Još jedna potvrda izvrsnosti za Kaufland: Kaufland Hrvatska k.d. dobitnik nagrade HRIO u kategoriji Upravljanje okolišem

Zagreb, listopad 2022.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), petnaestu godinu za redom ocjenjivali su dobrovoljne održive prakse hrvatskih poduzeća – Hrvatski indeks održivosti (HRIO).

Sudjelovanjem u Hrvatskom indeksu održivosti, poduzeća imaju mogućnost dobiti objektivnu procjenu održivosti vlastitih poslovnih praksi, osvrt na usklađenost s najnovijim odredbama Europske unije te usporedbu s praksama drugih hrvatskih poduzeća u šest područja djelovanja: korporativno upravljanje, upravljanje okolišem, radna okolina, ljudska prava, dječja prava, odnosi sa zajednicom.

Kaufland Hrvatska k.d. dobitnik je nagrade u području Upravljanje okolišem - uslužno poduzeće. Nagradu u ime Kauflanda Hrvatska k.d. je tijekom prvog dana 14. konferencije o održivom razvoju preuzeo predsjednik Uprave g. Patrick Rudat koji je tom prilikom izjavio:

„Briga o okolišu jedna je od ključnih tema kojoj u sklopu naše strategije za održivost i društveno odgovorno poslovanje posvećujemo posebnu pažnju. Iz toga smo razloga prošle godine, primjerice, prešli u potpunosti na električnu energiju iz obnovljivih izvora te, između ostalog, provodimo projekte kojima utječemo na smanjenje CO2 emisija. Ova je nagrada još jedna potvrda da idemo u pravom smjeru i da smo uspjeli ostvariti jasne rezultate, a tako ćemo i u budućnosti nastaviti.“

 

 

Kontakt

Korporativne komunikacije
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb