Sjedište Kauflanda trajno na Donjim Sveticama, preko puta grade trgovinu

Zagreb, travanj 2021.

Kupovinom zgrade u kojoj ima sjedište i izgradnjom velike trgovine odmah nasuprot,

Kaufland planira aktivno sudjelovati u pozitivnom razvoju tog dijela Zagreba

 

Osim otvorenja već dvije nove trgovine u ovoj godini, u Rovinju i Biogradu na Moru, ove je godine Kaufland osigurao i trajnu adrese za svoje sjedište. U siječnju su uspješno okončani pregovori i potpisan je ugovor o kupoprodaji cijelog kompleksa nekretnina na adresi Donje Svetice 14/Planinska 13a u Zagrebu.

Osim toga, preko puta zgrade u kojoj se planira trajno zadržati, Kaufland gradi i novu trgovinu što će posebno razveseliti stanovnike zagrebačke Pešćenice koji će napokon na jednom mjestu moći pronaći sve što im treba, s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

„Naš je cilj osigurati konstantan rast Kauflanda u narednim godinama – bilo to kupnjom zgrade našeg sjedišta ili proširenjem naše mreže trgovina. S novim objektom stvaramo nova radna mjesta i tako konkretno doprinosimo hrvatskom gospodarstvu i sveopćoj dobrobiti“, pojasnio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Kvadratura prodajne površine novog Kauflanda iznosit će oko 2.800 m2 s preko 200 parkirnih mjesta, a u planu je i e-punionica. Nova trgovina bit će izgrađena prema najnovijim standardima Kauflanda, imat će ugrađen sustav za održivo gospodarenje otpadom, a ugradit će i sustav za nadzor potrošnje struje i vode. Već je poznato da svaka trgovina Kauflanda raspolaže velikim prostorijama za odmor zaposlenika pa će tako i u ovoj zaposlenici imati na raspolaganju čak 265 kvadrata samo za sebe i svoje potrebe.

Posebnost ove trgovine je to što će biti na tri etaže. U prizemlju će parkirati kupci, na prvom će se katu nalaziti prodajni prostor, a na drugom će katu nastati dodatno parkiralište za zgradu centrale Kauflanda. Otvorenje nove trgovine Kauflanda predviđeno je za kraj godine.

Kontakt

Korporativne komunikacije
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb