Kaufland napunio samoposlugu Udruge Duga u Vukovaru!

Zagreb, prosinac 2017.

U utorak 19.12.2017. Kaufland je Udruzi Duga u Vukovaru dostavio namirnice u vrijednosti od 50.000 kuna!

Tema donacija hrane, nedavno ponovno pokrenuta od Ministarstva poljoprivrede, potaknula je tvrtku Kaufland da pomogne najpotrebitijim građanima grada Vukovara. Stoga je ova tvrtka Udruzi Duga u Vukovaru u utorak dostavila 14 paleta prehrambenih proizvoda ukupne vrijednosti od 50.000 kuna kako bi osigurala da nitko iz okolice Vukovara u ovo predblagdansko vrijeme ne bude gladan.

„Udruga Duga postoji već četiri godine i na ovome području imamo više od 600 korisnika koji nas redovito posjećuju. Ta nam brojka predstavlja velik izazov i potrebe su velike, osobito prije Božića. Stoga od srca zahvaljujemo Kauflandu na ovoj velikoj donaciji“, izjavila je predsjednica udruge, gđa. Tamara Mikulić.
Humanitarna udruga Duga Vukovar osnovana je 30. svibnja 2013., a prvi projekt bio je otvaranje socijalne samoposluge koja djeluje na principu prikupljanja osnovnih životnih namirnica i higijenskih potrepština i podjele prikupljenog ljudima na rubu egzistencije.

Voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić, istaknula je: „Redovito provodimo razne humanitarne akcije diljem zemlje, primjerice s Hrvatskim Crvenim križem, Hrvatskim Caritasom, SOS Dječjim selom ili UNICEF-om, a i našim osnovnim školama „Kaufland škole ViP“ svakog tjedna doniramo svježe voće i povrće. Teško je biti pravedan prema svima, ali sigurni smo da će Udruga Duga sada velikom broju ljudi u okolici Vukovara moći podijeliti dovoljnu količinu namirnica, tako da i njihov blagdanski stol bude bogato ukrašen – ne samo hranom, nego i osmijesima.“

Kontakt

Korporativne komunikacije
Marija Franić
Donje Svetice 14
10 000 Zagreb