prehrani i okolišu te se zdravo hrani. Pobjedu je odnio superjunak kojeg je osmislio učenik škole iz Zadarske županije te je tako njegov lik postao ovogodišnja službena maskota projekta. Kroz treću godinu provedbe, Kaufland je ostvario suradnju s čak 39 osnovnih škola u Hrvatskoj – po jedna škola za svaku Kauflandovu poslovnicu.

Ovogodišnje natjecanje ponovno je pratila Marijana Batinić, poznata voditeljica i majka koja je svjesna kako u Hrvatskoj sve više raste broj djece s prekomjernom težinom, a jedan od razloga upravo je neuravnotežena prehrana od malih nogu.

„Kao majka, znam da nije dovoljno samo govoriti o zdravoj prehrani, nego je potrebno to svakodnevno živjeti.  Drago mi je što Kaufland djeci pruža mogućnost da odaberu zdravu prehranu, posebice svježe voće i povrće koje je zahvaljujući donaciji školama djeci direktno dostupno“, zaključila je Marijana.

 „Prehrana ima značajnu ulogu i utjecaj na zdravlje tijekom cijelog života, osobito kod djece, stoga smo ponosni što i ove školske godine školarcima možemo osigurati zdrav obrok čime ukazujemo na važnost redovitog konzumiranja voća i povrća te u konačnici, nadamo se, doprinosimo razvijanju te zdrave navike. U Kauflandu posebnu pažnju posvećujemo svježini te vjerujemo kako će školarci uživati u svježim i hranjivim međuobrocima“, rekla je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikaciju u Kauflandu Hrvatska.

Iz Kauflanda svim mališanima žele uspješan početak nove školske godine, a koje su sve škole osvojile zdrave obroke u ovogodišnjem natjecanju, kao i ostale detalje, provjerite na www.kaufland.hr/skolavip.

 

Besplatno voće i povrće partnerskim školama za sve poslovnice Kauflanda diljem Hrvatske

„Kaufland škola voća i povrća“ društveno je odgovoran projekt u sklopu kojeg će u školskoj godini 2019./2020. Kaufland Hrvatska osnovnim školama diljem zemlje svaki tjedan donirati svježe voće i povrće

Projekt „Kaufland škola voća i povrća“ pokrenut je 2017. godine i do sada je ovaj trgovački lanac u 2 godine projekta ukupno donirao preko 200 tona voća i povrća za gotovo 30 000 učenika. S ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece, natjecanje je aktivno uključivalo same učenike koji su imali zadatak nacrtati što više voća ili povrća te osmisliti Kauflandova superjunaka koji se zdravo hrani, voli voće i povrće, ali i brine o okolišu i razvrstava otpad.

Cilj projekta je bio putem natjecanja pronaći jednu partnersku školu za svaku poslovnicu Kauflanda diljem Hrvatske. Od preko 120 pristiglih prijava, u svakom je gradu u kojem se nalazi poslovnica Kauflanda pobijedila jedna osnovna škola te je tako za školsku godinu 2019./2020. postignut cilj: pronađeno je 39 javnih osnovnih škola koje će tijekom čitave iduće školske godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće.

„Kaufland škola voća i povrća više je od same donacije proizvoda školama u cijeloj zemlji. Izuzetno smo ponosni na ovaj projekt jer, osim što djeci pružamo mogućnost redovite konzumacije zdravih namirnica, šaljemo im također poruku da vlastitim trudom, u ovom slučaju svojim crtežima, mogu učiniti dobro djelo za čitavu školu. Stoga smo i cijelu kampanju posvetili upravo njima – superjunacima. Čestitamo svim pobjednicima od srca“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija.

Popis svih pobjednika i više informacija o projektu pronađite na www.kaufland.hr/skolevip.

 

 

Kaufland svečano otvorio prvi Solar Carport – nadstrešnice za automobile s ugrađenim solarnim panelima

Kaufland je na lokaciji svoje poslovnice Blato u Zagrebu službeno obilježio puštanje solarnih panela u pogon. Ovaj projekt pametnih nadstrešnica za automobile kojima su opremili parkiralište svoje poslovnice prvi je takav u Hrvatskoj i prvi Kauflanda u Europi.

Teme održivosti, energetski učinkovite tehnike te visoki ekološki standardi za ovu su tvrtku, koja već 18 godina djeluje u Hrvatskoj, temelj na kojem počiva njihova društvena odgovornost.  Stoga će ove nadstrešnice s ugrađenim solarnim panelima koje sunčevu energiju pretvaraju u električnu, godišnje u prosjeku proizvesti čak 17% energije potrebne za rad ove poslovnice te zamjetno smanjiti emisiju CO2. Vrijednost sveukupnih investicija u razne projekte Kauflanda na temu zaštite okoliša u razdoblju od dvije godine  iznosi preko 20.000.000,00 kn, što je dovoljan dokaz za to da je ovom trgovačkom lancu tema očuvanja okoliša zaista bitna.

Svečanom puštanju u funkciju ovog, za Kaufland važnog projekta, nazočili su i direktor Fonda za zaštitu okoliša, gosp. Dubravko Ponoš te ministar zaštite okoliša i energetike, dr. sc. Tomislav Ćorić, koji je tom prilikom izjavio: „Ulaganje milijuna kuna u solarne panele na krovu iznad nas potvrđuje opredijeljenost vaše tvrtke, prije svega, u smjeru održivog razvoja što je u konačnici i prioritet Republike Hrvatske. Ovakva ulaganja treba promatrati kao ulaganja u budućnost i čestitam Kauflandu na ovom projektu.“

Iz Kauflanda poručuju kako ovakav projekt može poslužiti kao vjetar u leđa i ostalim projektima koji za cilj imaju očuvanje onog najvrjednijeg – našeg doma, našeg planeta Zemlje.

„U zadnjih nekoliko godina pokrenuli smo razne projekte kojima pozitivno želimo utjecati na društvo oko nas. Odličan primjer za to su Kaufland škole voća i povrća; projekt u sklopu kojega svakog tjedna djeci u javnim osnovnim školama doniramo svježe voće i povrće, ali i Zeleni dan 2018. kada su naši zaposlenici volontirali i uređivali okoliš. Drago mi je što baš danas obilježavamo još jedan „zeleni projekt“ - službeno otvorenje Solar Carporta i veselim se našoj zajedničkoj zelenoj budućnosti“, dodao je Vladimir Tomko, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska.

 

Kaufland škola voća i povrća

Poznate pobjednice Kauflandova natjecanja „Kaufland škola voća i povrća“ za školsku godinu 2019./2020.

Pronašli smo 39 partnerskih škola, po jednu za svaku poslovnicu Kauflanda u Hrvatskoj, kojima će Kaufland tijekom cijele sljedeće školske godine svaki tjedan donirati svježe voće i povrće!

Između više od 120 prijavljenih škola, pobjednice su izabrane na temelju najvećeg broja osvojenih bodova (crteža voća i povrća) u odnosu na druge škole prijavljene za istu poslovnicu.

Iznimno smo ponosni na treću godinu ovog projekta i želimo reći HVALA svim školama koje su sudjelovale u ovom natjecanju, a ponajviše vrijednim učenicima koji su nas oduševili svojim radovima, te ČESTITAMO našim ovogodišnjim pobjednicama! 😊

Popis pobjedničkih škola i partnerskih poslovnica možete pronaći niže:

1.  Bjelovar, III. osnovna škola Bjelovar
2. Čakovec, OŠ Strahoninec
3. Dugo Selo, OŠ Josipa Zorića
4. Đakovo, OŠ Josipa Antuna Ćolnića
5. Karlovac, OŠ Banija
6. Koprivnica, OŠ "Braća Radić"
7.  Kutina, Osnovna škola Banova Jaruga
8.  Makarska, OŠ oca Petra Perice Makarska
9.  Nova Gradiška, OŠ Vladimir Nazor Adžamovci
10. Osijek, Vladimir Nazor Čepin
11.  Poreč, Osnovna škola Jože Šurana Višnjan
12. Požega, Katolička osnovna škola u Požegi
13. Pula, Osnovna škola Fažana
14. Rijeka, Katolička OŠ "JOSIP PAVLIŠIĆ"
15. Samobor, OŠ Samobor
16. Sesvete, Osnovna škola Vugrovec-Kašina
17.  Sinj, Osnovna škola fra Pavla Vučkovića
18. Sisak, OŠ Braća Ribar Sisak
19. Slavonski Brod, Osnovna škola "Đuro Pilar"
20. Split, OŠ "BOL" - Split
21. Šibenik , OŠ Meterize
22. Trogir, OŠ Majstora Radovana
23. Umag, Osnovna škola Marije i Line Umag
24. Varaždin, V. osnovna škola Varaždin
25. Velika Gorica, Osnovna škola Velika Mlaka
26. Vinkovci, OŠ Antun Gustav Matoš Vinkovci
27. Virovitica, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Područna škola Taborište
28. Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića
29. Zadar - Sinjoretovo, OŠ Zemunik
30. Zadar - Višnjik, OŠ Šime Budinića
31. Zagreb - Blato,  Osnovna škola Kajzerica
32. Zagreb - Jablanska, OŠ Voltino
33. Zagreb - Jankomir, Osnovna škola Ante Kovačića
34. Zagreb - Sloboština, Osnovna škola Odra
35. Zagreb - Središće, Osnovna škola Ive Andrića
36. Zagreb - Studentski grad, Centar za autizam
37. Zagreb - Zagrebačka, OŠ Šestine
38. Zagreb - Maksimir, OŠ dr. Ivan Merz
39. Zaprešić, OŠ Pavao Belas

 

Službeno zatvorene prijave za Kaufland školu voća i povrća 2019./2020.

Prijave za Kaufland školu voća i povrća zatvorene su u petak, 17.5.2019. u ponoć te će sve ispravne prijave pristigle zaključno s tim datumom biti uzete u obzir.

Zahvaljujemo svim školama na trudu te želimo puno uspjeha u daljnjem tijeku natjecanja. Slijedi evaluacijski proces, a sve najnovije informacije možete pratiti na našim stranicama.

Sretno!

Kaufland škola voća i povrća

Novo natjecanje Kaufland škola voća i povrća za školsku godinu 2019./2020.

GDimić/UNICEF

Treću godinu zaredom Kaufland Hrvatska raspisuje svoje natjecanje Kaufland škola voća i povrća i traži škole diljem Hrvatske kojima će svaki tjedan donirati svježe voće i povrće! Na natjecanje mogu se prijaviti javne osnovne škole bez plaćanja, a koje su od neke Kauflandove poslovnice udaljene maksimalno 10 km. Natjecanje će biti otvoreno od 29. travnja do 17. svibnja 2019., a sva pravila i uvjete sudjelovanja te obrazac za prijavu možete pronaći na www.kaufland.hr/skolevip.

 

 

 

 


Božićna humanitarna akcija

Pobjednici projekta Djela, ne riječi, zajednicu usreći!

GDimić/UNICEF

Imamo pobjednike našeg humanitarnog božićnog projekta Djela, ne riječi, zajednicu usreći!

Od 6. do 24. prosinca u svim našim poslovnicama  naši su kupci svojim glasom  odabrali  udrugu kojoj će Kaufland tijekom siječnja donirati 5.000 kuna!

Kaufland je ovu božićnu akciju proveo na 39 lokacija u čitavoj Hrvatskoj te će tako lokalnim

udrugama donirati ukupno 195.000 kuna.

Hvala svima što su svojim glasom pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija!


Pogledajte tko su pobjednici:

 1. KARLOVAC: Udruga za djecu s teškoćama Zvončići
 2. ČAKOVEC: Udruga za sindrom Down Međimurske županije
 3. KOPRIVNICA: Udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Loki
 4. ĐAKOVO: Udruga Neven
 5. VINKOVCI: Društvo Naša djeca Vinkovci
 6. SISAK: Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje Kas
 7. SPLIT: Udruga Lastavice
 8. RIJEKA: Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom
 9. ZAGREB SLOBOŠTINA: Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom
 10. ZAGREB BRANIMIROVA: Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU
 11. ZADAR: Udruga za autizam Zadar
 12. NOVA GRADIŠKA: Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije
 13. VELIKA GORICA: Udruga Nova budućnost
 14. VARAŽDIN: Udruga Stakleno zvono Varaždin
 15. ŠIBENIK: Udruga za djecu s poteškoćama u učenju Izvor ljubavi
 16. PULA: Udruga Palčić gore - podružnica Pula
 17. POŽEGA: Udruga "Mi" roditelja i djece s poteškoćama u razvoju
 18. SLAVONSKI BROD: Udruga Regoč
 19. VIROVITICA: Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije
 20. BJELOVAR: Udruga za autizam Bjelovar
 21. OSIJEK: Dječji dom Klasje
 22. KUTINA: Udruga Faun Kutina
 23. ZAPREŠIĆ: Udruga Rubikon
 24. SESVETE: Udruga Genom - udruga roditelja djece s rijetkim bolestima i genetskim poremećajima
 25. SAMOBOR: Volonterski centar "Kad bi svi..."
 26. ZAGREB STUDENTSKI GRAD: Centar za autizam
 27. MAKARSKA: Udruga osoba s invaliditetom Sunce
 28. TROGIR: Udruga tjelesnih invalida TOMS Trogir
 29. SINJ: Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači – podružnica Sinj
 30. ZAGREB SREDIŠĆE: Udruga za autizam - Autism Association Zagreb
 31. VUKOVAR: Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići
 32. DUGO SELO: Društvo Naša djeca Dugo Selo
 33. POREČ: Društvo Naša djeca Poreč
 34. ZAGREB BLATO: Plivački klub Natator
 35. JANKOMIR: Udruga za zaštitu životinja Šapica
 36. ZAGREB ZAGREBAČKA: Udruga Krijesnica
 37. ZAGREB JABLANSKA: Udruga Down Zagreb
 38. UMAG: Udruga Pružam ti ruku Umag
 39. ZADAR SINJORETOVO: Udruga Cukrići Zadar


Božićna humanitarna akcija

Kaufland ponovno pokreće humanitarnu akciju

GDimić/UNICEF

Trgovački lanac ove godine provodi projekt „Djela, ne riječi, zajednicu usreći“ kojim će lokalnim udrugama i organizacijama sveukupno donirati gotovo 200.000 kuna

Ususret blagdanima, Kaufland ove godine provodi humanitarnu akciju „Djela ne riječi, zajednicu usreći“ u sklopu koje će jednoj udruzi ili organizaciji u svakom gradu u kojem postoji trgovina Kauflanda donirati 5.000 kuna, što je sveukupno gotovo 200.000 kuna doniranog novca.

Društveno odgovorni projekti Kauflanda već su poznati, primjerice „Kaufland škola ViP“ u sklopu kojeg ovaj trgovački lanac svakog tjedna javnim osnovnim školama donira svježe voće i povrće ili „Zeleni dan“ tijekom kojega su zaposlenici Kauflanda zasukali rukave i zajedno s djecom uredili školske vrtove. I ovim projektom Kaufland ponovno pomaže lokalnim zajednicama.

Detalje nam je pojasnila voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić: „U naše društveno odgovorne projekte želimo uključiti i naše zaposlenike jer smo u prošlim akcijama vidjeli da ih veseli kada dobiju priliku učiniti nešto dobro. Stoga smo ove godine odlučili provesti projekt koji je poseban za svaku našu poslovnicu, a opet se istovremeno provodi u cijeloj Hrvatskoj. Naši su zaposlenici predložili udruge ili organizacije kojima bi htjeli pomoći. U svakoj poslovnici nudimo tri udruge na izbor, a kupci će pomoću glasačkog listića na blagajni od 6. do 24. prosinca moći glasovati za svog favorita u svome gradu. Udruge su vrlo različite i pokrivaju zaista širok spektar te ovim putem još jednom pozivamo sve kupce da ostave svoj glas i na taj način pomognu ljudima u potrebi.“

Za one kojima je pomoć najpotrebnija

Kaufland nastavlja s donacijama namirnica i sprječava bacanje hrane

GDimić/UNICEF

Od 1.1.2018. do 30.9.2018. Kaufland je Caritasu Zagrebačke nadbiskupije donirao prehrambene proizvode u vrijednosti od preko 1.000.000 kuna


Jedan od većih problema 21. stoljeća je prevelika proizvodnja i bacanje hrane. Kako bi to spriječili i pomogli onima kojima je to zaista potrebno, Kaufland i Caritas Zagrebačke nadbiskupije zajedničkim snagama već dugi niz godina provode različite projekte i ostvaruju uspješnu suradnju. Jedan od tih projekata je i donacija prehrambenih proizvoda pred istekom roka trajanja kako bi se smanjila količina bačene hrane. U skladu sa zakonskim okvirima koji definiraju način donacije prehrambenih proizvoda, zaposlenici poslovnica Kauflanda diljem Hrvatske svakog tjedna odvajaju proizvode koji su pred istekom roka trajanja te ih šalju Logističko-distributivnom centru gdje ih Caritas Zagrebačke nadbiskupije preuzima i dalje raspoređuje na području Zagrebačke nadbiskupije.

„Ovim projektom se ne borimo samo protiv globalnog problema bacanja hrane, već i protiv gladi u Hrvatskoj. Drago nam je što u toj borbi imamo jakog partnera, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, koji svakog tjedna dolazi po prehrambene proizvode koje naše poslovnice izdvajaju jer im se bliži istek roka trajanja", izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Jelena Lončar, dodaje: „Sve veći broj osoba u potrebi svakodnevno se obraća Caritasu Zagrebačke nadbiskupije očekujući pomoć u podmirenju osnovnih životnih potreba, stoga nam je suradnja s Kauflandom iznimno važna. Zahvalni smo za dosadašnju pomoć te se nadamo nastavku suradnje“.

 

 

Brinemo o prirodi

Zeleni dan u Kauflandu

GDimić/UNICEF

Diljem zemlje zaposlenici svih naših poslovnica uključili su se u volontersku akciju i uređivali okoliš.


Velik dio njih posjetio je svoju partnersku školu ViP gdje su uredili školski vrt sadeći razno bilje. Za tu prigodu donirali smo preko 2.000 različitih sadnica te pakete opreme za uređenje vrtova u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna.
Dio zaposlenika volontira i u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem s kojim će čistiti plaže ili urediti parkove.

Budući da je ova akcija pokrenuta u sklopu društveno odgovornog projekta „Kaufland škola voća i povrća“ koji podržava i poznata voditeljica Marijana Batinić – i ona se družila s djecom u OŠ Otok u Zagrebu i pomogla im u uređenju školskog vrta.

Pozitivne reakcije stižu iz cijele Hrvatske: „Bilo je jako lijepo i veselimo se ponovnom druženju sa prekrasnom djecom i djelatnicima škole, jedno prekrasno iskustvo koje oplemenjuje.“
Hvala svima koji su pomogli u realizaciji ovog društveno-odgovornog projekta, a posebno onima koji su sudjelovali i tako pokazali veliko srce!

Utrka za djecu

Unicefova humanitarna utrka Mliječna staza

GDimić/UNICEF

Izuzetno smo ponosni što smo i ove godine kao glavni sponzori sudjelovali u humanitarnoj utrci Mliječna staza i tako pomogli u nabavci opreme za udomiteljske obitelji koje brinu o najmlađoj djeci

U nedjelju 9. rujna održana je humanitarna utrka UNICEF-a na kojoj je trčalo 2.500 djece i odraslih. Dječja utrka održana je u 10 sati te svim roditeljima, a posebno djeci, zahvaljujemo što su na slobodan dan rano ustali, trčali i time pokazali da su već sada veliki humanitarci, a samim time i naše zvijezde. Program glavne utrke započeo je u 17:30 sati okupljanjem na Kvatriću, fotografiranjem i zagrijavanjem uz trenera, dok je za zagrijavanje glasnica bila zadužena grupa Vatra.

Sama utrka počela je u 18:30 sati, a cijela je manifestacija završila uručenjem nagrada najboljima. Četiri najbrža trkača imalo je dodatan razlog za zadovoljstvo jer smo im uručili  Kauflandove poklon-kartice u iznosu od 1.200 k, no ni naš tim nije ostao praznih ruku osvojivši timski pehar!

Službenu rang-listu možete pogledati na sljedećem linku:
https://www.utrka.com/utrke/mlijecnastaza/2018/rezultati/

Za zdraviju prehranu naših školaraca

Poznate pobjednice Kauflandove škole voća i povrća za šk. god. 2018./2019.

Ponosni smo na naš društveno odgovorni projekt kojim već drugu godinu zaredom školarcima diljem Hrvatske svakog tjedna doniramo svježe voće i povrće. Do kraja ove školske godine će to ukupno biti preko 200 tona voća i povrća za gotovo 30.000 učenika! Pratite nas za daljnje novosti o ovom projektu.

Školska godina 2018./2019.

Natjecanje u kojem smo tražili javne osnovne škole kojima ćemo donirati svježe voće i povrće tijekom cijele školske godine 2018./2019. službeno je završeno, a pronašli smo čak 38 partnerskih škola.

Brojni ekosavjeti te kreativni prikazi koji su pristizali na našu adresu oduševili su nas te smo u vrlo jakoj konkurenciji odabrali 38 škola iz cijele Hrvatske koje će tijekom sljedeće školske godine imati dodatni zdravi obrok za svoje učenike.

Ovim putem iskreno zahvaljujemo svim učenicima, nastavnicama i drugim djelatnicima škola na iznimnom trudu te svima želimo ugodne ljetne praznike!

A tko su pobjednici?

Popis svih osnovnih škola koje su osvojile besplatno voće i povrće za školsku godinu 2018./2019. zahvaljujući svome trudu, možete pronaći u nastavku.

Popis poslovnica i partnerskih škola

Poslovnica Karlovac, Osnovna škola Dragojle Jarnević, Radićeva 31, 47000 Karlovac

Poslovnica Čakovec, Osnovna škola  Strahoninec, Josipa Zorića 86, Čakovečka 55, Strahoninec, 40000 Čakovec

Poslovnica Koprivnica, Osnovna škola Koprivnički Ivanec, Kunovec, Seljačke bune bb, 48000 Koprivnica

Poslovnica Đakovo, Osnovna škola Budrovci, Gupčev trg 8, Budrovci, 31400 Đakovo

Poslovnica Vinkovci, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, Ohridska 21, 32100 Vinkovci

Poslovnica Sisak, Osnovna škola Braća Ribar, Zagrebačka ulica 8a, 44000 Sisak

Poslovnica Split, Osnovna škola  "Bol" Split, Hrvatskih iseljenika 10, 31000 Split

Poslovnica Rijeka, Katolička osnovna škola Josip Pavlišić, Omladinska 14, 51000 Rijeka

Poslovnica Zagreb Sloboština, Osnovna škola Otok, Stjepana Gradića 4, 10000 Zagreb

Poslovnica Zagreb Maksimir, Osnovna škola Dr. Ivan Merz, Račkoga 4, 10000 Zagreb

Poslovnica Nova Gradiška, Osnovna škola "Vladimir Nazor" Adžamovci, Stjepana Radića 3, 35420 Staro Petrovo Selo

Poslovnica Velika Gorica, Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Zagrebačka 90, 10410 Velika Gorica

Poslovnica Varaždin, Katolička osnovna škola Svete Uršule, Uršulinska 1, 42000 Varaždin

Poslovnica Šibenik, Katolička osnovna škola Šibenik, Velimira Škorpika 8, 22000 Šibenik

Poslovnica Požega, Katolička osnovna škola u Požegi, Ulica Ivana Pavla II., 34000 Požega

Poslovnica Slavonski Brod, Osnovna škola Đuro Pilar, Vinogradska 1, 35000 Slavonski Brod

Poslovnica Virovitica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, Ljudevita Gaja 42, 33000 Virovitica

Poslovnica  Bjelovar, II. osnovna škola Bjelovar, Ivana Viteza Trnskog 19, 43000 Bjelovar

Poslovnica Osijek, Osnovna škola Frana Krste Frankopana, Ul. F. Krste Frankopana 64, 31000 Osijek

Poslovnica  Kutina, Osnovna škola Banova Jaruga, S. Radića 118, 44321 Banova Jaruga

Poslovnica Zaprešić, Osnovna škola Pavao Belas, Ilije Gregorića 28, 10291 P. Brdovečko

Poslovnica Sesvete, Osnovna škola Sesvetska Sopnica, Sopnička 69, 10360 Sesvete

Poslovnica Samobor, Osnovna škola Samobor, Stražnička 14, 10430 Samobor

Poslovnica  Zagreb Studentski grad, Centar za autizam, Dvorničićeva 2, 10000 Zagreb

Poslovnica  Makarska, Osnovna škola oca Petra Perice, Slavonska 41, 21300 Makarska

Poslovnica Trogir, Osnovna škola Majstora Radovana, Ulica dr. Franje Tuđmana, 21200 Trogir

Poslovnica Sinj, Osnovna škola Marka Marulića, Vladimira Nazora 4, 21230 Sinj

Poslovnica Zagreb Središće, Osnovna škola Grigora Viteza, Kruge 46, 10000 Zagreb

Poslovnica Vukovar, Osnovna škola Josipa Matoša, Petra Preradovića 40, 32000 Vukovar

Poslovnica Dugo Selo, Osnovna škola Rugvica, Posavska 2, 10370 Rugvica

Poslovnica Poreč, Osnovna škola Jože Šurana Višnjan, Istarska 2, 52463 Višnjan

Poslovnica Zagreb Blato, Osnovna škola Gustava Krkleca, Ulica Božidara Magovca 103, 10000 Zagreb

Poslovnica Zagreb Jankomir, Osnovna škola Ante Kovačića, Kotarnica 17, 10000 Zagreb

Poslovnica Zagreb Zagrebačka, Osnovna škola Ivana Cankara, Cankarova 10, 10000 Zagreb

Poslovnica Zagreb Jablanska, Osnovna škola Ljubljanica, Svetoivanska 33, 10000 Zagreb

Poslovnica Umag, Osnovna škola Marije i Line, Školska 14, 52470 Umag

Poslovnica  Zadar 1, Osnovna škola Zemunik, I. ulica 20, 23222 Zemunik Donji

Poslovnica Zadar 2, Osnovna škola Stjepana Radića - Bibinje, Gumla 3, 23205 Bibinje

Kauflandova škola voća i povrća

Zatvoreno je ovogodišnje natjecanje za Kaufland škole voća i povrća!

Od 18. travnja do 18. svibnja 2018. tražili smo partnerske škole kojima ćemo tijekom školske godine 2018./2019. svaki tjedan donirati svježe voće i povrće. 

Zaprimili smo brojne prijave i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali.

Pobjednike objavljujemo uskoro... :)

 

 

Pravila i uvjeti sudjelovanja u natjecanju Kaufland škola ViP

(dalje „Pravila”)

 

Ovim Pravilima Kaufland Hrvat­ska k. d. ­sa sjedištem u Zagrebu, Donje Svetice 14, OIB: 47432874968 (dalje „Organizator“) pobliže određuje pravila sudjelovanja u natjecanju i uvjete koje subjekti zainteresirani za sudjelovanje moraju ispunjavati.

Organizator natjecanje Kaufland škola ViP organizira s ciljem pružanja podrške postojećoj „Shemi školskog voća i povrća“ te s ciljem davanja doprinosa razvijanju svijesti djece i roditelja o kvalitetnoj prehrani i važnosti pravilnog odabira namirnica.

Natjecanje se odnosi na javne osnovne škole za koje se ne naplaćuje školarina, a koje su od bilo koje Kauflandove poslovnice udaljene maksimalno 10 km zračne linije te koje jednom tjedno (utorkom) tijekom cijele školske godine 2018./ 2019. mogu osigurati prijevoz voća i povrća iz poslovnice u školu.

Kako bi sudjelovale u natjecanju osnovne škole koje ispunjavanju uvjete iz točke 3 trebaju poslati što više savjeta za zaštitu okoliša i barem jedan kreativni prikaz. Savjete je potrebno numerirati. Za svaki savjet škola će dobiti po jedan bod. Ukoliko se pri nabrajanju savjeta upotrijebe sva slova abecede, škola dobiva dodatnih 10 bodova.

Primjer:
 1. AUTO: Naši roditelji umjesto da putuju autom na posao, mogu koristiti javni prijevoz.
 2. ALUMINIJ: Limenke od aluminija potrebno je odložiti u poseban spremnik kako bi se mogle reciklirati.
 3. BATERIJE: Obične baterije zamijenite onima koje se pune.

Minimalno jedan od savjeta potrebno je kreativno prika­zati u obliku videa, crteža, kolaža ili stripa koji je na neki način povezan s Kauflandom. Za svaki kreativni prikaz škola dobiva dodatne bodove – za video 10, a za crtež, kolaž ili strip 5. Broj savjeta po slovu je neograničen.

U natjecanju sudjeluju sve prijave zaprimljene zaključno
s 18.5.2018. Uz numerirane savjete i prikaze potrebno je poslati i
 - izjavu škole o točnom broju učenika,
 - kontakt-podatke  škole s mail adresom,
 - poslovnicu kojoj bi škola htjela postati partnerska škola,
 - informaciju želi li škola ukoliko postane Kaufland škola ViP svaki tjedan utorkom preuzimati voće i povrće ili samo voće.

Prijava se šalje poštom na Kaufland Hrvatska k. d., Kaufland škola ViP, Donje Svetice 14, 10000 Zagreb ili e-mailom na komunikacije@kaufland.hr.

Zaprimljene prijave obradit će stručni odjel koji će pregledati sve savjete i prikaze te na osnovu pristiglih savjeta i kreativnih prikaza izračunati bodove. Prijave koje ne budu imale barem jedan vizualni prikaz neće se uzeti u obzir. Isto tako neće se uzeti u obzir kreativni prikazi koji ne budu uz sebe imali popis savjeta. Kaufland Hrvatska k. d. zadržava pravo objaviti uratke putem svojih komunikacij­skih kanala.

Za svaku Kauflandovu poslovnicu u Hrvatskoj traži se po jedna partnerska osnovna škola, koja se nalazi u krugu od maksimalno 10 km zračne linije te koja prikupi najviše bodova prema Pravilima opisanim pod točkom 4. U slučaju da za neku poslovnicu ne pristigne niti jedna valjana prijava Kaufland Hrvatska k. d. zadržava pravo odabira osnovne škole koja je najbliža toj poslovnici. Ukoliko dvije škole koje se budu natjecale za istu poslovnicu, budu imale isti broj bodova,  partnerska škola postat će ona koja bude imala više video-uradaka. Ukoliko i u broju video-uradaka škole budu izjednačene, partnerska škola postat će ona koja se nalazi bliže poslovnici za koju su se obje škole prijavile.

Za sve javne osnovne škole koje pobijede na natjeca­nju i time postanu Kaufland škola ViP, Kaufland Hrvatska k. d. cijelu će sljedeću školsku godinu (2018./2019.) utorkom pripremiti svježe voće i povrće prema unaprijed dostavljenom rasporedu. Osnovne škole trebaju osigurati prijevoz voća i povrća iz partnerske poslovnice u školu. Količine voća i povrća (odn. voća ukoliko škola u skladu s točkom 5 navede da ne može preuzimati povrće) računaju se prema broju učenika prijavljenom u natjecanju.

Kaufland Hrvatska k. d. će 30.5.2018. na svojoj internetskoj stranici objaviti škole pobjednike kojima će početkom školske godine 2018./2019. biti uručeni certifikati te će se s njima sklopiti ugovori o opskrbi voćem i povrćem. Kaufland Hrvatska k. d. zadržava pravo izmjene ukupnog trajanja natjecanja i datuma proglašenja partnerskih škola.

Kauflandova škola voća i povrća

Nastup poznatog iluzionista Luke Vidovića

U srijedu 20. prosinca 2017. Luka Vidović nastupao je u OŠ Đuro Pilar u Slavonskom Brodu!

Povod gostovanja našeg poznatog iluzionista u Slavonskom Brodu svima nam je dobro poznat: Osnovna škola Đuro Pilar pobjedila je u Božićnom natjecanju Kaufland škola ViP!

Podsjetimo, na našoj Facebook stranici otvorili smo grupu "Božićno natjecanje Kaufland škola voća i povrća" u koju su naše Kaufland škole ViP postavljale digitalne božićne čestitke, a pobijedila je škola čija je čestitka dobila najveći broj lajkova. To je pošlo za rukom upravo školarcima iz Slavonskog Broda, čiju je čestitku lajkalo čak 799 fanova!

Zahvaljujući kreativnosti učenika i, naravno, najvećem broju lajkova, učenici Osnovne škole Đuro Pilar uživali su u magičnoj atmosferi predstave „Četiri čarobne riječi“.

A naš Luka se doista potrudio, pa je smijeha i odlične zabave bilo u izobilju!


Kauflandova škola voća i povrća

Završeno je božićno natjecanje Kaufland škola ViP

Drage Kaufland škole ViP,

najiskrenije zahvaljujemo na sudjelovanju u našem božićnom natjecanju.

Sve čestitke koje smo zaprimili su izuzetno maštovite i vidi se da ste uložili puno truda u izradu! Škola koja je dobila najviše lajkova i time postala pobjednik našeg natjecanja je Osnovna škola "Đuro Pilar" iz Slavonskog Broda! Sa čak 799 lajkova škola je osvojila zabavni nastup Luke Vidovića! Čestitamo od srca!

Već 14 tjedana diljem Hrvatske surađujemo s 24 Kaufland škole ViP kojima smo u tom razdoblju donirali gotovo 35 tona voća i povrća. Svaka donacija partnerskim školama nas izuzetno veseli, zbog čega smo svim Kaufland školama ViP prije Božića odlučili darovati mali božićni poklon: božićne ukrase za školu, dok ćemo školama koje su sudjelovale u božićnom natjecanju uz božićne ukrase i darovati slatkiše.

Želimo vam svima od srca sve najbolje za predstojeće blagdane i veselimo se daljnjoj suradnji s vama!

Popis svih škola koje su svojim statusom Kaufland škola ViP ušle u obzir te broj osvojenih lajkova možete vidjeti u nastavku.

Popis poslovnica i partnerskih škola koje su sudjelovale u natjecanju

Koliko je tko lajkova osvojio?


Poslovnica Karlovac, OSNOVNA ŠKOLA DRAGOJLE JARNEVIĆ - 197  

Poslovnica Čakovec, OSNOVNA ŠKOLA STRAHONINEC -  608  

Poslovnica Sisak, OSNOVNA ŠKOLA BRAĆA RIBAR - 240  

Poslovnica Zagreb-Maksimir, OSNOVNA ŠKOLA LOTRŠČAK - 393  

Poslovnica Zadar, OSNOVNA ŠKOLA ŠIME BUDINIĆA - 327  

Poslovnica Velika Gorica, CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA - 119  

Poslovnica Šibenik, KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA - prva čestitka: 136, druga čestitka: 83 

Poslovnica Slavonski Brod, OSNOVNA ŠKOLA ĐURO PILAR - 799  

Poslovnica ZG-Sesvete,     OSNOVNA ŠKOLA SESVETSKA SOPNICA - 54  

Poslovnica ZG-Zagrebačka, OSNOVNA ŠKOLA VOLTINO - 39  

Poslovnica Umag, OSNOVNA ŠKOLA MARIJE I LINE - 12  

 

Kauflandova škola voća i povrća

Božićno natjecanje

Drage naše Kaufland škole ViP,

pozivamo vas da u razdoblju od 23.11.2017. do 6.12.2017. sudjelujete u našem božićnom natjecanju!

Što trebate učiniti?

Na našoj Facebook stranici samo za vas stvorili smo grupu "Božićno natjecanje Kaufland škola voća i povrća"! U navedenom razdoblju trebate napraviti najbolju božićnu čestitku i postaviti je u grupu. Digitalna božićna čestitka može biti kratka videosnimka učenika ili pak fotografija, koji su na bilo koji način povezani s Kauflandom.

Svaka škola ima pravo postaviti najviše 5 digitalnih čestitki, a pobjednik je škola čija čestitka od 23.11.2017. do 6.12.2017. u 17 sati sakupi najveći broj lajkova. Važna napomena: lajkovi svih postavljenih čestitki jedne škole se ne zbrajaju, nego se računa najveći broj lajkova pojedinačne čestitke. Ako škola nema otvoren profil na Facebooku te digitalnu božićnu čestitku u ime škole postavljaju učenici, učitelji ili stručni suradnici, važno je da se obavezno navede o kojoj je školi riječ.

Što možete osvojiti?
Sve škole koje postave barem jednu digitalnu božićnu čestitku u našu grupu „Božićno natjecanje Kaufland škola ViP“ dobivaju na poklon božićne ukrase za bor i božićne slatkiše za učenike, a dobitniku glavne nagrade organizirat ćemo nastup iznenađenja u sklopu vašeg školskog božićnog programa. Detalje otkrivamo kasnije... ;)

Puno sreće želi vam vaš Kaufland :)

P.S. Naravno, što prije postavite svoju čestitku u našu grupu na Facebooku, imat ćete više vremena prikupljati lajkove potrebne za pobjedu.

Kamera? Ide! Ton? Ide! AKCIJA!

Za zdraviju prehranu naših školaraca

Kaufland škola voća i povrća

Uzbudljivim natjecanjem pronašli smo 24 Kaufland škole ViP, kojima ćemo tijekom školske godine 2017./2018. jednom tjedno donirati voće i povrće!

Svim školama koje su sudjelovale na uloženom trudu i predivnim umjetničkim djelima koja smo zaprimili zahvalili smo poklon-košarom iznenađenja.

A tko su pobjednici?

Popis svih osnovnih škola koje su osvojile besplatno voće i povrće za školsku godinu 2017./2018. zahvaljujući svome trudu, možete pronaći u nastavku.

Popis poslovnica i partnerskih škola

Poslovnica Čakovec, OSNOVNA ŠKOLA STRAHONINEC, Čakovečka 55, 40000 Strahoninec

Poslovnica Dugo Selo, OSNOVNA ŠKOLA JOSIPA ZORIĆA, Josipa Zorića 86, 10370 Dugo Selo

Poslovnica Karlovac, OSNOVNA ŠKOLA DRAGOJLE JARNEVIĆ, Radićeva 31, 47000 Karlovac

Poslovnica Požega, KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA U POŽEGI, Ulica pape Ivana Pavla II.  6, 34000 Požega

Poslovnica Sinj, OSNOVNA ŠKOLA MARKA MARULIĆA, Vladimira Nazora 4, 21230 Sinj

Poslovnica Sisak, OSNOVNA ŠKOLA BRAĆA RIBAR, Zagrebačka ulica 8a, 44000 Sisak

Poslovnica Slavonski Brod, OSNOVNA ŠKOLA ĐURO PILAR, Vinogorska 1, 35000 Slavonski Brod

Poslovnica Šibenik, KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA, Velimira Škorpika 8, 22000 Šibenik

Poslovnica Trogir, OSNOVNA ŠKOLA MAJSTORA RADOVANA, Ulica dr. Franje Tuđmana 12, 21220 Trogir

Poslovnica Umag, OSNOVNA ŠKOLA MARIJE I LINE, Školska 14, 52470 Umag

Poslovnica Varaždin, KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA SVETE URŠULE, Uršulinska ulica 1, 42000 Varaždin

Poslovnica Velika Gorica, CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA, Zagrebačka 90, 10410 Velika Gorica

Poslovnica Vinkovci, OSNOVNA ŠKOLA ANTUN GUSTAV MATOŠ, Ohridska 21, 32100 Vinkovci

Poslovnica Vukovar, OSNOVNA ŠKOLA NIKOLE ANDRIĆA, Voćarska 1, 32000 Vukovar

Poslovnica Zadar, OSNOVNA ŠKOLA ŠIME BUDINIĆA - ZADAR, Put Šimunova 4, 23000 Zadar

Poslovnica Zagreb-Blato, OSNOVNA ŠKOLA SAVSKI GAJ, Remetinečka cesta 64A, 10020 Zagreb

Poslovnica Zagreb-Jablanska, OSNOVNA ŠKOLA VRBANI, Listopadska 8, 10000 Zagreb

Poslovnica Zagreb-Jankomir, OSNOVNA ŠKOLA ANTE KOVAČIĆA, Kotarnica 17, 10090 Zagreb

Poslovnica Zagreb-Sesvete, OSNOVNA ŠKOLA SESVETSKA SOPNICA, Sopnička 69, 10360 Sesvete

Poslovnica Zagreb-Sloboština, OSNOVNA ŠKOLA SVETA KLARA, Mrkšina 42, 10020 Zagreb

Poslovnica Zagreb-Središće, OSNOVNA ŠKOLA OTOK, Stjepana Gradića 4, 10010 Zagreb

Poslovnica Zagreb-St. Grad, OSNOVNA ŠKOLA VJENCESLAVA NOVAKA, Vile Velebite 15 A, 10040 Zagreb

Poslovnica Zagreb-Zagrebačka, OSNOVNA ŠKOLA VOLTINO, Vinkovačka 1, 10000 Zagreb

Poslovnica Zagreb-Maksimir, OSNOVNA ŠKOLA LOTRŠČAK, Folnegovićeva 10, 10000 Zagreb


Početak uručenja donacija

Nova školska godina je počela, što znači da su počele i isporuke voća i povrća u osnovne škole, pobjednike našeg natjecanja Kaufland škole ViP!

Nakon što smo u lipnju odabrali 24 partnerske škole, početkom rujna počeli smo s donacijama svježeg voća i povrća tim školama.

Radi se o ukupno 2,5 tone voća i povrća tjedno odnosno o više od 90 tona tijekom školske godine 2017. / 2018.

Količine za svaku školu definirane su na osnovu prijavljenog broja učenika, i to tako da po učeniku doniramo 200 grama voća i povrća tjedno (150 g voća / 50 g povrća - odnosno ako škola nema kuhinju, 200 g voća).

Drago nam je što na ovaj način možemo pridonijeti stvaranju zdravih navika kod naših školaraca!


Pomažemo djeci

Festival srca u Kauflandu

Kaufland podržao udrugu Veliko srce malom srcu i u svojim poslovnicama obilježio Festival srca

Povodom Svjetskog tjedna prirođenih srčanih grešaka i ostalih srčanih bolesti jučer je u organizaciji udruge Veliko srce malom srcu u šest poslovnica Kauflanda održan humanitarno zabavni događaj „Festival srca“. Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima, a cilj ove udruge je razviti svijest o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka te pružiti potporu pravovremenom i pravilnom liječenju.

Suradnja između Kauflanda i udruge Veliko srce malom srcu započela je u prosincu 2017. godine kada su kupci Kauflanda upravo tu udrugu odabrali kao dobitnika jedne humanitarne akcije u Čakovcu. U sklopu tog projekta, Kaufland je udruzi donirao 20.000 kuna. Kaufland se priključio Festivalu srca kako bi pomogao u informiranju javnosti o problemu srčanih bolesti kod djece. Udruga je postavila štandove u poslovnicama Kauflanda u Splitu, Rijeci, Puli, Čakovcu, Zagrebu i Sisku gdje su mladi Siščani na poseban način podržali ovu hvalevrijednu akciju. Naime, mališani iz gradskih vrtića su u prostorijama Kauflanda ispred štanda udruge samo za ovu prigodu pripremili posebnu priredbu i folklorni ples čime su zasigurno uspjeli privući pažnju mnogih prolaznika.

Poslovnicu Kauflanda ispunili su smijehom, pjesmom i plesom te su na dan ljubavi, 14. veljače, zaista pokazali veliko srce!

Dar za pravu stvar

Prikupili smo proizvode u vrijednosti od preko 250.000 kuna!

 U 2017. godini ponovno smo pomogli najpotrebitijima, i to uz pomoć Hrvatskog Crvenog križa i naših kupaca!

Prva akcija prikupljanja prehrambenih proizvoda „Vaš dar za pravu stvar“  trajala je od 8. do 15. svibnja 2017. kada smo prikupili značajnu količina namirnica za najpotrebitije.

U svim našim poslovnicama bile su postavljene košare u kojima su naši kupci mogli ostaviti proizvode poput brašna, ulja, riže, tjestenine, konzervi i sl.

Nakon uspjeha prve akcije, nastavili smo suradnju te u sklopu Tjedna solidarnosti u listopadu 2017. ponovno pokrenuli prikupljanje namirnica, i to pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“.

Posljednji ciklus nedavno je završen, a trajao je od 8. do 15. prosinca 2017. Ukupno su prikupljeni prehrambeni proizvodi u vrijednosti od preko 250.000 kuna!

Hvala svima od ♡!

Humanitarna akcija

Prikupili smo 100.000 kuna za djecu u potrebi!

​Inicijativa „Iz ljubavi prema djeci" u našim je dućanim trajala od 2. do 29. studenoga 2017. godine. U ovu plemenitu kampanju mogli su se uključiti svi naši kupci, i to kupnjom P&G-proizvoda kao što su Always, Pampers, Head&Shoulders, Pantene, Ariel, Jar, Lenor, Old Spice i Gillette.

Svakom kupnjom P&G proizvoda u našim trgovinama kupci su pomogli prikupiti 100.000 kn kojima će se poboljšati životi potrebite djece u Hrvatskoj.  

Zadovoljstvo sredstvima koja su prikupljena u ovoj kampanji izrazili su Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, Roberta Čirjak iz P&G-ja te ambasadorica projekta, Marijana Batinić koja je izjavila: "Sretna sam što sam bila u mogućnosti pomoći, nezamislivo je da se u moderno doba borimo s pojavom siromaštva. Iz tog razloga, sretna sam što sam bila dio ove divne akcije. Hvala svima koji su sudjelovali."

Kauflad svakako zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ostvarenju našeg cilja: uljepšati živote potrebite djece i njihovih obitelji diljem Hrvatske!Naše donacije

Kaufland napunio samoposlugu udruge "Duga" u Vukovaru!

U utorak 19.12.2017. humanitarnoj udruzi "Duga" u Vukovaru dostavili smo namirnice u vrijednosti od 50.000 kuna!

Tema donacija hrane, nedavno ponovno pokrenuta od Ministarstva poljoprivrede potaknula nas je da pomognemo najpotrebitijim građanima grada Vukovara, stoga smo udruzi "Duga" u Vukovaru dostavili 14 paleta prehrambenih proizvoda kako bismo osigurali da nitko iz Vukovara i okolice u ovo predblagdansko vrijeme ne bude gladan.

Humanitarna udruga "Duga" iz Vukovara osnovana je 30. svibnja 2013., a prvi projekt bio je otvaranje socijalne samoposluge koja djeluje na principu prikupljanja osnovnih namirnica i higijenskih potrepština te podjele prikupljenog ljudima na rubu egzistencije. Kako nam je rekla predsjednica udruge, gđa Tamara Mikulić, više od 600 korisnika mjesečno u ovu socijalnu samoposlugu dolazi  po najosnovnije namirnice za život. Oni koji žive u izuzetno teškim životnim uvjetima dolaze čak i dva ili tri puta mjesečno.

Humanitarna udruga "Duga" iz Vukovara osnovana je s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja humanosti, dobrote i ljubavi prema čovjeku, a nama je srce puno jer smo ovom donacijom barem malo mogli pridonijeti ostvarenju toga cilja.

 

 Vi birate, mi darujemo

Završena humanitarna akcija „Kaufland♡Viroviticu“

Naši kupci su odlučili: pobjednik je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju!

6. prosinca 2017. završena je humanitarna akcija „Kaufland voli Viroviticu“ iz koje je kao pobjednik izašao Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Virovitici, u kojem su naši kolege iz Virovitice za vrijeme preuređenja poslovnice i volontirali.

U protekla dva tjedna naši kupci u Virovitici imali su mogućnost odabrati kome ćemo donirati 20.000,00 kn. Uz svaki račun kupci su dobili kupon koji su mogli ubaciti u kutiju svog favorita. Nakon što smo prebrojali sve kupone saznali smo da je sa čak 3.600 kupona dobitnik naše donacije Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.
U petak, 8. prosinca 2017. svečano smo uručili donaciju ravnateljici škole, gđi Margariti Kovačević. Događanju je prisustvovao i gradonačelnik Virovitice, gospodin Ivica Kirin.
Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica je ustanova koju pohađaju učenici s višestrukim teškoćama u razvoju. Trenutno je upisano 58 učenika s područja Virovitičko-podravske županije koji se kroz posebne obrazovne programe odgajaju, obrazuju i rehabilitiraju. Centar pruža i socijalnu uslugu poludnevnog boravka osobama s teškoćama starijim od 21 godinu.

Naša je donacija obradovala sve djelatnike i štićenike Centra koji će je iskoristiti za poboljšanje kvalitete edukacijsko-rehabilitacijskog rada s učenicima.

Iskreno nam je drago što su se naši kupci u velikom broju odazvali akciji i pokazali društvenu osviještenost.

 Vi birate, mi darujemo

Završena humanitarna akcija "Kaufland♡Čakovec & Zadar"


Kupci su odlučili: udruga Veliko srce malom srcu - Čakovec & Dom za odgoj djece i mladeži - Zadar

​24.12.2017. u Čakovcu je završena naša humanitarna akcija u kojoj je pobjedu odnijela udruga Veliko srce malom srcu, a dobila je čak 4.084 glasova!

Naši kupci imali su mogućnost odabrati kome ćemo donirati 20.000 kn. Uz račun, svaki kupac je dobio kupon koji je mogao ubaciti u kutiju svog favorita. Prebrojali smo sve ubačene kupone i na taj način dobili sretnog dobitnika.

Jučer, 28.12.2017., svečano smo uručili donaciju predsjednici podružnice udruge za Međimursku županiju, gđi. Gordani Prebeg.

Udruga Veliko srce malom srcu je udruga liječnika, roditelja i djece rođene sa srčanim bolestima i manama. Registrirana je u Zagrebu te broji više od 1.000 članova na području Hrvatske. Cilj udruge je pomoći roditeljima koji se suočavaju s teškom dijagnozom, prikupljanje financijskih sredstava za opremanje pedijatrije u svim podružnicama, edukacija, psihološka pomoć za djecu i organiziranje zajedničkog druženja.

U Zadru je akcija završila nešto ranije, točnije 20.12.2017., a pobjedu je odnio Dom za odgoj djece i mladeži. Za ovu se organizaciju odlučilo 3.816 kupaca, pa su Dom za odgoj djece i mladeži dan nakon proglašenja posjetili predstavnici Kauflanda kako bi uručili simbolični ček od 20.000 kn.

Dom za odgoj djece i mladeži Zadar je socijalna ustanova koja svakodnevno skrbi za oko stotinu djece i mladih kroz različite usluge: smještaj, poludnevni boravak, savjetovanje i pomaganje. Radi se o djeci i mladima kojima je potrebna dodatna pomoć jer dolaze iz socijalno ugroženih ili disfunkcionalnih obitelji.

Drago nam je što su se naši kupci u Čakovcu i Zadru odazvali u ovako velikom broju i svojim glasovima odabrali onoga kojeg osobno smatraju najpotrebitijim.

Hvala svima od ♡!

Vi birate, mi darujemo

 Završena humanitarna akcija „Kaufland♡Bjelovar“

Kupci su odlučili: pobjednik je V. osnovna škola Bjelovar!

25. listopada 2017. završila je humanitarna akcija „Kaufland♡Bjelovar“ u kojoj je s više od 6.800 glasova pobjedu odnijela V. osnovna škola Bjelovar (škola za djecu s posebnim potrebama).

Od 12. do 25. listopada naši kupci u Bjelovaru imali su mogućnost odabrati kome ćemo donirati 20.000,00 kn u obliku Kauflandovih bonova za kupnju. Uz račun, svaki je kupac dobio kupon koji je mogao ubaciti u kutiju i glasovati za svog favorita. Prebrojali smo sve ubačene kupone i na taj način dobili sretnog dobitnika.

Ravnateljici škole, gđi Jasmini Vuković, uručili smo simbolični ček i poklon-bonove, a svečanom uručenju prisustvovao je i gradonačelnik grada Bjelovara, g. Dario Hrebak.

Sigurni smo da će naša donacija pomoći školi u poboljšanju kvalitete edukacijsko-rehabilitacijskog rada s učenicima.

Zahvaljujemo kupcima koji su sudjelovali u akciji i koji su u zaista velikom broju pokazali svoju društvenu osviještenost.

Pomozimo najmlađima

Iz ljubavi prema djeci

I ove smo godine u suradnji s Crvenim križem i P&G-om pokrenuli inicijativu „Iz ljubavi prema djeci“ za pomoć potrebitoj djeci. ​Do 29. studenog 2017. godine kupnjom odabranih proizvoda tvrtke P&G u našim poslovnicama, u suradnji s Crvenim križem možemo pomoći djeci diljem Hrvatske. P&G brandovi koji dio akcije su: Ariel, Dash, Lenor, Jar, Ambi Pur, Mr. Proper, Pampers, Always, Naturella, Gilette, Old Spice, Oral B, Pantene, Head&Shoulders.

Svoju potporu ovoj inicijativi iskazala je i voditeljica RTL-a, Marijana Batinić, koja je ovogodišnja ambasadorica programa. Kao majka, Marijana jako dobro zna koliko je važno moći pružiti svom djetetu najbolje moguće uvjete.
"Brojnima među nama savršeno je prirodno da imamo sve što nam je potrebno za zdrav i veseo život, ali nisu svi te sreće. Kao majci teško mi je prihvatiti činjenicu da ima djece kojoj nedostaju osnovna udobnost i sigurnost, a koje su od presudne važnosti za njihovo zdravlje i sreću. Nekada jednostavno zaboravimo da male stvari mogu biti izvorom velikog veselja, stoga pozivam sve da sudjeluju u inicijativi i daju svoj doprinos nečemu dobrome." – zaključila je Marijana i pozvala najširu javnost na sudjelovanje u humanitarnom programu.

Pozivamo te da iskoristiš priliku i posvetiš malo više pažnje pri odabiru proizvoda te da se prilikom sljedeće kupovine u svome Kauflandu odlučiš upravo za jedan od spomenutih brandova i na taj način pomogneš djeci kojoj je to najpotrebnije.

Pokažimo svoju humanu stranu :)

Naše donacije

Jedna kuna od svakog računa

Otvaranje novih odnosno preuređenih poslovnica obilježeno je tako što se Kaufland odrekao po jedne kune od svakog izdanog računa u prva četiri dana poslovanja. Zaokruženi iznos doniran je u humanitarne svrhe.

 

Dosadašnje donacije

Poslovnice Čakovec i Đakovo

Punih mjesec dana trajalo je preuređenje poslovnica Kauflanda u Čakovcu i Đakovu, koje su otvorene među prvima u Hrvatskoj. Svečano otvorenje bilo je znak za početak prikupljanja sredstava za udruge koje su pomogle organizirati korporativno volontiranje za zaposlenike tih poslovnica. Nakon četiri dana prikupljanja zaokružili smo iznos i pozvali predstavnike udruga na svečano uručenje čekova.

 

Poslovnica Zadar Sinjoretovo

U sklopu otvorenja svoje 39. poslovnice u Hrvatskoj i druge u Zadru, nastavili smo svoju dugogodišnju suradnju s Caritasom. Caritasu Zadarske nadbiskupije uručena je donacija koja će se iskoristiti za pučku kuhinju u Zadru, a samim time najavljena je akcija Dar od srca, kojom se u svim poslovnicama Kauflanda prikupljaju prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za korisnike pučkih kuhinja, socijalnih trgovina i sl.

 


Korporativno volontiranje

Volonterska nagrada

5. prosinca 2017. u sklopu Međunarodnog dana volontera uručena nam je nagrada Volonterskog centra Osijek za koju nas je nominiralo SOS Dječje selo Ladimirevci.

Kao što znate, za vrijeme preuređenja naše poslovnice u Đakovu naši su djelatnici volontirali u SOS Dječjem selu u Ladimirevcima. Mnogim kolegama  pojam volontiranja bio je stran i nisu bili sigurni što ih očekuje. Međutim, ubrzo nakon što su stigli u SOS Dječje selo i susreli se s djecom, bili su očarani. Sve zadatke obavili su što su bolje mogli. Obojili su 13 drvenih klupa, šest kipova i ograde SOS kuća ukupne duljine od čak pola kilometra. Naravno, SOS Dječjem selu donirali smo sve materijale potrebne za provedbu ovog projekta.

Ono što je najviše ispunilo i motiviralo naše kolege iz poslovnice Đakovo bili su dječji osmijeh i toplina. Djeca u SOS Dječjem selu Ladimirevci toliko su ih lijepo dočekali da su im naši djelatnici idući dan donijeli slatkiše – htjeli su im tom malom gestom vratiti bar dio predivnog osjećaja koji su oni imali u njihovom društvu. Ukupno je sudjelovalo oko 40 naših kolega - volontera - i svi su nam potvrdili da bi ponovili ovo iskustvo.

Kao poduzeće izuzetno smo ponosni na naše kolege te smo sretni što i oni zaista žive društveno odgovornim načinom života. Drago nam je što je Volonterski centar Osijek prepoznao ovaj projekt te nam dodijelio nagradu u kategoriji za Doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva.

Čestitamo svim našim kolegama iz poslovnice Đakovo i zahvaljujemo od srca!

 

Korporativno volontiranje

Kaufland nastavlja volontirati

Zatvaranje trgovine zbog preuređenja zaposlenici poslovnice Zadar 1 obilježili su dvodnevnim volontiranjem, i to u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa i Caritasa Zadarske nadbiskupije.

25 volontera koji su se odlučili sudjelovati u volontiranju u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa sortirali su novu odjeću, koju je Hrvatskom Crvenom križu donirao jedan trgovački lanac nakon poplave u obližnjem trgovačkom centru. Nakon sortiranja i pakiranja robu su pripremili za distribuciju Gradskim društvima Crvenoga križa, koji će ih potom dijeliti potrebitim ljudima.

27 volontera koji su pak dva dana proveli u prostorijama Caritasa Zadarske nadbiskupije pomogli su u svakodnevnim poslovima pučke kuhinje, skladišta, prenoćišta za beskućnike i socijalne samoposluge. Pritom su detaljno očistili prenoćište i druge prostorije, uredili okoliš, peglali, brali blitvu i pripremali namirnice za ručak koji se dijelio u pučkoj kuhinji te su svojim iskustvom pomogli u organizaciji skladišta.

Još jednom se pokazalo da pomaganje onima kojima je pomoć potrebna dodatno povezuje i motivira ljude te pridonosi boljem razumijevanju problema u zajednici, a samim time i većoj osjetljivosti za društvena pitanja.


Korporativno volontiranje

Volonteri iz Virovitice

Za vrijeme preuređenja njihove trgovine, i zaposlenici Virovitice bavili su se društveno korisnim radom.

Nakon što smo u ljetnim mjesecima svjedočili prvom volontiranju u Kauflandu Hrvatska, koje su odradili zaposlenici iz Čakovca i Đakova, štafetu su preuzeli njihovi kolege iz naše trgovine u Virovitici.

Volontiranje je ovaj put organizirano u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, koji pohađaju djeca i mladi s posebnim potrebama. Svojom je (velikim dijelom novootkrivenom) kreativnošću njih 25 sudjelovalo na radionicama na kojima su izrađivali različite edukativne igre, družili se s korisnicima Centra te pomogli u uređenju dvorišta.

Kao i s prijašnjih volontiranja, i s ovog su zaposlenici ponijeli isključivo pozitivna iskustva i nova, tek sklopljena prijateljstva.

 


Korporativno volontiranje

Djelatnici Kauflanda prvi su puta organizirano volontirali

Dok su njihove poslovnice bile zatvorene zbog preuređenja, zaposlenici poslovnica Čakovec i Đakovo bavili su se društveno korisnim radom.

HCK i sklonište Prijatelji Čakovec

Zaposlenici poslovnice Čakovec imali su mogućnost izbora. Polovica koja se odlučila za volontiranje u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa pomogla je u uređenju interijera i okućnice stambenih jedinica koje služe za organizirano stanovanje osoba s intelektualnim poteškoćama. Druga polovica koja je volontirala u skloništu za pse Prijatelji pomogla je u poboljšanju životnih uvjeta otprilike 400 pasa koji u skloništu borave do pronalaska svojih stalnih domova, tako što su, između ostaloga, gradili kućice, bojili ograde i pokosili cjelokupnu površinu oko azila.

SOS Dječje selo Hrvatska

Zaposlenici poslovnice Đakovo koji su se odlučili za volontiranje bili su u SOS Dječjem selu Ladimirevci, kojem smo u okviru kampanje „Ponosi se sobom“ donirali 20.000 kuna za opremanje SOS kuće Dunja. Njih 40 odradilo je lavovski posao te su u dva dana uredili dvorišta svih 16 kuća iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Zaposlenici Kauflanda ova su dva dana iskoristili za međusobno upoznavanje u okruženju koje se ipak razlikuje od svakodnevnog rada u poslovnici te su se uz rad dobro i zabavili.


Dan djece - za djecu

#Kidstakeover

GDimić/UNICEF

 20. studenog 2017., na godišnjicu Konvencije o pravima djeteta te na Međunarodni dan djece, djeca širom svijeta udružila su svoje glasove kako bi skrenula pažnju na teme koje su im važne. 

Ovo je bio prvi "#Kidstakeover dan" - dan djece, za djecu! Bio je to dan kada su djeca „preuzela" važne i vidljive uloge u medijima, politici, sportu, školama, zabavnoj industriji i tvrtkama diljem svijeta kako bi dobila priliku reći što misle o svijetu u kojem žive.

Kaufland je pružio podršku inicijativi pozivajući Kaufland škole ViP da toga dana posjete svoje partnerske trgovine. Tijekom dana učenici od 1. do 8. razreda imali su priliku pobliže upoznati Kaufland. Kroz igru i pitanja voditelji poslovnica učenicima su približili povijest i strukturu našeg poduzeća, nakon čega je uslijedio obilazak poslovnica tijekom kojeg su učenici prvi put imali priliku vidjeti naše poslovanje iz druge perspektive.

Bila je ovo prilika čuti glasove naših najmlađih – budućih kupaca! Što im se sviđa, a što ne? Što bi oni napravili drugačije? Jedan od (vrlo ozbiljnih) prijedloga koji ćemo svakako uzeti u obzir je: veći odjel slatkiša i igračaka. :)

#Kidstakeover dan uistinu je bio zabavan dan - kako za djecu, tako i za nas!

 Kaufland i Hrvatski Crveni križ i ove godine proveli humanitarnu akciju „Vaš dar za pravu stvar”

U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem kroz ovu su akciju kupci iz cijele Hrvatske u nešto više od tjedan dana donirali čak 14 tona namirnica za potrebite

Volonteri Hrvatskog Crvenog križa u istoimenom tjednu koji se svake godine obilježava od 8. do 15. svibnja, prikupljali su donacije kupaca dobrog srca u Kauflandu. Kako bi pomogli građanima u potrebi, donirali su se prehrambeni proizvodi poput soli, brašna, ulja, šećera, riže, tjestenine, juhe u vrećici, ribljih i mesnih konzervi.

„Vođeni našim sloganom „Djela, ne riječi“ ovu humanitarnu akciju provodimo već nekoliko godina. Hrvatskom Crvenom križu besplatno ustupamo prostor u našim poslovnicama kako bi postavili košare za donacije, a kupci po izlasku iz poslovnice mogu izdvojiti određeni proizvod iz svoje kupnje, odložiti ga u košari i tako pomoći građanima u potrebi. Naši su kupci pokazali veliko srce i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali“, rekla je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

Pomoću društveno osviještenih kupaca Kauflanda, Hrvatski Crveni križ uspio je u samo 8 dana prikupiti preko 14 tona prehrambenih proizvoda. Ali to nije sve. Ovaj hvalevrijedan projekt provodi se već nekoliko godina u tri vala; u svibnju, listopadu i prosincu, a Kaufland Hrvatska se uvijek uključuje u ovakve akcije kako bi podsjetili svoje kupce da postoje i oni sugrađani kojima je kupovina, makar i osnovnih namirnica, ponekad luksuz.

 

 

Utrka za djecu

Unicefova humanitarna utrka Mliječna staza

GDimić/UNICEF

Kao glavni sponzor humanitarne utrke „Mliječna staza“ koju je organizirao Unicef, pridonijeli smo podizanju svijesti o važnosti osnivanja prve banke humanog mlijeka za prijevremeno rođenu djecu u Hrvatskoj te smo ovom akcijom korak bliže k ostvarenju tog cilja.

Utrka Mliječna staza održana je 9. i 10.9.2017., a u dva dana u humanitarne je svrhe trčalo više od 2.000 djece i odraslih osoba.

Dječja utrka održana je u subotu u 9 sati na Europskom trgu u Zagrebu. Svim roditeljima, a posebno djeci, zahvaljujemo što su svoj slobodan dan iskoristili kako bi rano ustali, trčali za najmanje i time pokazali da su već sada veliki humanitarci, a samim time i naše zvijezde.

Program glavne utrke započeo je u nedjelju u 17 sati okupljanjem na Kvaternikovom trgu u Zagrebu, podjelom startnih brojeva i zagrijavanjem do početka utrke u 18:30 sati. Cijela manifestacija završila je uručenjem nagrada najboljima u muškoj i ženskoj kategoriji na 5 i 10 km.

 

Službenu rang-listu možete pogledati na sljedećem linku:

http://www.utrka.com/utrke/mlijecnastaza/2017/rezultati/.