Fer transfer u Kauflandu!

Zagreb, kolovoz 2022.

Trgovački lanac Kaufland krenuo s dvojnim iskazivanjem cijena te pristupio Etičkom kodeksu za transparentno preračunavanje i uvođenje eura 

Uvođenje nove valute koje građane očekuje s 1. siječnja 2023. zasigurno će donijeti neke izazove s kojima će se kupci diljem Hrvatske morati nositi. Stoga je vrlo važno da u ovo vrijeme promjena potrošači imaju partnera na kojeg se mogu osloniti.

Upravo zato, kako bi građanima olakšao prijelazni period te navikavanje na novu valutu, Kaufland je lansirao posebnu web stranicu na kojoj se mogu pronaći pitanja i odgovori na sve nedoumice oko kupnje u eurima u ovom poznatom trgovačkom lancu, kao i brojne zanimljive činjenice o euru, ali i o našoj, uskoro bivšoj, kuni. Na sva pitanja, na jednostavan i zanimljiv način odgovorio je ambasador Kauflanda za temu uvođenja eura Toni Milun. Ovaj popularni profesor matematike tako pomaže Kauflandu u educiranju građana, a sve kako bi kupcima i dalje nudio što ugodniju i jednostavniju kupnju.

Nadalje, bitno je naglasiti kako je Kaufland u Hrvatskoj pristupio i Etičkom kodeksu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja kojim se utvrđuje način postupanja poslovnih subjekata u svrhu pouzdanog i transparentnog uvođenja eura u Republici Hrvatskoj, s ciljem stvaranja povjerenja i sigurnog okruženja za potrošače. To, između ostalog, znači da se postupak uvođenja eura neće zloupotrijebiti za neopravdano povećanje cijena unatoč tome što se cijene formiraju na temelju ponude i potražnje na slobodnom tržištu. Dakle, i s novom valutom, Kaufland će svojim kupcima i dalje osiguravati široku paletu kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama.

 

 

Kontakt

Korporativne komunikacije
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb