Ulaganje u zaposlenike je najbolje ulaganje

Zagreb, srpanj 2020.

Brojni certifikati o izvrsnosti koje ovaj trgovački lanac dobiva iz godine u godinu pokazuju zašto je Kaufland u Hrvatskoj Top Employer

Iz godine u godinu, Kaufland u Hrvatskoj jedan je od najpoželjnijih poslodavaca, a brigom o zdravlju zaposlenika kontinuirano se bavi. Tome u prilog, između ostalih, govori i certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja koji im je dodijeljen 2019. godine.

Kada je riječ o posebnim pogodnostima za zaposlenike, važno je spomenuti kako se trud i rad zaposlenika iznimno cijeni i stimulira. Tako je u protekle 3 godine Kaufland u nekoliko navrata povećavao primanja zaposlenika uz poseban fokus na nerukovodeća radna mjesta:

·       U 2019. godini uveli su neto nagradu, a ove godine taj je iznos dodatno uvećan za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima. Nagrada u minimalnom iznosu od 1.800 kuna neto za puno radno vrijeme isplaćena je na račune zaposlenika u lipnju 2020.

·       U 2019. godini je i božićnica povećana na 1.800 kn.

·       Neto primanja zaposlenika u poslovnoj godini 2020. dodatno su uvećana od ožujka 2020. kroz mjesečni neto dodatak na plaću u iznosu od 300 kuna za sve zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima.

·       Za izniman trud u izvanrednim okolnostima izazvanim koronavirusom, svi zaposlenici prodaje i logistike primili su nagradu u iznosu od 1.500 kn.

Da su u Kauflandu zaposlenici na prvom mjestu potvrđuju i brojna priznanja iz područja upravljanja ljudskim resursima. Dobitnici su certifikata Poslodavac partner već četiri godine za redom, a ove godine postali su nositelji prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer te se tako svrstali uz bok europskih kompanija s najboljim praksama u upravljanju ljudskim resursima. Potvrda dobrih praksi došla je i u obliku priznanja Izvrsnost u izazovima koju dodjeljuje neovisna kuća Selectio.

„Posebno smo ponosni na certifikat Izvrsnost u izazovima, priznanje koje nam je dodijeljeno za kvalitetno upravljanje zaposlenicima u nepredvidljivim okolnostima. Protekle mjesece obilježile su iznimne okolnosti života i poslovanja, ali nam je drago što možemo reći da su nam naši zaposlenici uvijek bili i ostali na prvom mjestu. Uspješno smo se prilagodili novonastalim okolnostima, što potvrđuje i priznanje Izvrsnost u izazovima“, izjavila je Dunja Firšt, direktorica sektora Ljudski resursi Kauflanda Hrvatska.

„Kaufland Hrvatska je kao maloprodajni lanac dio branše koja je u proteklim mjesecima bila pod velikim pritiskom u uvjetima koji su prepuni izazova. Posebno sam ponosan što smo očuvali sva radna mjesta i osigurali zaštitu zdravlja naših zaposlenika i kupaca. Osim toga, istraživanje Poslodavac prvog izbora ponovno nas je svrstalo među najpoželjnije poslodavce u Hrvatskoj. Ovogodišnje 13. mjesto potvrda je za izniman trud svih naših zaposlenika i korak unaprijed, ali još nismo dostigli svoj cilj. Daljnji razvoj naših zaposlenika i u budućnosti za nas će biti prioritet broj jedan“, zaključio  je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kaufland Hrvatska.

 

 

O Kauflandu

Kaufland Hrvatska k.d. poslodavac je koji zapošljava više od 3.000 ljudi u logističko-distributivnom centru, centrali te svojim poslovnicama diljem Hrvatske. Poduzeće je dio Schwarz grupe te samim time jedno od vodećih poduzeća za prodaju prehrambenih proizvoda u Europi. Glavno sjedište Kauflanda nalazi se u gradu Neckarsulmu u saveznoj zemlji Baden-Württemberg u Njemačkoj.

Više informacija o Kauflandu možete naći na stranici www.kaufland.hr

Kontakt

Korporativne komunikacije
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb