Kaufland u cijeloj Hrvatskoj proveo volontiranje u sklopu „Zelenog tjedna“

Zagreb, listopad 2019.

Preko 150 zaposlenika trgovačkog lanca Kaufland u volonterskoj akciji uređivalo je nacionalne parkove i parkove prirode diljem zemlje

Poznat po društveno odgovornom poslovanju – trgovački lanac Kaufland i ove je godine za svoje zaposlenike organizirao dane volontiranja, a ponovno je u fokusu bilo očuvanje okoliša pa je tako više od 150 zaposlenika Kauflanda tijekom Zelenog tjedna čistilo i uređivalo površine nacionalnih parkova i parkova prirode po cijeloj Hrvatskoj.

Akcija čišćenja okoliša trajala je od 24. rujna do 4. listopada, a u tom periodu zaposlenici su volontirali na čak 11 lokacija diljem Hrvatske, pa su tako Kauflandovi zaposlenici zasukali rukave u PP Papuk, NP Risnjak, NP Brijuni, PP Lonjsko polje, JU Priroda Varaždinske županije, PP Kopački rit, PP Medvednica, PP Žumberak, NP Krka i Paklenica, te PP Biokovo, čijim je čišćenjem završena akcija.

„Drago nam je što na ovaj način možemo među našim kolegicama i kolegama podizati svijest o volonterskom radu, a kako su nam očuvanje prirode te briga za okoliš izuzetno biti – iznimna nam je čast što volontiramo na predivnim lokacijama nacionalnih parkova i parkova prirode kojima ovim putem zahvaljujemo na izvrsnoj suradnji“, izjavila je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

Svi zaposlenici Kauflanda koji su se prijavili dobili su plaćeni radni dan i zahvalnicu za svoj posebni angažman, a sav alat i materijale korištene tijekom Zelenog tjedna Kaufland je donirao parkovima.

Više o društvenoj odgovornosti ovog trgovačkog lanca pročitajte na:

https://tvrtka.kaufland.hr/ljudi-okolis/drustveni-angazman.html

Kontakt

Korporativne komunikacije
Marija Franić
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb