Kaufland donirao maske djeci s potresom pogođenog područja

Zagreb, ožujak 2021.

S ciljem brže stabilizacije života u potresom pogođenim područjima Kaufland je donirao gotovo 800.000 dječjih jednokratnih maski školarcima iz partnerskih Kaufland škola voća i povrća, Gradskim društvima Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatskom Caritasu i SOS Dječjem selu Lekenik. Donacija je preko navedenih posrednika otišla u ruke djeci iz tri hrvatske županije u kojima je nakon potresa od 29. prosinca 2020. godine proglašeno stanje katastrofe.

„Nakon velike financijske donacije koju smo uplatili za pomoć u obnovi stradalih područja, na ovaj način nastavljamo pomagati unesrećenima. Želimo pridonijeti tome da se život na tome području čim prije vrati u normalu“, objasnila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija Kauflanda.

Briga o najranjivijoj skupini našeg društva, djeci, inače je prioritet u društvenim aktivnostima ovog trgovačkog lanca. Tako je Kaufland četiri godine zaredom bio glavni sponzor humanitarne utrke UNICEF-a „Mliječna staza“, kroz dugogodišnji projekt „Kaufland škola voća i povrća“ svaki tjedan djeci u 40 osnovnih škola diljem Hrvatske donira svježe voće i povrće, a kao poklon za Božić 2020. Kaufland je donirao i proizvode u vrijednosti 250.000 kuna svim dječjim domovima u Hrvatskoj te time usrećio oko 1.000 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Kontakt

Korporativne komunikacije
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb