Kaufland - partner u održivosti

Zagreb, siječanj 2022.

Trgovačkom lancu Kaufland za projekt „Kaufland škola voća i povrća“ dodijeljena UN Global Compact nagrada za održivost.

United Nations Global Compact neobvezujući je pakt Ujedinjenih naroda koji potiče tvrtke širom svijeta na održivo poslovanje te izvještavanje o istom.

Global Compact Mreža Ukrajina provodi dodjelu nagrada „Partnerstvo za održivost“ te je za 2021. godinu jedan od pobjednika Kaufland Hrvatska k.d. Zahvaljujući svom angažmanu u području održivog poslovanja, ovaj trgovački lanac osvojio je nagradu u kategoriji „Mir“, i to za svoj projekt Kaufland škola voća i povrća. Projekt je to koji se provodi već 5 godina zaredom, a cilj mu je osvijestiti mlade naraštaje; učenike u školama, ali i njihove roditelje, o važnosti zdrave i raznovrsne prehrane, a što odgovara UN-ovim globalnim ciljevima za održivost, točnije, ciljevima br. 2 Svijet bez gladi i 3 Zdravlje i blagostanje.  

„Održivo poslovanje već je dugo utkano u sve naše projekte te smo iznimno sretni što smo prepoznati i na globalnoj razini“, rekla je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu, te dodala kako su u Kauflandu posebno ponosni na projekt Kaufland škola voća i povrća koji će nastaviti provoditi i nadograđivati jer time izravno pozitivno utječu na zdravlje djece u Hrvatskoj.

Između brojnih svjetskih kompanija, Kaufland je zasluženo našao svoje mjesto među dobitnicima te će to sigurno biti velik poticaj za daljnje ustrajanje na projektima koji imaju pozitivan učinak te implementaciji UN-ovih ciljeva za održivost u svakodnevno poslovanje.

Više informacija o nagradi na Kaufland School of Fruits & Vegetables (orig.: “Kaufland škola voća i povrća”) – Partnership for Sustainability Award. Više o Kauflandovim održivim projektima na kaufland.hr/djela

Kontakt

Korporativne komunikacije
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb