Domaća lubenica na policama Kauflanda

Zagreb, srpanj 2021.

Od lokalnih proizvođača Kaufland godišnje otkupi 3000 tona lubenica

Početkom srpnja prve će domaće lubenice stići u trgovine Kauflanda. Ova ukusna ljetna poslastica u Hrvatskoj dozrijeva tijekom srpnja i kolovoza te će u tom periodu kupci u Kauflandu moći kupiti prvoklasne, domaće lubenice. Kaufland godišnje od domaćih proizvođača otkupi oko 3000 tona lubenica, što je više od 10 % ukupne prosječne proizvodnje u Hrvatskoj.

Domaći proizvodi najbolje kvalitete

Budući da je zbog svojih geoklimatskih uvjeta idealna za uzgoj raznog voća i povrća, prve domaće lubenice dolaze iz doline Neretve, dok sredinom ljeta lubenice dozrijevaju i u drugim dijelovima Hrvatske: Slavoniji, Dalmaciji i Istri. Ukupno se ova kultura uzgaja na oko 700 hektara Lijepe naše. 

Suradnja s lokalnim proizvođačima iznimno je važan dio poslovanja Kauflanda koji višegodišnjom kampanjom „Naše mi najbolje paše“ promovira i daje podršku malim, domaćim OPG-ovima osiguravajući im siguran otkup i pouzdano partnerstvo, a kupcima domaće proizvode iznimne kvalitete.

Sjajan izbor za ljetne dane

Iako je mnogi smatraju voćem, lubenica je, baš poput tikvi i bundeva, zapravo povrće, a nezamjenjiva je u vruće ljetne dane zbog svoje vodenaste strukture koja pomaže u održavanju organizma hidratiziranim, malo kalorija (samo 30 kcal na 100 g) te je izvrstan izvor vitamina C, vitamina A, kalija i magnezija.

Više o dosadašnjoj suradnji s domaćim proizvođačima i kampanji „Naše mi najbolje paše“ možete saznati na https://www.kaufland.hr/asortiman/nase-najbolje-pase.html.

 

Kontakt

Korporativne komunikacije
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb