Kaufland i Hrvatski Crveni križ i ove godine proveli humanitarnu akciju „Vaš dar za pravu stvar”

Zagreb, lipanj 2019.

U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem kroz ovu su akciju kupci iz cijele Hrvatske u nešto više od tjedan dana donirali čak 14 tona namirnica za potrebite

Volonteri Hrvatskog Crvenog križa u istoimenom tjednu koji se svake godine obilježava od 8. do 15. svibnja, prikupljali su donacije kupaca dobrog srca u Kauflandu. Kako bi pomogli građanima u potrebi, donirali su se prehrambeni proizvodi poput soli, brašna, ulja, šećera, riže, tjestenine, juhe u vrećici, ribljih i mesnih konzervi.

„Vođeni našim sloganom „Djela, ne riječi“ ovu humanitarnu akciju provodimo već nekoliko godina. Hrvatskom Crvenom križu besplatno ustupamo prostor u našim poslovnicama kako bi postavili košare za donacije, a kupci po izlasku iz poslovnice mogu izdvojiti određeni proizvod iz svoje kupnje, odložiti ga u košari i tako pomoći građanima u potrebi. Naši su kupci pokazali veliko srce i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali“, rekla je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

Pomoću društveno osviještenih kupaca Kauflanda, Hrvatski Crveni križ uspio je u samo 8 dana prikupiti preko 14 tona prehrambenih proizvoda. Ali to nije sve. Ovaj hvalevrijedan projekt provodi se već nekoliko godina u tri vala; u svibnju, listopadu i prosincu, a Kaufland Hrvatska se uvijek uključuje u ovakve akcije kako bi podsjetili svoje kupce da postoje i oni sugrađani kojima je kupovina, makar i osnovnih namirnica, ponekad luksuz.

 

 

Kontakt

Korporativne komunikacije
Marija Franić
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb