Kaufland povećao primanja svojih zaposlenika

Zagreb, ožujak 2019.

Trgovački lanac nastavlja s dobrim vijestima za svoje zaposlenike: povisuje primanja zaposlenika i uvodi brojne dodatne pogodnosti


Tvrtka koja je nedavno treću godinu zaredom nagrađena certifikatom „Poslodavac partner“ još je u 2017. i 2018. godini povećala plaće većine zaposlenika na nerukovodećim radnim mjestima čime je svojim zaposlenicima osigurala viša primanja u odnosu na prosječnu plaću u sektoru trgovine*. Vodeći se načelom transparentnosti uveden je i jasno definiran sustav plaća.

No to je tek bio početak: Kaufland svojim zaposlenicima u 2019. godini dodatno omogućuje isplatu neto nagrade za ostvarene radne rezultate čime će zaposlenici na nerukovodećim pozicijama moći povećati svoja primanja u prosjeku za 7,65% neto. Zaposlenici Kauflanda tako dva puta godišnje mogu ostvariti nagradu u iznosu od minimalno 1.800 kn neto, ovisno o radnom mjestu i angažmanu. Pridodamo li tome vrijednost božićnice od 1.500 kn, zaposlenici Kauflanda pored svoje mjesečne plaće na godišnjoj razini u 2019. godini mogu ostvariti dodatna primanja u ukupnom iznosu od najmanje 5.100 kn.

Predsjednik Uprave Kauflanda, Vladimir Tomko, istaknuo je: „Svakodnevni angažman svih naših 3.250 zaposlenika temelj je za pozitivne rezultate koje postižemo. Stoga smo odlučili dodatno nagraditi zaposlenike, kako kroz neto nagradu, tako i kroz mnogobrojne pogodnosti koje smo proširili s 1.3.2019. Ovim povećanjem primanja i cijelim paketom pogodnosti svim našim zaposlenicima u 39 poslovnica, Logističko-distributivnom centru i Centrali želimo reći hvala na predanom radu.“

Nove pogodnosti ovog trgovačkog lanca tako između ostalog uključuju razne sportske aktivnosti koje Kaufland sufinancira, poklon pakete za novorođenčad, rođendane i Božić te mogućnost korištenja profesionalnog predaha u obliku neplaćenog dopusta u trajanju od 1-3 mjeseca. Sve detalje i ostale pogodnosti pronađite na http://karijera.kaufland.hr.

Osim toga, Kaufland se može pohvaliti činjenicom da već 3. dana u mjesecu isplaćuje plaću, a petodnevnim radnim tjednom svojim zaposlenicima pruža dovoljno vremena za odmor i mogućnost za dobar balans između privatnog i poslovnog života.

Povećanje primanja i niz pogodnosti koje je Kaufland dodatno uveo samo su još jedan dokaz za to kako su ovom trgovačkom lancu zaposlenici zaista na prvom mjestu.

 

Kontakt

Korporativne komunikacije
Marija Franić
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb